Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από το λαμπρό εορτασμό του Αγ. Νικολάου στο Μάνεσι Καλαβρύτων

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από το λαμπρό εορτασμό του Αγ...

Ο Αγ. Νικόλαος είναι ο Πολιούχος του γραφικού ορεινού χωριού

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα και με θρησκευτική ευλάβεια και μεγαλοπρέπεια τίμησαν οι κάτοικοι του Μανεσίου Καλαβρύτων τον προστάτη και Πολιούχο τους Άγιο Νικόλαο. Την παραμονή το βράδυ εψάλη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας, στον οποίο χοροστάτησαν o εφημέριος Μανεσίου π. Γεώργιος Φ. Τζελέπης, ο εφημέριος Κρυονερίου π. Γεώργιος Δ. Τζελέπης, ο π. Παναγιώτης Κ. Τζούδας, οι εφημέριοι Καλαβρύτων π. Κωνσταντίνος Μητρόπουλος και π. Δημήτριος Γ. Τζελέπης, ο εφημέριος της Κέρτεζης π. Ανδρέας Ρηγόπουλος, και ο μοναχός π. Γερμανός.

Στη συνέχεια υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καλαβρύτων, πραγματοποιήθηκε η περιφορά της ανθοστόλιστης ιερής εικόνας του Αγίου Νικολάου στους δρόμους του χωριού. Τους άρτους προσέφεραν οι οικογένειες  Γεωργίου Φ. Τζελέπη (ιερέως), Παναγιώτη Τζούδα (ιερέως), Λάμπρου Μαντά και Νικολάου Ανδρ. Τζελέπη. Στο τέλος παρατέθηκε δείπνο σε ταβέρνα του χωριού.

Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, ο αντιδήμαρχος κ. Χουλιάρας Δημήτριος, ο βοηθός Δημάρχου κ. Μαγκαφάς Νικόλαος  και η δημοτική σύμβουλος Παπαδάτου Χρύσα. Επίσης, παρευρέθηκε και ο πάντα ακούραστος πρώην πρόεδρος Κέρτεζης Κωνσταντίνος Τριπολιτσιώτης. Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας και προσφέρθηκαν γλυκά στους παρευρισκομένους από κυρίες του χωριού μας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μανεσίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις