Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

Όλα όσα είδαμε και καταγράψαμε από την μεγάλη παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού, όπως την μετέδωσε η ΕΡΤ1

Όλα όσα είδαμε και καταγράψαμε από την μ...

Η μετάδοση κράτησε από τις 14.00 έως και τις 16.10

Ένα γεμάτο, πλούσιο 2ωρο αφιέρωσε φέτος στην μεγάλη παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού την τελευταία Κυριακή της αποκριάς 18 Φεβρουαρίου 2018, από τις 14.00 έως και τις 16.10 (ενδιάμεσα έγιναν δύο διαλείμματα στις 14.50 και στις 15.25) η ΕΡΤ1.

Την παρέλαση των 30.000 και πλέον καρναβαλιστών και των ευφάνταστων δημιουργιών τους καθώς και των αρμάτων του καρναβαλικού εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων παρουσίασαν για την κρατική τηλεόραση τρεις Πατρινοί, οι δημοσιογράφοι, μέλη της ΕΣΗΕΠΗΝ Νατάσσα Τραγουστή και Μιχάλης Μπαιρακτάρης και ο καλός γνώστης του καρναβαλιού και των πληρωμάτων και ερασιτέχνης ηθοποιός Γιώργος Λογαράς.

Είναι σίγουρα σημαντικό ότι και φέτος επελέγησαν πρόσωπα από την πόλη για το απαιτητικό έργο της μετάδοσης και του σχολιασμού για το 2ωρο αυτό live πρόγραμμα και όχι κάποιοι διάσημοι παρουσιαστές – celebrities από την Αθήνα όπως για παράδειγμα έγινε στο καρναβάλι της ακριτικής Ξάνθης (παρεμπιπτόντως μπορεί να ήταν και η ΕΡΤ3 όπως και η ΕΡΤWorld στους χορηγούς μετάδοσης του Πατρινού καρναβαλιού όπως επαναλάμβανε η Νατάσσα Τραγουστή, ωστόσο για περίπου 1 ώρα, έως τις 15.00 η ΕΡΤ3 μετέδιδε live την παρέλαση του καρναβαλιού της Ξάνθης με παρουσιαστή τον Δημήτρη Ουγγαρέζο, αποτελώντας ευθέως ένα ανταγωνιστικό πρόγραμμα και κλέβοντας τηλεθεατές!).

Επίσης την πατέντα των διάσημων παρουσιαστών ακολούθησε και το Ρέθυμνο επιλέγοντας τον Αχαιό στην καταγωγή ηθοποιό και μοντέλο Γιάννη Σπαλιάρα και η Καλαμάτα τον Χρήστο Φερεντίνο, ο οποίος υπέστη και «αλεύρωμα» μαζί με μπύρα από κάποιο ένθερμο μέλος καρναβαλικού πληρώματος.

Η μετάδοση της ΕΡΤ από την Πάτρα μετέφερε είναι αλήθεια όλο τον παλμό, κέφι και ζωντάνια του ιστορικού θεσμού της Αχαικής πρωτεύουσας. Το θέαμα των πρώτων πληρωμάτων του Κρυμμένου Θησαυρού ήταν υψηλό, με πρώτη ομάδα αυτή του 94 που με το «Ρέκβιεμ» που παρουσίασε άφησε τους θεατές στην διάρκεια της πομπής και τους τηλεθεατές με το στόμα ανοικτό, εκπλήσσοντας θετικά.

Από τα άρματα του Δήμου Πατρέων, κέρδισε τις εντυπώσεις όχι τόσο ο βασιλιάς καρνάβαλος που πάντως έστειλε εύστοχο μήνυμα, όσο αυτό της βασίλισσας μαζί με την ίδια την 19χρονη Όλγα Κατσάρα, φοιτήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου που και καλλίγραμμη, με το κομψό πράσινο κοντό φόρεμα της ήταν, και χόρευε και σκόρπιζε χαμόγελα. Μας άρεσε που μετά την παρέλαση ήρθε και στην πλατεία Γεωργίου Α’ και συνέχισε το χορό της, να χαιρετάει τον κόσμο ενώ για λίγα λεπτά προστέθηκε και στην παρέα των παρουσιαστών με χαρακτηριστική άνεση.

Δεν μας άρεσε που οι παρουσιαστές «υποχρεώθηκαν» (άραγε;) να βγάλουν δύο φορές να μιλήσουν στον τηλεοπτικό αέρα της ΕΡΤ1 τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη και τον πρόεδρο του Καρναβαλικού οργανισμού Νίκο Χρυσοβιτσάνο που επανέλαβαν τα ίδια πράγματα.

Επίσης όταν πέρασε το γκρουπ 40 της Πόπης Αλιβιζάτου και του Νίκου Κανελλάκη, ένα γκρουπ με πάντα δυνατή πολιτική σάτιρα, μ’ ένα άρμα – κατασκευή που σατίριζε τον Δήμαρχο κ. Πελετίδη, την πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και τον Νίκο Χρυσοβιτσάνο, διαφάνηκε μία αμηχανία στον σχολιασμό όπως και όταν πέρασε καρναβαλική ομάδα που σατίριζε τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ (Παρατηρητήριο για ΣΟΚ, ο τίτλος) που είχε μέχρι και καρναβαλίστρια που παρίστανε την Ρίτα Σακελλαρίου, αγαπημένη τραγουδίστρια του Ανδρέα Παπανδρέου (πετυχημένο το σχόλιο της Νατάσσας Τραγουστή: έπρεπε να είναι ακόμη εδώ ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας – που της ξέφυγε αρχικά και τον είπε πρώην- γιατί και ο ίδιος θα χαμογελούσε) και προς το τέλος της μετάδοσης όταν πέρασε άρμα πληρώματος που αναπαριστούσε τον Πρόεδρο Τραμπ και τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Εύστοχα ωστόσο παρενέβη ο έμπειρος Μιχάλης Μπαιρακτάρης αναφέροντας on air πως απαγορεύεται από το ελληνικό σύνταγμα η λογοκρισία στην σάτιρα.

Η σκηνοθεσία της μετάδοσης για την ΕΡΤ ήταν του Στάθη Ρέππα, ενώ διέθετε και εντυπωσιακά, πανοραμικά πλάνα από γερανό.

Να σταθούμε μόνο και στο γεγονός ότι παρουσιάστηκαν όλα καλώς καμωμένα, κι έτσι έπρεπε μιας και η μετάδοση απευθυνόταν σε όλο τον κόσμο εκτός Πάτρας, ωστόσο όλοι είδαμε ότι δεν ήταν έτσι τα πράγματα φέτος με τους 2 Κρυμμένους Θησαυρούς που οργανώθηκαν, του Δήμου και τον συμ-Πληρωματικό, την παρεξήγηση που πήγε να γίνει με τη σειρά της παρέλασης όπου αρχικά τα γκρουπ που έκαναν δικό τους παιχνίδι Κρυμμένου, ήταν να παρελάσουν σε πιο πίσω θέσεις και φυσικά με τα 2 Μπουρμπούλια.

Αλλά μιας και αυτά είναι εσωτερικά ζητήματα της πόλης και του δικού μας θεσμού, ίσως και να έκαναν καλά που οι 3 παρουσιαστές δεν έκαναν αναφορά ή νύξη!

Να μην παραλείψουμε και μπράβο στους παρουσιαστές που το έκαναν, τη δήλωση που πήραν από τον παλιό τεχνίτη καρναβαλιστή/δημιουργό Δημήτρη Βούρτση που βρισκόταν ανάμεσα στους θεατές στην πλατεία.

Από τις χαρακτηριστικές ατάκες που ακούσαμε κατά την μετάδοση: "την ιστορία την γράφουν οι καρναβαλικές παρέες", "το είπε και ο γιατρός, το καρναβάλι κάνει καλό στην υγεία και στην οικονομία", "οι θεματικές εκπλήξεις του φετινού καρναβαλιού είναι πολύ καλές".

Έγινε φυσικά αναφορά και στον αξέχαστο Άλκη Στέα που χάρισε για πολλά χρόνια από το 1967 την πολύτιμη φωνή του στην παρουσίαση και σχολιασμό των παρελάσεων και δρώμενων του Πατρινού Καρναβαλιού, τον οποίο και πρόλαβε ως συμπαρουσιάστρια η Νατάσσα Τραγουστή, καθώς και στο γεγονός ότι χάρη στην Ολυμπία Οδό και την Ιόνια Οδό και την ασφάλεια και γρηγοράδα που χαρίζει στους οδηγούς, ήρθε περισσότερος κόσμος στην πρωτεύουσα του καρναβαλιού, πανελλαδικά, την Πάτρα.

Επιμέλεια κειμένου - ρεπορτάζ: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Η φωτ. είναι από το facebook του Πατρινού Καρναβαλιού 2018.

Η φωτ. είναι από το facebook του Πατρινο...

Η φωτ. είναι από το facebook του Πατρινού Καρναβαλιού 2018.

*Την μουσική στις παρελάσεις του Πατρινού καρναβαλιού 2018 είχαν αναλάβει οι dj Στέλιος Αποστολόπουλος, Κωνσταντίνος Σαράντης και dj Gogos.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Πατρινό Καρναβάλι 2019