Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

H μεγάλη διαμάχη του Τζίμη Πανούση με τον Γιώργο Νταλάρα - ΒΙΝΤΕΟ

H μεγάλη διαμάχη του Τζίμη Πανούση με το...

Τον διακωμωδούσε στο πρόγραμμά του

Ο ανατρεπτικός του στίχος και η… αθυροστομία του Τζίμη Πανούση του είχε προκαλέσει πολλές φορές δικαστικούς «πονοκεφάλους». Η πρώτη του… γνωριμία με δικαστήριο ήταν το 1980 με μία κατηγορία από το Πλημμελειοδικείο Καρδίτσας για περιύβριση κατά της αρχής, και από εκεί και έπειτα ακολούθησαν πολλές παρόμποιες περιπέτειες.

με το δίσκο «Δουλειές του κεφαλιού» κατηγορήθηκε για εξύβριση της σημαίας, καθώς παρουσίαζε την Ελληνική σημαία με τρύπες. Ωστόσο δεν καταδικάστηκε.

Η δικαστική διαμάχη ωστόσο που έχει μείνει πιο γνωστή απ’ όλες, είναι αυτή με τον Γιώργο Νταλάρα, τον οποίο ο Τζίμης Πανούσης διακωμωδούσε στο πρόγραμμά του.

Το θέμα ξεκίνησε το 1997 με τον Γιώργο Νταλάρα να καταθέτει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του, και να ζητά κάθε φορά που θα αναφέρει το όνομά του να καταβάλλει ένα εκατομμύριο δραχμές!

Στην συνέχεια ζήτησε αποζημίωση 100.000 δραχμές, τελικά όμως ο Τζιμάκος καταδικάστηκε σε πέντε μήνες φυλάκιση με αναστολή. Το 1999 ο Πανούσης κατέθεσε έφεση η οποία απορρίφθηκε, απόφαση που επικυρώθηκε από το τριμελές εφετείο το 2002 και από τον Άρειο Πάγο το 2004.

Η διαμάχη με την εκκλησία

Το 1999 σε εξώφυλλο του περιοδικού «Κλικ» το 1999 ο Τζίμη εμφανίστηκε ντυμένος αρχιεπίσκοπςο να δαγκώνει ένα μήλο κρατώντας την κιθάρα του. Αυτό ήταν η αιτία για μηνύσεις εναντίον του και των εκδοτών του περιοδικού για καθύβριση θρησκεύματος. Οι κατηγορούμενοι έφυγαν ομόφωνα αθώοι από το ακροατήριο.

newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight