Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ποιος ήταν ο "νονός των νονών" Βασίλης Στεφανάκος - "Ορφάνεψαν τα παντελόνια…" και άλλα τέτοια σε καταιγισμό μηνυμάτων στην σελίδα του στο facebook

Ποιος ήταν ο "νονός των νονών"...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Κινηματογραφική η ζωή του

Είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα από τις φύλακες, όπου εξέτισε πολυετή ποινή για σωρεία εγκληματικών ενεργειών και για πολλούς ήταν… «ο νονός των νονών». Η ζωή του Βασίλη Στεφανάκου που δολοφονήθηκε  με 22 σφαίρες σε ηλικία 57 ετών μόνο συνηθισμένη δεν ήταν.

Εκτέλεσαν τον «βαρόνο της νύχτας» Βασίλη Στεφανάκο- Τον γάζωσαν με 22 σφαίρες

Ο Μανιάτης που μπήκε πριν τρεις  δεκαετίες στο  χώρο της νύχτας  βρέθηκε να έχει στην κατοχή του εκθέσεις αυτοκινήτων, νυχτερινούς ναούς και πολλά λεφτά που αποκτήθηκαν με άλλους τρόπους. Ήταν για την αστυνομία ένας από τους μεγαλύτερους νονούς της νύχτας και αρχηγικό μέλος της μεγαλύτερης εγκληματικής οργάνωσης που έδρασε ποτέ στην χώρα μας.
Κατηγορήθηκε για επιθέσεις με βόμβες, για τοκογλυφία, για εκβιασμούς, για προστασία, για συμβόλαια θανάτου και για ηθική αυτουργία σε δολοφονίες και αποδράσεις. ενώ το τέλος του θα μπορούσε να είναι σκηνή από κινηματογραφική ταινία!

Στην προσωπική του σελίδα στο Facebook είχε ποστάρει μία φράση του Φρίντριχ Νίτσε που έλεγε: «Οι συνέπειες των πράξεων μας, μας αρπάζουν από τον λαιμό. Τους είναι αδιάφορο αν στο μεταξύ έχουμε γίνει καλύτεροι», αποδείχτηκε αρκετά προφητική.

 

Ο Βασιλής Στεφανάκος,δέκα χρόνια πριν, στη ΓΑΔΑ

Ο Βασιλής Στεφανάκος,δέκα χρόνια πριν, στη ΓΑΔΑ

Ο Βασιλής Στεφανάκος,δέκα χρόνια πριν, στη ΓΑΔΑ

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών η δολοφονία Στεφανάκου

Το ΚΚΕ και οι σχέσεις στη φυλακή
Δήλωνε πάντα αριστερός, ψήφιζε πάντα ΚΚΕ Εσωτερικού και τα παράγωγά του αργότερα ενώ στην Φυλακή είχε στενές σχέσεις με τα μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς».

Είχε καταδικαστεί σε 21 χρόνια κάθειρξη για ηθική αυτουργία σε δολοφονίες το 2008 και άλλα 14,5 χρόνια για προστασίες λαθρεμπόριο καυσίμων και άλλες εγκληματικές πράξεις το 2006 και αποφυλακίστηκε αφού εξέτισε ποινή εννέα ετών.

Σημειώνεται επίσης ότι εκτός των άλλων κατηγορήθηκε ως ο άνθρωπος που οργάνωσε την απόδραση του Βασίλη Παλαιοκώστα και του Αλκέτ Ριζάι, με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Η άλλη όψη

Λέγεται ότι ο «σκληρός της νύχτας» βοήθησε παιδιά που είχαν εθιστεί στα ναρκωτικά να απεξαρτηθούν αλλά και ότι βοηθούσε άτομα που κινδύνευαν.

Όπλα που είχαν βρεθεί σπίτι του το 2008

Όπλα που είχαν βρεθεί σπίτι του το 2008

Όπλα που είχαν βρεθεί σπίτι του το 2008

Τα σχόλια στο facebook

Πάντως μία μέρα μετά την δολοφονία και όπως αποδεικνύεται έχει ρεύμα και πολλές συμπάθειες στο facebook.  Τα σχόλια στην προσωπική του σελίδα στο facebook μετά την είδηση της δολοφονίας του είναι ενδεικτικά. Χαρακτηριστική είναι η φράση: «Ορφάνεψαν τα παντελόνια απόψε…».

Σε άλλα σχόλια διαβάσαμε:

ΚΥΡΙΕ Βασίλη μου..τα ζουμιά τα απεχθανώσουν..τι να κάνω;;;Δεν το ελέγχω...μόνο πισώπλατα μπορούσαν να σε φάνε Boss...ώρα σου καλή κ εις το επανιδείν!!!

 

Καλό παραδεισο Μπίλ...Δεν ξέρω και δεν μ ενδιαφέρει τι λενε τα κανάλια...Το μονο που ξερω ειναι οτι το Δασος σήμερα πενθεί..

 

Η νύχτα είναι βαριά ασήκωτη..Βασίλη για όσους σε ξέρουν και σε αγαπουν...Καλό ταξίδι μιας και τα μακρινά ταξίδια ονειρευοσουν κάθε φορά που την ουσία έψαχνες..μέσα από αυτά τα ταξίδια της ζωής.

 

Κρίμα. Ο θεός να αναπαυση την καλή ψυχή του.Γιατί είχε καλή και μεγάλη ψυχή

 

Πενθεί η Μάνη απόψε πενθεί το Χαϊδάρι πενθεί η φτωχολογιά πενθούν οι φυλακές οι φίλοι σου οι οικογένειά σου ποσο κόσμο είχες βοηθήσει χωρίς δημοσιότητα Επειδή το ήθελες και Όχι για τα μάτια του κόσμου καλό παράδεισο άρχοντα μου ο Βασιλάκης σου

 

Εγώ τη νύχτα μόνο ζω, μαζί μ' εκείνους π' αγαπώ. Με τους παράνομους και τους αδικημένους". Καλό ταξίδι.

 

Καλό παράδεισο.. Αρσενικός, γνήσιος, μάγκας

 

Η προσωπική του ζωή

Παντρεύτηκε την Κατερίνα Θωμαΐδου ενώ ήταν φυλακισμένος στην Λάρισα το 2010 και απέκτησε μαζί της  έναν γιο. Απέκτησε και μία κόρη με μία δημοσιογράφο.

 

*Σε μια από τις τελευταίες του συνεντεύξεις είχε δηλώσει:«Υπολογίζω τους πάντες αλλά δεν φοβάμαι».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις