Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας φέρνει πιο κοντά το φυσικό αέριο στην Δυτική Ελλάδα

Το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας φέρνει πιο κοντά ...

Δήλωση του Βασίλη Αϊβαλή

Την ικανοποίησή του για την επίσημη παράδοση στην Περιφέρεια, της μελέτης σκοπιμότητας και τεκμηρίωσης του έργου έλευσης του φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα, εκφράζει με δήλωσή του ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Μηχανολόγος και Αεροναυπηγός Μηχανικός Βασίλειος Ν. Αϊβαλής. Η δήλωση του κ. Αϊβαλή έχει ως εξής:

«Σήμερα 27/11/2017 είναι μία μεγάλη μέρα για το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας / Τμήμα Δυτικής Ελλάδας, μια μεγάλη μέρα για κάθε πολίτη που κατοικεί στην Δυτική Ελλάδα.  Είναι μια νίκη του ΤΕΕ/ΤΔΕ και όλων των φορέων που συνεργάστηκαν για έναν κοινό σκοπό, που δεν είναι ήταν άλλος από την δυνατότητα έλευσης του Φυσικού Αερίου στην Δυτική Ελλάδα. Πριν από λίγες ώρες παρελήφθη από την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης (αποτελούμενη από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τη ΔΕΠΑ και το ΤΕΕ) της Προγραμματικής Σύμβασης με τίτλο “Δημιουργία Αποκεντρωμένων Συστημάτων Τροφοδοσίας Φυσικού Αερίου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας” το πόρισμα, από το οποίο προκύπτει σαφώς τόσο η σκοπιμότητα υλοποίησης του εγχειρήματος, όσο και η τεκμηρίωση της βιωσιμότητας δημιουργίας αποκεντρωμένων δικτύων στις πόλεις της Πάτρας, του Αγρινίου και του Πύργου.

Το πρώτο μεγάλο βήμα ολοκληρώθηκε επιτυχώς και μάλιστα με την πιο επίσημη μορφή.

Το μειονέκτημα, ο αποκλεισμός μιας ολόκληρης πλουτοπαραγωγικής περιοχής από οποιονδήποτε ενεργειακό σχεδιασμό, μετατρέπεται σε πλεονέκτημα με τη χρήση των νέων τεχνολογιών που επιτρέπουν τη τροφοδοσία και την κατασκευή δικτύων φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα. Ένα αίτημα 20 και πλέον ετών βρίσκει πλέον το στόχο του. Ως ΤΕΕ σχεδιάσαμε, μελετήσαμε και τεκμηριώσαμε την δημιουργία αρκετών χιλιομέτρων δικτύου (πέραν των 450km) και στους τρείς νομούς της Δυτικής Ελλάδας (Πάτρα – Αγρίνιο – Πύργος) δίνοντας πλέον την σκυτάλη στη ΔΕΠΑ, στη Περιφέρεια αλλά και στην Κυβέρνηση τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσουν και να υλοποιήσουν το έργο, ώστε να αποκτήσουν φθηνό καύσιμο αέριο οι κατοικίες, οι επιχειρήσεις και οι δημόσιες υπηρεσίες της περιοχής, που τόσο ανάγκη το έχουν σε μια τόσο παρατεταμένη κρίση που διανύουμε. Πέραν όμως αυτού, δημιουργούνται προϋποθέσεις ανάπτυξης νέων αγορών που μέχρι σήμερα δεν  υπήρχαν στην περιοχή και νέες θέσεις εργασίας είτε με άμεσο, είτε με έμμεσο τρόπο.

Είναι όχι μόνο ανάγκη αλλά και υποχρέωση, όλων των θεσμικών και μη φορέων να στηρίξουν αυτό το εγχείρημα.

Το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας πιστό στην πολυετή παράδοσή του να σχεδιάζει και να δρομολογεί τις εξελίξεις αναλαμβάνει για άλλη μία φορά την πρωτοβουλία να προσκαλέσει όλους τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς της αυτοδιοίκησης οι οποίοι επωφελούνται του εγχειρήματος να συμμετάσχουν και να συμβάλλουν στην υλοποίησή του, ξεπερνώντας έτσι από κοινού τα οιαδήποτε προβλήματα μπορούν να προκύψουν σε τέτοιας σημαντικής ουσίας για τον τόπο μας επενδυτικά έργα. Ταυτόχρονα δε, το ΤΕΕ/ΤΔΕ αναλαμβάνει από αύριο όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες οι οποίες θα οδηγήσουν στην τροποποίηση του αδειοδοτικού πλαισίου στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας έτσι ώστε οι νέες κτηριακές κατασκευές που θα ανεγείρονται στο μέλλον να έχουν όλες εκείνες τις απαραίτητες υποδομές για άμεση σύνδεση και τροφοδότηση των καταναλώσεων τους με φυσικό αέριο.

Συνεχίζοντας για το επόμενο βήμα…»

Διαβάστε επίσης:
120.000 νοικοκυριά της Δυτικής Ελλάδας αποκτούν πρόσβαση στο φυσικό αέριο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις