Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο λόγος στη δικαιοσύνη για τα όσα συνέβησαν στο Εργατικό Κέντρο - Αναβλήθηκαν οι εκλογές - ΒΙΝΤΕΟ

Ο λόγος στη δικαιοσύνη για τα όσα συνέβη...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Μπαρούτι μυρίζει η κατάσταση από την Παρασκευή

Νεότερη Ενημέρωση: Αναβλήθηκαν τελικά οι εκλογές μετά τα παρατράδουδα και την κατάληψη στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας. Το λόγο θα έχει τώρα η δικαιοσύνη μετά τις μηνύσεις που υπεβλήθησαν.

Μιλώντας στο thebest ο συνδικαλιστής Δημήτρης Καραγεωργόπουλος τονισε: «Το τι θα γίνει αύριο στο εργατικό κέντρο της Πάτρας εξαρτάται από τις αποφάσεις των καταληψιών και των αρμόδιων για την τήρηση της νομιμότητας αρχών. Εμείς το μόνο που ζητάμε είναι να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης που απέρριψαν όλες τις προσφυγές των σωματείων του Π.Α.ΜΕ και να διεξαχθούν εκλογές μέσα στο πλαίσιο των δημοκρατικών κανόνων. Το εύκολο είναι να "λασπώσεις" πρόσωπα και θεσμούς. Όταν έρχεται η ώρα της δικαστικής κρίσης, τότε η "συζήτηση" μπαίνει σε μια άλλη βάση. Πρέπει ο καθένας να είναι έτοιμος να αποδείξει όσα λέει. Όταν δε έρχεται και η ώρα να κριθούν έκνομες πράξεις, όπως οι σημερινές, τότε δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Η οπορτουνιστική λογική του Π.Α.ΜΕ, μπορεί να εξυπηρετεί ευκαιριακά τη σκοπιμότητα, αλλά σε λίγο θα έρθει και η ώρα της νομιμότητας. Ο σκοπός... δεν "αγιάζει" πάντα τα "μέσα"...»

Στον αερα είναι οι εκλογές που εχουν προγραμματιστεί για σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Πατρών. Τα μέλη του ΠΑΜΕ συνεχίζουν την καταληψη του κτηρίου, που ξεκίνησε την Παρασκευή και δηλώνουν σήμερα θα πραγματοποιήσουν στον χώρο συνέδριο.

Οι εργαζόμενοι που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ δηλώνουν ανένδοτοι. Έχουν καταλάβει το κτίριο και δεν αφήνουν κανέναν να μπει μέσα. Συμφωνα με πληροφορίες αποφάσισαν να παραδώσουν τα κλειδιά της κατάληψης στις 9 το βράδυ.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ:

Η πρωτοβουλία, των σωματείων, για κατάληψη του Ε.Κ. Πάτρας για την αποτροπή και τον αποκλεισμό της νοθείας και της απάτης από την αυθαιρεσία, για τη νέα διοίκηση στο Ε.Κ. έφερε αποτελέσματα, καταφέραμε τη ματαίωση των εκλογών και τον αποκλεισμό των νόθων αντιπροσώπων που προσπάθησε να επιβάλει η απερχόμενη πλειοψηφία. Οι απειλές και η τρομοκρατία έπεσαν στο κενό. Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε μετά από δεκαετίες, συνέδριο που ασχολήθηκε με τις αγωνίες και τα βάσανα της εργατικής τάξης, με την οργάνωση της πάλης για τα οξυμένα προβλήματα, μπροστά και στην Απεργία της 14ης Δεκέμβρη.

Χαιρετίζουμε τη μεγάλη ανταπόκριση που βρήκε το κάλεσμα των σωματείων στους εργαζόμενους της Πάτρας, τη δυναμική που έδωσε στον αγώνα μας η αλληλεγγύη που εκφράστηκε από δεκάδες σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα. Αποκαλύφθηκε η ανυποληψία και η γύμνια της απερχόμενης διοίκησης που δεν κατάφερε να κινητοποιήσει ούτε τα βασικά της στελέχη.

Παράλληλα αποδείχτηκε ότι διαθέτει απύθμενο θράσος να προκαλεί και να επιτίθεται στους εργαζόμενους των σωματείων που συμμετείχαν στην κατάληψη.

Η απόφαση μας είναι να συνεχίσουμε τη δράση μας, τώρα, πιο αποφασιστικά να αποκλειστεί η νοθεία και η απάτη από τις εκλογές του Ε.Κ.

Οργανώνουμε τη δράση μας με επίκεντρο το Εργατικό Κέντρο για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 14 Δεκέμβρη.

Καλούμε τους εργαζόμενους να απαντήσουν με καθολική συμμετοχή στην απεργία, για συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό του 2018, να μην περάσουν η κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας, ο περιορισμός της συνδικαλιστικής δράσης, για να μην χαθεί κανένα λαϊκό σπίτι".

*πρώτη ενημέρωση 10.04πμ

Σε κατάληψη του εργατικού κέντρου της Πάτρας έχουν προχωρήσει και συνεχίζουν εως και σήμερα Κυριακή - ημέρα των εκλογών - εργαζόμενοι σωματείων που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, με φόντο εκτός των άλλων και την νομιμοποίηση σωματείων του εργατικού κέντρου από τα δικαστήριο Πατρών, τα οποία και πρόσκεινται στην ΠΑΣΚΕ.

Σήμερα Κυριακή είναι προγραμματισμένες οι εκλογές στο εργατικό κέντρο, ενώ μέλη του ΠΑΜΕ προετοιμάζονται για συνέδριο στην κεντρική αίθουσα. Δηλώνουν αποφασιμένοι να κάνουν εκλογές με τα σωματεία που σύμφωνα με τους ίδιους νομιμοποιούνται να συμμετάσχουν.

Οι χώροι γύρω από το εργατικό κέντρο της Πάτρας μυρίζουν μπαρούτι ενώ οι εκπρόσωποι των εργαζομένων από το ΠΑΜΕ δεν δέχονται καν την απόφαση του δικαστηρίου και είναι αποφασισμένοι να αντισταθούν αν αύριο προσέλθουν μέλη σωματείων που δεν αναγνωρίζουν, για να ψηφίσουν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις