Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η γυναίκα που έκανε Πρωτοχρονιά στα κρατητήρια του Λιμενικού λόγω... γραφειοκρατίας μιλάει στο thebest.gr: Ήταν ένα τρομερό σοκ

Η γυναίκα που έκανε Πρωτοχρονιά στα κρατ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Η απίστευτη ιστορία που έζησε

Αίσιο τέλος έχει, έστω και πέντε μέρες μετά, η απίστευτη περιπέτεια που ζει στην Πάτρα από την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου η Αναστασία Δρακοπούλου η οποία έκανε Πρωτοχρονιά στα κρατητήρια του Λιμενικού λόγω...γραφειοκρατίας. Εκεί βρέθηκε τα μεσάνυχτα της περασμένης Πέμπτης και ακολούθησε μία ιστορία  που σίγουρα δε θα ξεχάσει για αρκετό καιρό.

Απίστευτη περιπέτεια για 58χρονη καρκινοπαθή- Θα κάνει Πρωτοχρονιά στα κρατητήρια της Πάτρας

*Το χρονικό της περιπέτειας της

Η γυναίκα, η οποία κατάγεται από την Αθήνα, επέστρεψε από την Γερμανία (όπου μένει τα τελευταία χρόνια) στην Ελλάδα προκειμένου να διευθετήσει κάποιες υποθέσεις που είχε. Επισκέφθηκε και την Πάτρα για να δει συγγενείς τηςκαι θα αναχωρούσε από το λιμάνι της Πάτρας και επιστρέψει στην Γερμανία μέσω Βενετίας.

Στον έλεγχο όμως που έγινε οι λιμενικοί βρήκαν ότι εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση εις βάρος της μετά από τροχαίο στο οποίο είχε  εμπλακεί πριν 14 χρόνια περίπου στο Νέο Αιγάλεω.

Ενώ το αστικό μέρος είχε τακτοποιηθεί είχε μείνει το ποινικό για το οποίο δεν είχε ενημερωθεί. Καταδικάστηκε λοιπόν ερήμην και αυτή ήταν η αιτία που οδήγησε στην περιπέτεια που έζησε.

Βρέθηκε στα κρατητήρια του λιμενικού μέχρι να καταβάλει το ποσό των 1.380 ευρώ το οποίο αντιστοιχούσε στην ποινή της. Αμέσως οι δικοί της άνθρωποι από την Γερμανία κινητοποιήθηκαν και έστειλαν τα χρήματα στην Ελλάδα. Λόγω της διαφοράς ώρας και το ότι οι ταχυδρομικές υπηρεσίες στην Γερμανία ήταν για λίγο κλειστές τα χρήματα έφτασαν στην Ελλάδα στις 14:15.

Αυτό σήμαινε ότι δεν υπήρχε τρόπος να κατατεθούν αφού οι υπηρεσίες είχαν κλείσει.

Όπως αναφέρει στο thebest.gr o πρώτος της ξάδελφος, καθηγητής του Τμήματος της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Μιχάλης Λεοτσινίδης προσπάθησε παρουσιάζοντας έγγραφα που έδειχναν ότι και τα χρήματα είχε και ότι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας να αφεθεί με περιοριστικούς όρους και να κάνει Πρωτοχρονιά στο σπίτι με τους συγγενείς και όχι στα κρατητήρια. Ο Εισαγγελέας όμως αρνήθηκε και αντιμετωπίσε  μία απίστευτη αναλγησία στην Ελλάδα του 2017.

Το thebest.gr επικοινώνησε και με την ίδια την κυρία Αναστασία Δρακοπούλου.

«Βίωσα κάτι αναπάντεχο. Μία εμπειρία που δεν είχα ξανά ζήσει και όλες αυτές τις μέρες προσπαθούσα να το ξεπεράσω. Με συνέλαβαν ενώ ετοιμαζόμουν να φύγω και δεν ήξεραν το γιατί. Ήταν ένα τρομερό σοκ γιατί δε μπορούσα να φανταστώ τον λόγο.

Δε θα ξεχάσω ποτέ τον άψογο τρόπο με τον οποίο μου φέρθηκαν οι άνθρωποι στα κρατητήρια του Λιμενικού. Πραγματικά έκαναν ότι μπορούσαν για να μου απαλύνουν αυτό που περνούσα.

Δεν έχω κανένα παράπονο από αυτούς από αυτούς αλλά από την δικαιοσύνη και τον εισαγγελέα ο οποίος αν και του προσκομίστηκαν τα έγγραφα που ζητήθηκαν δεν επέτρεψε να βγω με περιοριστικούς όρους μέχρι να μπορώ να καταθέσω το ποσό το οποίο ήξερε ότι είχα.

Όλες αυτές τις μέρες μιλούσα στο τηλέφωνο με τα παιδιά μου και τον άντρα μου στην Γερμανία. Ειδικά για τον άντρα μου είχα ιδιαίτερη αγωνία καθώς έχει 100% αναπηρία και με χρειάζεται απόλυτα αφού είμαι η αποκλειστική του νοσοκόμα. Φοβόμουν μήπως με βρει και κάποιο άλλο κακό. Τα παιδιά μας δεν μπορούσαν εύκολα να είναι συνέχεια μαζί του. Ευτυχώς σήμερα έληξε αυτή η ιστορία και περιμένω να επιστρέψω κοντά του» ανέφερε.

Μετά από όλη αυτή την ταλαιπωρία η γυναίκα ετοιμάζεται να επιστρέψει στην οικογένεια της την Πέμπτη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις