Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Α. Τραχήλη: Μειώσεις μισθών σε 158.000 εργαζομένους

Α. Τραχήλη: Μειώσεις μισθών  σε 158.000 ...

Σε ένστολους, γιατρούς του ΕΣΥ, πανεπιστημιακούς, δικαστικούς και πολλούς άλλους κλάδους

«Δυστυχώς, το 2018 δεν ξεκινά καλά. Όχι μόνο για τους συνταξιούχους που σύντομα θα διαπιστώσουν δραστικές περικοπές στις συντάξεις τους και στα κοινωνικά επιδόματα αλλά και για τους 158.000 χιλιάδες εργαζομένους που εντάσσονταν στα ειδικά μισθολόγια. Οι αυξήσεις που διατυμπάνιζε η κυβέρνηση, είναι τελικά αυξήσεις όχι στα καθαρά εισοδήματα αλλά αυξήσεις στις κρατήσεις τους!».

Αυτό υπογράμμισε το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Αθηνά Τραχήλη μιλώντας την Παρασκευή σε δημοσιογράφους της Πάτρας. Η κ. Τραχήλη τόνισε ότι η αλλαγή που επέρχεται θα πλήξει ένστολους (αστυνομικούς, λιμενικούς, πυροσβέστες κ.α.), γιατρούς του ΕΣΥ, πανεπιστημιακούς, δικαστικούς και πολλούς άλλους κλάδους.

«Επί της ουσίας, μιλάμε για έναν μισθό τον χρόνο που θα αφαιρεθεί απ’ το εισόδημα τους. Και θ’ αφαιρεθεί, επίσης, απ’ την πραγματική οικονομία, απ’ την κατανάλωση, απ’ την στήριξη των οικογενειών τους», πρόσθεσε η κ. Τραχήλη.

Για παράδειγμα, γιατρός του ΕΣΥ που τον περασμένο Οκτώβριο είχε καθαρές αποδοχές 1.692 ευρώ, με την υπαγωγή του στο ενιαίο μισθολόγιο θα δει τις αποδοχές του να μειώνονται στα 1.567 ευρώ. Δηλαδή, 125 ευρώ λιγότερα, ένας μηνιαίος μισθός λιγότερος αν η μείωση αναχθεί σε ετήσια βάση. Ίδια εικόνα στις αποδοχές των ένστολων, των πανεπιστημιακών, των δικαστικών κ.α.

«Η Νέα Δημοκρατία μιλά για διπλή εξαπάτηση. Αυτή είναι η αλήθεια. Ο επικοινωνιακός παροξυσμός της κυβέρνησης, η πιεστική ανάγκη της να πείσει ότι όλα είναι καλώς καμωμένα, δυστυχώς διαψεύδονται απ’ την καθημερινότητα που βιώνει ο μέσος Έλληνας πολίτης», σημείωσε η κ. Τραχήλη.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις