Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επίσκεψη του ΓΕ.Λ. Καστριτσίου στη Σεβίλλη για το Erasmus+

Επίσκεψη του ΓΕ.Λ. Καστριτσίου στη Σεβίλ...

Από 5 έως 12 Νοεμβρίου

Το Λύκειο Καστριτσίου στα πλαίσια της συμμετοχής του στο πρόγραμμα Erasmus+ με θέμα «European theatre through Romeo and Juliet» πραγματοποίησε επίσκεψη στη Σεβίλλη της Ισπανίας από 5 έως 12 Νοεμβρίου 2018. Στο πρόγραμμα διάρκειας δύο ετών (2016-18),  συμμετέχουν σχολεία από πέντε ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Ελλάδα, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία).

Η κινητικότητα στην Ισπανία  ήταν η Τρίτη  Δραστηριότητα Μάθησης/ Διδασκαλίας/ Κατάρτισης/ Επιμόρφωσης του εν λόγω προγράμματος, στην οποία έλαβαν μέρος οι εκπαιδευτικοί του ΓΕ.Λ. Καστριτσίου Πετροπούλου Ασημίνα, φιλόλογος, και Βογιατζάκη Ελένη, καθηγήτρια Πληροφορικής, μαζί με τέσσερις μαθητές της Β΄ τάξης. Συμμετείχαν επίσης καθηγητές και μαθητές από τις πέντε χώρες που λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα.

Το ισπανικό σχολείο στο οποίο πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη  είναι το Colegio San José. Στο σχολείο φοιτούν 1700 περίπου μαθητές ηλικίας από 3 έως 18 ετών.  Οι εργασίες στις οποίες έλαβαν μέρος οι συνοδοί καθηγητές από τις πέντε χώρες αφορούσαν τον σχεδιασμό της προετοιμασίας της τελικής παράστασης του έργου «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Σαίξπηρ, που θα παιχτεί στo Saint Quentin της Γαλλίας τον Ιούνιο του 2018, και στην οποία καθένα από τα πέντε σχολεία έχει αναλάβει να παίξει μία πράξη του έργου. Αφορούσαν επίσης την οργάνωση της επόμενης κινητικότητας που θα λάβει χώρα στην Πάτρα από 28 Ιανουαρίου ως 4 Φεβρουαρίου  2018.

Όλοι οι μαθητές φιλοξενήθηκαν από αντίστοιχο αριθμό οικογενειών των μαθητών του ισπανικού σχολείου. Η φιλοξενία ήταν ζεστή και οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να ζήσουν την καθημερινότητα μιας ισπανικής οικογένειας. Η υποδοχή από τους καθηγητές, το γενικό διευθυντή του σχολείου και την αντιδήμαρχο ήταν πολύ τιμητικές για την ελληνική αποστολή. Ο γενικός διευθυντής είπε χαρακτηριστικά: «Όταν μιλάμε για Ευρώπη σκεπτόμαστε την Ελλάδα, και όταν μιλάμε για θέατρο σκεπτόμαστε το Αρχαίο κλασσικό θέατρο».

Κατά τη διάρκεια  της παραμονής οι μαθητές με την επίβλεψη και τη συμμετοχή των καθηγητών  συμμετείχαν σε μαθήματα υποκριτικής, χορού και μακιγιάζ. Το σχολείο διέθετε εξειδικευμένους χώρους και καθηγητές για τη διοργάνωση των ανωτέρω μαθημάτων. Στις δραστηριότητες αυτές έγιναν πολύ θετικά σχόλια για τις δραστηριότητες και τα αποτελέσματα των μαθητών μας, γεγονός που έχει μεγάλη αξία, διότι στα ελληνικά σχολεία δεν υπάρχουν αντίστοιχα μαθήματα και υποδομές.

Επιπλέον όλοι οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν δυο παραστάσεις στο Θέατρο του σχολείου. Η μια απεικόνιζε την εξέλιξη του ισπανικού θεάτρου μέσα από αποσπάσματα  ισπανικών θεατρικών έργων. Η δεύτερη ήταν το μιούζικαλ Godspell, το οποίο είναι δραματοποίηση του κατά Ματθαίον Ευαγγελίου, το οποίο προετοίμαζαν οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου, τους τελευταίους έξη μήνες, ειδικά για την επίσκεψη του προγράμματος Erasmus +.

Παράλληλα με τα μαθήματα στο σχολείο, οργανώθηκαν πρωινές και απογευματινές ξεναγήσεις σε αξιοθέατα στο κέντρο της πόλης και ειδικότερα στον καθεδρικό ναό, στο Reales Alcázares, στο θέατρο Capitanía General Theatre στην Plaza de España, στο πάρκο  de María Luisa, στο θέατρο Lope de la Vegas, και στο Maestranza Theater.

Η επίσκεψη στο Capitanía General Theatre ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα διότι στο κτίριο είναι εγκατεστημένο το Γενικό Επιτελείο Στρατού,  το οποίο δεν είναι επισκέψιμο από το κοινό, και η  εξαιρετική ξενάγηση έγινε από στρατιωτικό.

Εντυπωσιακή ήταν η επίσκεψη στο θέατρο Maestranza, όπου όλες οι αποστολές ξεναγήθηκαν στα παρασκήνια και στην σκηνή και γνώρισαν από κοντά τις υποδομές και τις εργασίες που απαιτούνται για να ανέβει μια παράσταση.

Όλοι αποκόμισαν μια πολύ θετική και πλούσια εμπειρία πολιτιστικής ανταλλαγής καθώς και γνώσεις σχετικά με το ισπανικό  θέατρο, το εκπαιδευτικό σύστημα της Ισπανίας και τέλος την ιστορία, τα αξιοθέατα και την κουλτούρα της συγκεκριμένης περιοχής που επισκέφτηκαν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις