Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Διαβούλευση για το τοπικό σχέδιο δράσης την «Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη»

Διαβούλευση για το τοπικό σχέδιο δράσης ...

Από την ΑΔΕΠ

Την 18η Δεκεμβρίου, Ημέρα του Μετανάστη, επέλεξε η Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Πάτρας - ΑΔΕΠ ΑΕ για να ολοκληρώσει τις συναντήσεις εργασίας της Τοπικής Ομάδας URBACT για το 2017.

Πρόκειται για δράση που εντάσσεται στο εγκεκριμένο διακρατικό έργο σε φάση υλοποίησης με τίτλο «ARRIVAL CITIES» που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα URBACT III (2014-2020), στον άξονα 1.1.2 «Βελτίωση του σχεδιασμού αειφόρων στρατηγικών ανάπτυξης των πόλεων».

Συντονιστής είναι ο Δήμος Amadora (Πορτογαλία) και εταίροι μαζί με την Πάτρα είναι και η Θεσσαλονίκη από Ελλάδα, όπως επίσης η Riga (Λεττονία), Roquetas de Mar (Ισπανία), Vantaa (Φιλανδία), Μessina (Ιταλία), Oldenburg και Δρέσδη (Γερμανία), καθώς και η Val Le Marne (Γαλλία).

Η αρμονική ενσωμάτωση των μεταναστών στις κοινωνίες που διαβιούν και δραστηριοποιούνται, αποτελεί βασικό στόχο του έργου. Οι πόλεις-εταίροι καλούνται να ανταποκριθούν σε σειρά αλληλένδετων προκλήσεων συντάσσοντας τοπικό σχέδιο δράσης ως εργαλείο για τη συμβολή στην ανάπτυξη συναφών πρωτοβουλιών.

Η διαβούλευση που εξελίχτηκε ανάμεσα στα μέλη της τοπικής ULG Πάτρας οδήγησε σε σημαντικές επισημάνσεις ως προς το περιεχόμενο του σχεδίου δράσης ARRIVAL CITIES το οποίο θα πάρει τελική μορφή εντός του πρώτου διμήνου του νέου έτους. Αναμένεται να παρουσιαστεί σε ειδική δράση ενημέρωσης και προβολής του έργου το Μάρτιο 2018 στην Πάτρα.

Είναι σημαντικό, ότι η ΑΔΕΠ ΑΕ έχει διασυνδέσει το έργο με τη δραστηριοποίηση της Πάτρας στο δίκτυο «ALDA: Ευρωπαϊκή Ένωση Τοπικής Δημοκρατίας» και στο δίκτυο «Διαπολιτισμικές πόλεις» του Συμβουλίου της Ευρώπης, ώστε να επιτευχθούν πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα ως προς τη διάχυση και την αξιοποίηση των προϊόντων του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις