Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

O Δήμος και η αντιμετώπιση αδέσποτων σκύλων και αδέσποτων καρναβαλιστών

O Δήμος και η αντιμετώπιση αδέσποτων σκύ...

Του Ανδρέας Μάζη, Γιατρός , πλανόδιος αριστερός.

Ως πατρινός, παρακολουθώ την δράση της δημοτικής αρχής Πελετίδη και θεωρώ ότι στα βασικά ζητήματα των πατρινών, ιδίως των διαβιούντων στα όρια της φτώχειας, κάνει στο μέτρο των οικονομικών δυνατοτήτων της, ό,τι μπορεί. Σε  δύο ζητήματα υπάρχει κάποια αμφισβήτηση.

Στην φροντίδα των αδεσπότων σκύλων, όπως καταγγέλλουν  φιλοζωικές οργανώσεις, και προσφάτως, σύμφωνα με δημοσιεύματα και καταγγελίες, στην φροντίδα μερίδας γκρουπιέρηδων καρναβαλιστών, με μεγάλη εμπειρία στο αντικείμενο, που όπως φαίνεται, θα κατέβουν μόνοι τους στον καρναβαλικό στίβο,  διαφωνώντας ριζικά και αμετάκλητα με την πολιτική του δήμου, στο σοβαρό αυτό  ζήτημα.

Και λέω σοβαρό , διότι δημοσιεύθηκε πριν λίγες μέρες ,ότι  πρόκειται  για μια  ζωντανή και  με μεγάλη δύναμη,  ομάδα ανθρώπων, και ότι οι κομμουνιστικές ιδεοληψίες του δήμου, δημιουργούν εμπόδια  στην διάθεση  της, να ανατρέψει  και να αναπτύξει  κοινωνικές δράσεις(ικανοί στις ανατροπές αναφέρει σχετικό δημοσίευμα, σχολιάζοντας την συνέντευξη τύπου τους).Μάλιστα κάποιος σπουδαίος  δημοσιογράφος, έχει την άποψη, ότι το ΚΚΕ είναι ….το μοναδικό Ευρωπαϊκό Κομμουνιστικό κόμμα με  δράση και εκεί εντοπίζει  και τις δυσκολίες…..του καρνάβαλου της Πάτρας!!!( εντοπίζει το  θέμα, στην μη αποδοχή "αστικών" καρναβάλων και  φαίνεται ότι ο δήμος υποστηρίζει άλλου  είδους καρνάβαλον!!!).

Αναφορικά με τα ζώα, θεωρώ ότι κάθε σύγχρονος άνθρωπος πρέπει να τα φροντίζει και να μην τα βασανίζει  και ο δήμος πρέπει να πράξει ό,τι μπορεί. Πάντως πάνω στο θέμα, ενθυμούμαι  παιδιόθεν, στα τέλη της δεκαετίας του 50, τις καταγγελίες των εγγλέζικων φιλοζωικών οργανώσεων ,γιατί οι Ρώσοι έκαναν την λάϊκα το σκυλάκι, αστροναύτη, το πέταξαν με δορυφόρο και δεν άντεξε το έρμο (μετέπειτα το έκαναν φωτογραφική μηχανή, προφανώς για να το θυμούνται). Την ίδια χρονική περίοδο, όμως και εγώ με την σειρά μου δεν ενθυμούμαι , κάποια φιλοζωική  ή άλλη εγγλέζικη οργάνωση να  πει κάτι, καθώς οι εγγλέζοι  κρεμούσαν στις αγχόνες στην Λευκωσία, μερικούς νεαρούς Κύπριους σαν μέλη της ΕΟΚΑ. (Καραολή , Δημητρίου κ.α.).

Ομολογώ, ότι δεν διαθέτω καρναβαλική παιδεία, χωρίς να μπορώ να καθορίσω τι είναι αυτή. Φαίνεται ότι όσοι παρελαύνουν σαν ουσάροι ή με άλλες φανταχτερές ευρωπαϊκής έμπνευσης στολές, την διαθέτουν καθώς και κάποιοι συμπολίτες, που παρελαύνουν με ναπολεόντια καπέλα και πολλά παράσημα, κραδαίνοντας ασύρματα  τηλέφωνα , που τους θωρώ με σεβασμό, καθώς ρυθμίζουν την  κυκλοφορία των καρναβαλιστών και τους ελέγχουν, μήπως και διαπράξουν μέσα  στην  παρέλαση κάποιο ατόπημα .Να ομολογήσω πάντως, ότι πέρυσι όπως θυμάμαι, καλά πήγαν οι καρνάβαλοι και η δημοτική αρχή όπως και  οι υπεύθυνοι ένστολοι, έβγαλαν σε πέρας αυτήν την δράση,  χωρίς σοβαρά προβλήματα.

Η πιο  σοβαρή καταγγελία  κατά του Δήμαρχου Πελετίδη ,υπήρξε ο  καθορισμός του  ως "μεταμφιεζόμενη Κίρκη" σε κριτική δημοσιογράφου!!

Την δημοτική αρχή της Πάτρας την ψήφισα την 2η Κυριακή των εκλογών παρά  το κάλεσμα γνωστού, και επί δεκαετίες  δημοτικού παράγοντα που δύο μέρες πριν, καλούσε να μην την  ψηφίσουμε και γίνουμε η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα ,που θα έχει κομμουνιστή δήμαρχο!!.Το ίδιο βέβαια έκανε η πλειοψηφία των πατρινών. Η  οποία και σήμερα θεωρεί ότι κάποια  πράγματα τα προχωρά  ο δήμος(παράκτιο μέτωπο , εικόνα  της πόλης), και  όσο  μπορεί βοηθάει τον πατρινό, που ζει την σημερινή δύσκολη πραγματικότητα  της πόλης  και της χώρας. Σε  μια ζοφερή εποχή, με μεγάλη ανεργία ιδίως  των νέων, μειώσεις μισθών και συντάξεων, αυξήσεις εμμέσων και άμεσων φόρων  και πρόσφατα ,με μεγάλη  επίθεση  στα  εργατικά και  ασφαλιστικά δικαιώματα.

Στο ερώτημα που μπαίνει, γιατί άρχισε νωρίς ο καρνάβαλος στην Πάτρα, η απάντηση κινείται στα πλαίσια αποδόμησης της εικόνας και της δράσης του δήμου, που όσο πλησιάζουν οι εκλογές ,είναι φυσικό να ενταθεί. Προκύπτουν σιγά –σιγά και υποψήφιοι ,  άρθρα επωνύμων και άλλων, πού έχουν την  θεμιτή φιλοδοξία,  να  εκτεθούν, και  πολεμική  σε εικόνες και ζητήματα  της  πόλης. Φαίνεται  ότι  υπάρχει κάποια δυσχέρεια να  βρουν θέματα  προς αρνητική  κρίση.  ΄Ετσι    προέκυψε  ο  καρνάβαλος!!!.Πού  πρέπει  να παραμείνει  μια  ανοικτή  λαϊκή  γιορτή, ένα διάλλειμα εκτόνωσης των πατρινών. Θεωρώ  δικαίωμα  του οποιουδήποτε να καρναβαλιστεί  όπως νομίζει. Διαφωνώ επίσης στο ότι  η  δημοτική  αρχή , η κομματική  ένταξη του Πελετίδη και του δημοτικού συμβουλίου και  ο  Περισσός,  δημιουργεί προβλήματα στον …..καρνάβαλο  και  στους  μυημένους  καρναβαλιστές. Ας  παρελάσει  ο  καθένας  όπως και  όποτε θελήσει. Υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα στην πόλη  και  τον λαό  της!!!!!

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις