Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

Στην πυρά ο Βασιλιάς Καρνάβαλος και εντυπωσιακά πυροτεχνήματα - Στην ιστορία το Πατρινό του Καρναβάλι του 2018 - ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Στην πυρά ο Βασιλιάς Καρνάβαλος και εντυ...

Τι θα δούμε

O Bασιλιάς Καρνάβαλος παραδόθηκε στην πυρά και το Πατρινό Καρναβάλι του 2018 πέρασε στην ιστορία. Από τις στάχτες του θα γεννηθεί, το επόμενο Καρναβάλι.

Ο ουρανός της Πάτρας φωτίζεται από πολλά πυροτεχνήματα, κατά την τελετή λήξης στο μόλο της Αγίου Νικολάου, όπου Πατρινοί και επισκέπτες παρακολουθούν το θέαμα.

Το μεσημέρι και μέχρι το απόγευμα για πέντε σχεδόν ώρες η Πάτρα δονήθηκε στους ρυθμούς της αποκριάς και κατακλύστηκε από το πνεύμα το καρναβαλικό, που γνωρίζει πολύ καλά, από κέφι, χρώμα και δημιουργία.

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης είπε μεταξύ άλλων ότι το Πατρινό Καρναβάλι το καλύτερο της Ελλάδας αποδεικνύει ότι ο λαός μπορεί να δημιουργεί και μέσα σε δύσκολες κοινωνικά συνθήκες ενώ ανέφερε ότι το αμέσως χρονικό διάστημα ξεκινά η ανάπλαση της λιμενικής ζώνης

Το thebest.gr  μετέδωσε live μέσω της τηλεόρασης του Ionion την τελετή λήξης.

 

 

Η τελετή λήξης ξεκίνησε μέσω γενικής συσκότισης με έναν … έντονο χτύπο καρδιάς να ανεβάζει παλμούς. Ο Ρουσσέτος Δημητρόγλου από το συγκρότημα 15:50 με την κιθάρα του φωτισμένος μόνο αυτός από έναν προβολέα έπαιξε το πασίγνωστο σήμα κατατεθέν «Πατρινό Καρναβάλι για πάντα» σε δική του διασκευή με … καπνούς και φωτιές να αναβλύζουν από την κιθάρα του.

Η παρουσιάστρια της τελετής λήξης Νατάσα Τραγουστή  καλωσόρισε το πλήθος του κόσμου προθερμαίνοντας το κλίμα για τη συνέχεια της βραδιάς και ευθύς οι χορευτές της σχολής χορού El Convetillo του Γιώργου Λιναρδάτου (οι γυναίκες ντυμένες με κόκκινα φορέματα και μαύρες μάσκες και οι άνδρες με  μαύρα ενδύματα και κόκκινες μάσκες) ανέβηκαν στη σκηνή και λουσμένοι από έντονο κόκκινο φως χόρεψαν τα κομμάτια «Roxanne» από το Moulin Rouge σε ροκ εκδοχή, «El Huracan» και «Pieces for bandoneon».

Στη συνέχεια η σκυτάλη στους «Φωτιάδες» που παρουσίασαν ένα φαντασμαγορικό θέαμα με φωτιές και ακροβατικά υπό τους ήχους δυνατής μουσικής. Oι «Φωτιάδες» είναι ένα σόου σε σκηνοθεσία Κωστή Βαζαίου.

Το δεκαμελές καλλιτεχνικό σύνολο Φωτιάδες αποτελείται από ακροβάτες, ισορροπιστές και ζογκλέρ από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που έχουν ως βασικό στοιχείο την φωτιά.

Ακολούθησε ένα στιγμιότυπο ανάμεσα στην παρουσιάστρια και στον ηθοποιό Θάνο Τσέρη σε ρόλο έκπληξη. Σε ρόλο καθαρίστριας υπό τους ήχους του τραγουδιού «Άπονη ζωή»

Η παρουσιάστρια  κάλεσε τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων Νίκο Χρυσοβιτσάνο, ο οποίος  χαιρέτησε και έδωσε τη σκυτάλη στον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο οποίος  κήρυξε τη λήξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2018 και ταυτόχρονα την έναρξη του επόμενου, του Πατρινού Καρναβαλιού του 2019 (του χρόνου η τελευταία Κυριακή της κορύφωσης θα είναι στις 10 Μαρτίου)  και ευθύς  έδωσε το σύνθημα για την καύση του Καρνάβαλου, ο οποίος μέσα από τις στάχτες του και υπό τους ήχους δυνατής μουσικής  μετέδωσε μηνύματα της αναγέννησης και της ελπίδας. Αμέσως ένας χείμαρρος πυροτεχνημάτων  πλημμύρισε τον πατραϊκό ουρανό φωτίζοντας με λάμψη την καρναβαλική νύχτα υπό τους καταιγιστικούς ήχους της μουσικής. O Καρνάβαλος παραδόθηκε στις φλόγες, ο ουρανός της πόλης  φωτίστηκε από χιλιάδες πυροτεχνήματα σε μια μοναδική στιγμή σε ρυθμό, δύναμη, ένταση και γενική ευφορία.

Η συνέχεια επεφύλασσε ένα ξέφρενο πάρτι-δίωρη συναυλία με προσκεκλημένο το συγκρότημα των 15:50

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Πατρινό Καρναβάλι 2019