Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Αυτοί που έφυγαν από τον καλλιτεχνικό χώρο το 2017: Λάσκαρη, Αρλέτα, Κηλαηδόνης και Ρότζερ Μουρ

Αυτοί που έφυγαν από τον καλλιτεχνικό χώ...

Επίσης ιδιαίτερη θλίψη προξένησε η είδηση ότι τον Απρίλιο πέθανε ο Στάθης Ψάλτης

Μία χρονιά κατά την οποία έφυγαν από τη ζωή σημαντικά πρόσωπα του καλλιτεχνικού χώρου διεθνώς και στην Ελλάδα ήταν το 2017 που μας αποχαιρέτησε.

Ξεκινώντας από τους ξένους καλλιτέχνες, συγκίνηση προξένησε η είδηση ότι έσβησε στα 80 της χρόνια στις 25 Ιανουαρίου 2017 η ιδιαίτερα αγαπητή Αμερικανίδα ηθοποιός με το αφοπλιστικό χαμόγελο και την κωμική φινέτσα Μary Tyler Moore. Η ηθοποιός έγινε διάσημη μέσα από το The Dick Van Dyke Show, μετά τη δεκαετία του ’70 είχε το δικό της ανεπανάληπτο σώου, το «The Mary Tyler Moore Show» ενώ το 1980 έκανε τη διαφορά ερμηνεύοντας την παγερή Μπεθ στο συγκλονιστικό κοινωνικό δράμα σε σκηνοθεσία του Ρόμπερτ Ρέντφορντ «Συνηθισμένοι Άνθρωποι», ρόλος για τον οποίο προτάθηκε για το Όσκαρ.

Στο άρθρο Late Greats του νέου τεύχους του περιοδικού Entertainment Weekly (29/12/2017 – 5/1/2018) εκτός από την Μάρι Τάιλερ Μουρ, γίνεται λόγος και για την απώλεια του Βρετανού σταρ Ρότζερ Μουρ που διαδέχθηκε τον Σον Κόνερι ως Τζέιμς Μποντ, παίζοντας τον διάσημο πράκτορα σε συνολικά 7 ταινίες. Ο Μουρ πέθανε στην Ελβετία στις 23 Μαίου 2017 σε ηλικία 89 ετών.

Μέσα στο 2017 μας αποχαιρέτισε και ο ηθοποιός και θεατρικός συγγραφέας Σαμ Σέπαρντ στα 73 του χρόνια (πέθανε στο Κεντάκι στις 27 Ιουλίου), ο μουσικός Chuck Berry που έλαμψε στην ροκ εντ ρολ και μπλουζ σκηνή (πέθανε στα 90 του χρόνια στις 18 Μαρτίου), ο απίθανος κωμικός Τζέρι Λιούις στα 91 του χρόνια (στις 20/8), ο μουσικός Chris Cornell στα 52 του χρόνια στις 18/5, ο ξανθός τραγουδιστής Glen Campbell στα 81 του, στις 8/8, η Γαλλίδα ηθοποιός Ζαν Μορό που είχε συνεργαστεί και με τον Έλληνα σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο (στα 89 της στις 31/7), ο ροκ μουσικός και τραγουδιστής Tom Petty (ήταν ο lead τραγουδιστής των Tom Petty and the Heartbreakers) που έφυγε αιφνίδια από τη ζωή από καρδιακή ανακοπή στις 2/10 στα 66 του χρόνια, ο ηθοποιός Μπιλ Πάξτον που είχε ευρεία συνεργασία με τον σκηνοθέτη Τζέιμς Κάμερον παίζοντας και στον πολύκροτο «Τιτανικό» το 1997 (πέθανε στα 61 του χρόνια στις 25/2), ο ηθοποιός Χάρι Ντιν Στάντον στα 91 του χρόνια στις 15 Σεπτεμβρίου (το κύκνειο άσμα του ως ηθοποιός με τίτλο «Lucky» θα το δούμε από την Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας στις 22 Ιανουαρίου 2018 στα Odeon Entertainment στη Βέσο Μάρε), οι σκηνοθέτες Τζόναθαν Ντέμι της «Σιωπής των αμνών» και της «Φιλαδέλφεια» (στα 73 του στις 26/4) και George A. Romero της «Νύχτας των Ζωντανών νεκρών» στα 77 του χρόνια στις 16/7 και ο τραγουδιστής και ηθοποιός David Cassidy στις 21/11 στα 67 του χρόνια.

Aκόμα στις 5 Δεκεμβρίου 2017 έσβησε στα 74 του χρόνια ο Γάλλος θρύλος της ποπ και ροκ, Johnny Hallyday.

Στην Ελλάδα, μας αποχαιρέτισαν ο τραγουδοποιός και ερμηνευτής Λουκιανός Κηλαηδόνης στις 7 Φεβρουαρίου 2017 σε ηλικία 73 ετών αφήνοντας μας παρακαταθήκη τα τραγούδια του και το περίφημο πάρτι στη Βουλιαγμένη το καλοκαίρι του '83 και η Αρλέτα στις 8 Αυγούστου σε ηλικία 72 ετών αφήνοντας μας «κληρονομιά» τρυφερά κομμάτια όπως «Το τραγούδι της ερήμου», το «Μπαρ το ναυάγιο» και την ‘Μπατίντα ντε κόκο».

Στις 24 Ιανουαρίου 2017 πέθανε ο εκλεκτός θεατρικός σκηνοθέτης και δάσκαλος Σπύρος Ευαγγελάτος στα 77 του χρόνια ενώ στις 21 Απριλίου έγινε γνωστή η δυσάρεστη είδηση ότι ο ηθοποιός Στάθης Ψάλτης με το μοναδικό κωμικό ταλέντο αλλά και την ιδιαίτερη δραματικότητα του (ήταν εξαιρετικός στον σύντομο ρόλο του μοναχού στο φιλμ «Καζαντζάκης» του Γιάννη Σμαραγδή) έφυγε από τη ζωή στα 66 του χρόνια μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Στις 12 Ιουνίου πέθανε στα 75 της η ηθοποιός Καίτη Παπανίκα που είχε δώσει μία πολύ καλή ερμηνεία στην ταινία «Άντε γεια» του Γιώργου Τσεμπερόπουλου, στις 13/7 πέθανε στα 74 του χρόνια ο τραγουδιστής Γιάννης Καλατζής που έχει πει ωραία τραγούδια όπως το «Δελφίνι δελφινάκι» και το «Άσπρα θα φορέσω» και στις 23/7 η ηθοποιός και τραγουδίστρια Ζωή Φυτούση του «Φέρτε μου ένα μαντολίνο», στα 84 της χρόνια.

Στενοχωρηθήκαμε πολύ και για τον θάνατο της σταρ του Ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου, Ζωής Λάσκαρη, στις 18 Αυγούστου 2017. Η είδηση του ξαφνικού της θανάτου πραγματικά συγκίνησε το κοινό και τα δελτία ειδήσεων πλημμύρισαν με πλάνα από  τις ταινίες της όπως «Ο Κατήφορος», η «Στεφανία στο αναμορφωτήριο», οι «Θαλασσιές οι χάντρες», κ.α.

Στις 18 Οκτωβρίου πέθανε η κωμική κατά βάση ηθοποιός Βέτα Μπετίνη, η θεατρική συγγραφέας Λούλα Αναγνωστάκη έσβησε στις 8 Οκτωβρίου, στα 89 της χρόνια ενώ στις 13/11 πέθανε ο δημοσιογράφος, συγγραφέας και πολιτικός Γιάννης Καψής σε ηλικία 88 ετών, πατέρας των δημοσιογράφων Μανώλη Καψή και Παντελή Καψή.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

H Mary Tyler Moore.

H Mary Tyler Moore.

H Mary Tyler Moore.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight