Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Μόλις" τρία εκατομμύρια ευρώ δίνει το Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο

"Μόλις" τρία εκατομμύρια ευρώ ...
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Πριν την κρίση το ποσό ήταν 15.000.000 ευρώ

Μόλις 3.000.000 ευρώ είναι το μάξιμουμ ποσό που μπορεί να κερδίσει ο υπερτυχερός της κλήρωσης του πρωτοχρονιάτικου λαχείου, την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου.

Στον κανονισμό του λαχείο διαβάζουμε: «Το κέρδος του Μεγάλου Λαχνού (του πρώτου αριθμού που κληρώνεται και αντιστοιχεί σε ένα γραμμάτιο) είναι γνωστό και ανέρχεται στα €2.000.000. Το κέρδος όλης της πεντάδας που συμπεριλαμβάνει τα κέρδη του πρώτου λαχνού είναι €3.000.000!».


Τρία εκατομμύρια μονάχα, καθώς το Λαχείο εδώ και χρόνια διανέμει όλο και λιγότερα χρήματα στον πρώτο νικητή. Τρία εκατομμύρια φέτος (για όλη την 5άδα), ενώ α προηγούμενα χρόνια έδινε 4 εκατ. ευρώ, 5, 7, 10 ενώ μέχρι το 20008, λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση, μοίραζε στον πρώτο νικητή (πεντάδα) 15.000.000 ευρώ.


Είναι και το μεγαλύτερο ποσό (κλήρωση Δεκ. 2008) που πήρε ποτέ κάποιος υπερτυχερός του Λαχείου στην Ελλάδα!
Στα χρόνια που ακολούθησαν προφανώς μειώθηκε η πώληση λαχνών, οπότε οι υπεύθυνοι του Λαχείου περιόρισαν ισόποσα και τα διανεμόμενα κέρδη.


Θα πει κανείς, μα είναι λίγα 3.000.000 ευρώ; Η απάντηση -των περισσότερων εξ’ ημών- είναι δεδομένη και κοινή: «Και τρία χιλιάρικα να κερδίσουμε καλά είναι»!


Θυμίζουμε πως το Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο, γνωστό και ως Κρατικό Λαχείο Κοινωνικής Αντίληψης, θεσπίστηκε το 1967, σε αντικατάσταση του «Λαχείου Συντακτών» (η γνωστή ιστορία που είχε ως αποτέλεσμα την θεσμοθέτηση του αγγελιόσημου, του οποίου το μνημόσυνο κάνουν οι συντάκτες εσχάτως).


Κυκλοφορεί μια φορά το χρόνο, τον Δεκέμβριο, και κληρώνει την τελευταία ημέρα του χρόνου. Κάθε γραμμάτιο κοστίζει 5€, ενώ κυκλοφορούν σε σειρές των 100.000 γραμματίων. Μοιράζει στους τυχερούς άνω του 55% των ακαθάριστων εισπράξεών του. Τα Καθαρά Έσοδα από αυτό το λαχείο παραχωρούνται στο Κράτος.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις