Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γονατιστός ο κ.κ. Αμβρόσιος ζήτησε συγγνώμη απ' όσους στεναχώρησε- ΦΩΤΟ

Γονατιστός ο κ.κ. Αμβρόσιος ζήτησε συγγν...

Την περασμένη Κυριακή μπροστά στην Ωραία Πύλη στο ναό της Φανερωμένης στο Αίγιο

Με δάκρυα στα μάτια γονάτισε την περασμένη Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 μπροστά στην Ωραία Πύλη του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού της Φανερωμένης Αιγίου ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος Λενής, και ζήτησε συγγνώμη απ’ όσους στενοχώρησε. Ο κ.κ. Αμβρόσιος, ένας ιεράρχης με πυγμή και λόγο, ανακοίνωσε παρουσία πιστών, κλήρου και επισήμων την οριστική αποχώρησή του από τον εκκλησιαστικό θρόνο του, έπειτα από 40 ολόκληρα χρόνια αρχιερατείας του στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

Ο κ.κ. Αμβρόσιος που έχει μεγαλώσει στην γειτονιά του ναού Παντοκράτορος στην Πάτρα, έλαβε την οριστική απόφαση να αποσυρθεί από το αξίωμά του, ενώ εμφανώς συγκινημένος απευθυνόμενος στο ποίμνιο του, ευχαρίστησε τους χριστιανούς, ζητώντας να τον συγχωρέσουν αλλά και να προσευχηθούν γι’ αυτόν.

Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο δυναμικός ιεράρχης που δεν δίστασε να τα βάλλει και με πολιτικούς όπως τον πρώην Υπουργό παιδείας Νίκο Φίλη, ζήτησε φανερά συγκινημένος συγγνώμη από όσους στεναχώρησε ή πίκρανε με λόγια και πράξεις του λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Όλα έχουν ένα τέλος και ήρθε η ώρα να ζήσω μαζί σας εδώ, στο Αίγιο, κι έξω από τα επίσημα».

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ο Μητροπολίτης κ.κ. Αμβρόσιος θα παραμείνει στη θέση του έως τα τέλη του 2018 και τους πρώτους μήνες του 2019 θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη διαδοχή του από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις