Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Με κάθε λαμπρότητα τα Θεοφάνεια

Ηλεία: Με κάθε λαμπρότητα τα Θεοφάνεια

Δείτε ΦΩΤΟ

Με σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό, εορτάσθηκαν και φέτος τα Άγια Θεοφάνεια σε περιοχές της Ηλείας, όπου αρκετοί τίμησαν το έθιμο, βουτώντας στα παγωμένα νερά προκειμένου να πιάσουν τον Σταυρό. Σε Πύργο, Αμαλιάδα, Κυλλήνη, Ζαχάρω και άλλες περιοχές του νομού, από νωρίς το πρωί, στους Ιερούς Ναούς, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία ενώ λίγο αργότερα το έθιμο της ρίψης του Σταυρού στη θάλασσα πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους πιστών και φορέων του τόπου.

Στο Κατάκολο εκατοντάδες πολιτών παρακολούθησε την Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου προεξέρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Ηλείας, Γερμανού ενώ φέτος τον Σταυρό έπιασε ο Βασίλης Τράπαλης από τα Λαστέικα, ο οποίος κάθε χρόνο συμμετέχει στο έθιμο και δέχθηκε τις ευχές από τον Μητροπολίτη Ηλείας και τον χρυσό σταυρό. Τις θρησκευτικές εκδηλώσεις παρακολούθησαν φορείς από τον Νομό, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων. Παράλληλα παραβρέθηκαν οι δύο Ηλείοι, ο υπουργός Παιδείας, Δ. Μπαξεβανάκης και ο γ.γ. υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Δ. Καλαματιανός.

Φωτογραφίες από το Κατάκολο (οι φωτογρ. είναι από τον Γ. Γουβιά):

Στον Κακόβατο, Ζαχάρως, με σύμμαχο τον καλό καιρό, πραγματοποιήθηκαν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις των Θεοφανείων, όπου κι εκεί, η ρίψη του Τιμίου Σταυρού, «ανέδειξε» τον τυχερό, που μαζί με άλλους συμπολίτες του, βούτηξαν στα παγωμένα νερά της θάλασσας.

Δείτε φωτογραφίες από τον Κακόβατο Ζαχάρως (οι φωτογρ. είναι από τον Κ. Δούκα):

Στην Κρέστενα, αντίστοιχη εικόνα με σύμμαχο τον καλό καιρό, όπου εκατοντάδες κόσμου παρακολούθησε τις θρησκευτικές εκδηλώσεις των Θεοφανείων.

Δείτε φωτογραφίες από την Κρέστενα:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις