Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Πάτρα: Παρουσία αθλητικού κόσμου η 4η αθλητική επιστημονική ημερίδα του Πανεπιστημίου Πατρών-ΦΩΤΟ

Πάτρα: Παρουσία αθλητικού κόσμου η 4η αθ...

Με θέμα: «Προπονητική και Αγωνιστικός Αθλητισμός»

Επιτυχία σημείωσε σε προσέλευση κοινού και σε παρουσίαση σύγχρονων προπονητικών μεθόδων στην προπόνηση αντοχής, στην προπόνηση στην καλαθοσφαίριση και στο ποδόσφαιρο, η 4η αθλητική επιστημονική ημερίδα του Πανεπιστημίου Πατρών με θέμα: «Προπονητική και Αγωνιστικός Αθλητισμός». Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Πατρών και συγκεκριμένα από το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο, την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017, στην αίθουσα «Αγορά Αργύρη», με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Παρευρέθησαν πολλοί προπονητές ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, κλασσικού αθλητισμού και άλλων αθλημάτων καταγράφοντας τα σύγχρονα συμπεράσματα των εισηγήσεων ως προπονητικά εργαλεία, ως προπονητικούς οδηγούς.

Όπως επεσήμανε στο χαιρετισμό του ο αναπληρωτής πρυτάνεως καθηγητής κ. Γεώργιος Αγγελόπουλος, το Πανεπιστήμιο Πατρών αναδεικνύει τον πανεπιστημιακό αθλητισμό ως μια παράλληλη φοιτητική δράση μαζί με τις σπουδές, καθώς επίσης συνεισφέρει και στον πανεπιστημιακό πρωταθλητισμό με αντίστοιχες επιμορφωτικές ημερίδες και συμμετοχές των φοιτητών και φοιτητριών σε πανελλήνια και παγκόσμια φοιτητικά πρωταθλήματα.

Επίσης, ο συντονιστής του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου κ. Άρης Αγγελόπουλος, μέλος Ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού φυσικής αγωγής και συντονιστής του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, τόνισε τη σημαντικότητα τέτοιων επιστημονικών ημερίδων στην εφαρμογή προπονητικών οδηγών στις αθλοπαιδιές και στα ατομικά αγωνίσματα.

Ευχαρίστησε το Πανεπιστήμιο Πατρών, την Επιτροπή Αθλητισμού και το προσωπικό του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου για τη συμβολή τους στην πραγματοποίηση της ημερίδας και ανέφερε ότι οι ανοικτές επιμορφωτικές αθλητικές δράσεις του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου προς την πανεπιστημιακή κοινότητα και την Πάτρα του αθλητισμού γενικότερα ,θα είναι συχνές και επίκαιρες.

Στις εισηγήσεις, ο καθηγητής και κοσμήτορας της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Νίκος Γελαδάς, ανέλυσε τις τελευταίες μελέτες και συμπεράσματα στην προπονητική της καρδιοαναπνευστικής αντοχής.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής καλαθοσφαίρισης και πρώην διδακτικό προσωπικό της Σ.Ε.Φ.Α.Α. του Ε.ΚΠ.Α. κ. Κώστας Μίσσας ανέλυσε προπονητικές μεθόδους στην καλαθοσφαίριση μεταξύ δύο αγώνων και ο λέκτορας επίσης της Σ.Ε.Φ.Α.Α. του Ε.ΚΠ.Α. κ. Μιχάλης Μητροτάσιος ανέπτυξε σύγχρονες προπονητικές μεθόδους με ένταση στο ποδόσφαιρο.

Οι παρευρισκόμενοι προπονητές, αθλητές, παράγοντες, καθηγητές φυσικής αγωγής, κ.λπ., στο τέλος των εισηγήσεων συμμετείχαν σε ανοιχτή συζήτηση επί των προπονητικών θεμάτων με τους εισηγητές και το προεδρείο της ημερίδας.

Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο κλείνοντας την ημερίδα αναφέρθηκε στις επόμενες προγραμματισμένες δράσεις για το Πανεπιστήμιο Πατρών και για την ευρύτερη περιοχή που αφορούσε σε συμμετοχές σε εσωτερικά και πανελλήνια φοιτητικά πρωταθλήματα, φιλικούς αγώνες με ομάδες της πόλης της Πάτρας κ.λπ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports