Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

Πάτρα: Οι Σταμάτης Λέκκας και Γιάννης Μαράκας έγραψαν ένα ξεχωριστό καρναβαλικό τραγούδι -ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ

Πάτρα: Οι Σταμάτης Λέκκας και Γιάννης Μα...

Τίτλος του κομματιού, «Πατρινό Καρναβάλι – Κομφετί (Patras Carnival – Comfeti)»

Με την ένδειξη, ένα καρναβαλικό τραγούδι από Πατρινούς δημιουργούς που πρέπει να ακουστεί, μας εστάλη στο μέιλ, το βιντεάκι με το κομμάτι «Πατρινό Καρναβάλι – Κομφετί (Patras Carnival – Comfeti)» όπου τη μουσική έχει γράψει ο Σταμάτης Λέκκας, ο οποίος και το ερμηνεύει, και τους στίχους ο Γιάννης Μαράκας, ο οποίος έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Πάτρα όπου ζει και εργάζεται ως καθηγητής Φυσικής στο Μουσικό Σχολείο. Έχει φοιτήσει στο Ελληνικό Ωδείο.

Όσο για τον Σταμάτη Λέκκα, παίζει πιάνο, είναι ερμηνευτής και είναι επίσης και ο Διευθυντής στο Μουσικό Σχολείο της Πάτρας.

Οι στίχοι του τραγουδιού έχουν ως εξής:

Κι αν ειν’ η μέρα γεμάτη με πρέπει και μη Κι αν ειν’ η νύχτα μικρή και με βρει το πρωί, τρέχω, γυρίζω στους δρόμους, σε παίρνω απ’ τους ώμους. Γελάει η ζωή. Τι κι άμα πέφτει η βροχή, βρέχει τρελό κομφετί. Πάμε εκεί, το καρναβάλι είναι που μένει και η ζωή δεν περιμένει, είναι μικρή. Πάμε εκεί να δεις ανθρώπους να γελάνε, τις λύπες πίσω να πετάνε.

Είναι γιορτή. Σκέψου καπέλα και μάσκες, χοντρούς και λιγνούς. Σκέψου αρλεκίνους, πιερότους και κλόουν γελαστούς. Σκέψου λεπτές μπαλαρίνες, το Σαρλώ και κολομπίνες, να χορεύουν μαζί. Τι κι άμα πέφτει η βροχή, βρέχει τρελό κομφετί.

*Το τραγούδι για την ακρίβεια, πρωτογράφτηκε προ διετίας, είναι πάντως ένα φρέσκο και καινούριο κομμάτι που έρχεται να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα εμπλουτίζοντας το Πατρινό καρναβαλικό "σάουντρακ".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Πατρινό Καρναβάλι 2019