Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Χορωδία της Κοινο_Τοπίας

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Χορωδ...

Σε εκδηλώσεις για κοινωνικούς σκοπούς

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες ετοιμάζεται να σκορπίσει η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και ΠολιτισμούΚοινο_Τοπία www.koinotopia.gr με αφορμή τις εορτές του δεκαπενθημέρου σε εκδηλώσεις κοινωνικών-ανθρωπιστικών φορέων.

Συγκεκριμένα την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου το μεσημεράκι 12.30μμ στο αίθριο του Έσπερου έναντι πλατείας Β. Γεωργίου Α΄ η χορωδία θα επενδύσει με τραγούδια το παζάρι με δημιουργίες των εκπαιδευόμενων του Θεραπευτικού Παιδαγωγικού Κέντρου Πατρών ‘‘Μέριμνα’’ και όπως αναγράφεται και στην πρόσκλησή τους η παρουσία όλων μας θα επιβεβαιώσει και ζεστάνει τις προσπάθειες των ατόμων με νοητική υστέρηση και θα καταδείξει έμπρακτα το νόημα της αλληλεγγύης και προσφοράς.

Την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου στις 7μμ η χορωδία θα βρεθεί στο Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο, στην περιοχή Γηροκομείου Πατρών, το οποίο παρέχει στα υπερήλικα άτομα που περιθάλπει, ισότιμα και ανεξάρτητα από την οικονομική και κοινωνική τους κατάσταση υγιεινή, στέγη, διατροφή, κατάλληλο ιματισμό, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, φυσιοθεραπευτική αγωγή, κοινωνική συμπαράσταση, κοινωνική εργασία, εργασιοθεραπεία και ψυχαγωγία.

Οι δράσεις αυτές που σκοπό έχουν να προσφέρουν λίγη χαρά σε συμπολίτες μας που το έχουν ίσως λίγο περισσότερο ανάγκη πραγματοποιούνται στα πλαίσια της κοινωνικής παρέμβασης της οργάνωσης για μια κοινωνία της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης, της συμπόνιας, της αλληλοκατανόησης και της αξιοπρέπειας που πρέπει να απολαμβάνουν ισότιμα όλα τα μέλη της κοινωνίας.

Μαέστρος της χορωδίας είναι το μέλος της Κοινο_Τοπίας Λίνα Γερονίκου μουσικός-υψίφωνος.Υπεύθυνος για το συντονισμό εκ μέρους του συλλόγου είναι ο Νίκος Αναστασόπουλος σε συνεργασία με τηνΕιρήνη Τζόλα. Η χορωδία συναντάται κάθε Τρίτη στον πολυχώρο της Κοινο_Τοπίας, Μαιζώνος 139 και Παντανάσσης 4ος όροφος (έναντι Δημαρχιακού Μεγάρου Πάτρας). Πληροφορίες για τη συμμετοχή σας στο 2615.002009

Μελέτες έχουν δείξει εδώ και κάποιο καιρό ότι το τραγούδι σε μια χορωδία έχει τεράστια οφέλη για τη σωματική και πνευματική ευημερία, οδηγώντας κάποιους να κάνουν εκστρατεία για να συνταγογραφείται ως θεραπεία σε ιατρικές περιπτώσεις. Επιπροσθέτως, πρόσφατα στοιχεία από μια μελέτη υποδεικνύουν ότι υπάρχουν συγκεκριμένα οφέλη σχετικά με το χορωδιακό τραγούδι τα οποία βρίσκονται μόνο σε αυτή την απασχόληση (απόσπασμα από άρθρο του Jordan Smith).

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις