Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

/

Αύριο το debate των υποψηφίων για το Επιμελητήριο Αχαΐας - Δεν θα πάει ο Παν. Κρίκης

Αύριο το debate των υποψηφίων για το Επι...

Συμμετέχει το thebest.gr

Αύριο το μεσημέρι, μεταξύ 14:00 και 16:00 θα πραγματοποιηθεί τελικά στην αίθουσα του επιμελητηρίου Αχαΐας το Debate των επικεφαλής των επιμελητηριακών παρατάξεων. Όπως αναφέρεται σε ανοίνωησ της παράταξης του κ. Ρώρου που είχε και την πρωτοβουλία για την διεξαγωγή του debate "Ερωτήσεις θα θέσουν οι δημοσιογράφοι: Παναγιώτα Κοντογεωργοπούλου, Κωνσταντίνος Φλαμής, Γεώργιος Σωτηρόπουλος, Αλέξανδρος Κογκόλης, Νικόλαος Γιαπρακάς και Φάνης Βγενόπουλος, από το thebest.gr.

Συντονιστής  θα είναι ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Πελοπόννησος» Κωνσταντίνος Μάγνης.

Η τηλεοπτική μετάδοση του Debate θα γίνει την ίδια μέρα στις 10:00 μ.μ. από τους τηλεοπτικούς σταθμούς".

Ανακοίνωση εξέδωσε το απόγευμα της Τετάρτης η επιμελητηριακή παράταξη «Επιμελητήριο για Όλους», όπου δημοσιοποιείται η απάντηση του του Παναγιώτη Κρίκη προς τον Γιώργο Ρώρο, ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

"Αγαπητέ κύριε Γ. Ρώρο,

Σε απάντηση της επιστολής σας που αφορά στην πρόσκληση για debate μεταξύ των επικεφαλής των Επιμελητηριακών Παρατάξεων, σάς υπενθυμίζουμε τα εξής:

Σε συνάντηση που είχαμε προ καιρού στα γραφεία της ΕΣΗΕΠΗΝ για το ίδιο θέμα, ενημερώσαμε έγκαιρα τον εκπρόσωπο της Παρατάξεώς σας, ότι η Παράταξή μας «Επιμελητήριο για όλους» είναι απόλυτα σύμφωνη για τη διεξαγωγή μίας τέτοιας συζήτησης, η οποία σε κάθε περίπτωση είναι καλοδεχούμενη προκειμένου να αναδειχθούν οι προγραμματικές θέσεις κάθε Παράταξης. Σας θυμίζω άλλωστε, ότι η δική μας Παράταξη ήταν εκείνη που είχε τονίσει την ανάγκη πραγματοποίησης μιας τέτοιας συζήτησης με τους επικεφαλής, πρώτη από όλες τις υπόλοιπες.

Είχαμε από την αρχή επισημάνει, ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την πραγματοποίηση οποιουδήποτε debate, θα ήταν η τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, όπως σε κάθε τέτοια περίπτωση επιβάλλεται και είναι η συνήθης τακτική.

Προς τούτο, είχαμε προτείνει, τιμώντας την αντικειμενικότητα και τον ρόλο της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. να ορίσει η ίδια η Ένωση των δημοσιογράφων, τα μέλη της εκείνα, τα οποία θα ελάμβαναν μέρος στη διαδικασία. Εφόσον όμως ναυαγούσε αυτή η εξέλιξη, είχαμε προτείνει εναλλακτικά, να προτείνει κάθε Παράταξη από έναν δημοσιογράφο μέλος της ΕΣΗΕΠΗΝ.

Σε σχέση με την σημερινή σας πρόταση για το debate είμαστε σύμφωνοι για τη διεξαγωγή του, σε ό,τι αφορά στον συντονιστή, στον χώρο, στον χρόνο και στο οικονομικό κόστος που μας αναλογεί, με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα τηρηθεί η δημοσιογραφική δεοντολογία, με την υιοθέτηση μίας εκ των δύο προτάσεων που σάς είχαμε καταθέσει.

Ως εκ τούτου η πρότασή σας γίνεται φανερό ότι είναι ανεδαφική, αφού δεν τηρούνται οι βασικοί και απαράβατοι κανόνες δεοντολογίας, που είναι απαραίτητη συνθήκη για την διεξαγωγή οποιουδήποτε debate στον κόσμο.

 

Μετά τιμής

Παναγιώτης Κρίκης

Επικεφαλής «Επιμελητηρίου για όλους»"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr