Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η πολυσυζητημένη επίδειξη του Γκοτιέ στο Μουσείο Μπενάκη με είσοδο 1.000 ευρώ - ΦΩΤΟ

Η πολυσυζητημένη επίδειξη του Γκοτιέ στο...

Χθες βράδυ

Δηλωμένος λάτρης του Μουσείου Μπενάκη, ο διάσημος Γάλλος σχεδιαστής μόδας Ζαν Πωλ Γκοτιέ , θέλησε να διαθέσει υπέρ των σκοπών του μουσείου όλα τα έσοδα από την επίδειξη μόδας, με δημιουργίες του εμπνευσμένες από την Ελλάδα, όπως η Αφροδίτη και η Σαπφώ, φουστανέλες, παραδοσιακές φορεσιές και άλλες χαρακτηριστικές εκδοχές της ελληνικότητας στο έργο του.

Η εκδήλωση-υπερπαραγωγή διοργανώθηκε χθες βράδυ στο κεντρικό κτίριο της οδού Κουμπάρη, θα περιλαμβάνει δείπνο στο ισόγειο του Μουσείου και θα την παρακολουθήσουν 200 άτομα με είσοδο 1.000 ευρώ.

Ο θρυλικός Γάλλος δημιουργός επέλεξε το Μουσείο Μπενάκη για να παρουσιάσει αναδρομικά και ζωντανά τις δημιουργίες του με αναφορές στην Ελλάδα και στον πολιτισμό της, ζητώντας μάλιστα η όλη εκδήλωση να έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα με στόχο την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος.

Το Μουσείο ανταποκρίθηκε άμεσα στη γενναιόδωρη προσφορά του Jean Paul Gaultier και άνοιξε για πρώτη φορά στη ιστορία του τις πόρτες του σε μια τέτοια εκδήλωση προς τιμήν του πρωτοποριακού μόδιστρου.

Δημιουργίες του παρέλασαν  για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μέσα στις αίθουσες του ιστορικού νεοκλασικού κτιρίου, σε ένα εξαιρετικά μοναδικό ντεφιλέ, οργανωμένο με την καλλιτεχνική υπογραφή του ίδιου του δημιουργού·  έργα τέχνης, σε διάλογο με τις αυθεντικές συλλογές που τα ενέπνευσαν, τα οποία αντανακλούν, όχι μόνο τη μοναδική ιδιοφυΐα του Jean Paul Gaultier, αλλά κυρίως, την αληθινή, βαθειά του αγάπη για κάθε τι ελληνικό.

Στην παρουσίαση του ντεφιλέ στον τύπο αναφέρθηκε πως το ποσό των 200 χιλιάδων που συγκεντρώθηκε μόλις σε δύο εβδομάδες, σε μεγάλο βαθμό επενδύθηκε στο βάψιμο του κτιρίου, στο γυάλισμα των πολυελαίων, στην αγορά φώτων led και «σε πολλά άλλα έργα υποδομής που δεν φαίνονται και θα συνεχιστούν σε όλους τους χώρους, εκθεσιακούς και λειτουργικούς» όπως είπε στους δημοσιογράφους, εκ μέρους της διοικητικής επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη, η Ειρήνη Γερουλάνου, έχοντας δίπλα της τον Ζαν-Πολ Γκοτιέ.

«Είναι τιμή μου γιατί η Ελλάδα είναι κομμάτι της ζωής μου κι η κολεξιόν αυτή είναι η δουλειά μου κι ο μόνος τρόπος να ανταποδώσω την έμπνευση που μου έχει χαρίσει το Μπενάκη, η Ελλάδα» τόνισε με τη σειρά του ο Ζαν-Πολ Γκοτιέ.

iefimerida

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight