Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Μαύρα μαντάτα για τις συντάξεις χηρείας, μετέφερε ο Γιώργος Ρωμανιάς- ΦΩΤΟ

Πάτρα: Μαύρα μαντάτα για τις συντάξεις χ...

Τι ισχύει με το Νόμο «Κατρούγκαλου»

Άσχημα τα νέα που μετέφερε το βράδυ της Παρασκευής, ο εργατολόγος-νομικός Γεώργιος Ρωμανιάς, σε όσους παρακολούθησαν την ομιλία του στην Πάτρα για θέματα χηρείας και σύνταξη. Όπως εξήγησε ο τέως γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, με τον ισχύοντα νόμο γυναίκα που χάνει τον σύζυγό της στα 52 της χρόνια, θα λαμβάνει για τρία χρόνια την σύνταξή του και μετά η χορήγηση θα της διακοπεί μέχρι τα 67 της.

Εάν δε η χήρα δεν έχει συμπληρώσει ακόμα το 52ο έτος της ηλικίας της, τότε τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Η γυναίκα θα λαμβάνει το 50% της σύνταξης του συζύγου της μέχρι τα 55 της χρόνια και μετά δεν θα πάρει σύνταξη ποτέ. Όπως είπε ο κ. Ρωμανιάς ο Νόμος αυτός είναι το αποκύημα ενός νοσηρού εγκεφάλου και υποστήριξε ότι δεν ήταν μνημονιακή υποχρέωση.

 

Ο Γιώργος Ρωμανιάς, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το χειρίζεται με αρκετή προχειρότητα, αφού έχει ψηφίσει 17 συνολικά ασφαλιστικούς νόμους στα τελευταία 2 χρόνια, τους οποίους χαρακτήρισε «γονατογραφήματα», καθώς όπως εξήγησε πολλές φορές αναιρούν προηγούμενους. Μάλιστα δήλωσε ότι έρχονται περικοπές από το 2019, πιθανόν και από το 2018 στις συντάξεις για όλους.

«Η κυβέρνηση  γκρεμίζει τις παλαιές και νέες συντάξεις και έχει στόχο την πλήρη κατάργηση των επικουρικών», είπε χαρακτηριστικά και αποκάλυψε ότι  από το 2010 έχουν αφαιρεθεί από τους συνταξιούχους 48,8 δις. ευρώ τα οποία έχουν πάει στους δανειστές, μετά από πρόταση της κυβέρνησης.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης από τον Σύνδεσμο Αποστράτων Ελληνικής Αστυνομίας Νομού Αχαΐας. Τελούσε επίσης υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Πατρέων και την συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α, η ΕΑΑΣ ν. Αχαΐας, η Ένωση Γυναικών Πάτρας, η ΕΑΑΝ Δυτικής Ελλάδος, ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρέων, η ΕΑΑΑ Δυτικής Ελλάδος, η Πανελλήνιος Ομοσπονδία Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας και ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αξιωματικών Τεχνικού Σώματος.

Στηρίζουν και συμμετέχουν επίσης o Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας, Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αστυνομίας Πόλεων «Άγ. Μηνάς», ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πάτρας, το ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Ελλάδας, ο Σύλλογος Ε.Τ.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Πατρών, η Πολυτεκνική Οργάνωση Πατρών και Περιχώρων, ο Σύλλογος Τριτέκνων και ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. Αχαΐας. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις - απαντήσεις και διάλογο για τους τρόπους δράσης επί των παραπάνω νόμων.

Πρώτη ενημέρωση: 15/12, 21.09

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις