Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στον Αγγελή Παπαχρήστου της "Γωνιάς του Βιβλίου"

Πάτρα: Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στο...

Ετάφη στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το ορεινό χωριό Παλούμπα Αρκαδίας

O Αγγελής Παπαχρήστου που έφυγε από τη ζωή στα 78 του χρόνια, υπήρξε μία ιδιαίτερα γνώριμη φιγούρα της Πάτρας και ένας βιβλιοπώλης με μακρά και επιτυχημένη πορεία. Η εξόδιος ακολουθία εψάλη το πρωί της Δευτέρας 20/11/2017 στον Μητροπολιτικό ιερό ναό της Ευαγγελίστριας, λίγα μέτρα από το σημείο όπου βρίσκεται το βιβλιοπωλείο «Η Γωνιά του βιβλίου» (Αγίου Νικολάου 32) που συνεχίζουν επάξια τα τρία του παιδιά, η Ασπασία, η Βασιλική και ο Χρήστος που έχει πάρει και το όνομα του παππού του.

Ο εκλιπών είχε δημιουργήσει το βιβλιοπωλείο μαζί με τον πατέρα του, Χρήστο, το οποίο αρχικά βρισκόταν Ρήγα Φεραίου και Αγ. Νικολάου για να μετακομίσει στα μέσα του ’60 στο γνωστό, χαρακτηριστικό σημείο της Αγ. Νικολάου 32, πάνω από τη Μαιζώνος. Ήταν και παραμένει πάντοτε από τα πιο ενημερωμένα βιβλιοχαρτοπωλεία ενώ στις προθήκες του οι Πατρινοί έβρισκαν και επιλεγμένο ξένο Τύπο όπως περιοδικά και εφημερίδες αλλά και είδη δώρων όπως ωραία ακριβά στυλό και πένες και ξένα βιβλία.

Ο Αγγελής Παπαχρήστου παρότι είχε μεγαλώσει στην ηλικία και είχε περάσει την σκυτάλη της επιχείρησης στα παιδιά του, φρόντιζε ο ίδιος να βρίσκεται όσο πιο συχνά μπορούσε στο κατάστημα που μάλιστα πριν από μερικά χρόνια είχε ανακαινιστεί πλήρως και είχε μεταβληθεί σ’ ένα μοντέρνο τριώροφο βιβλιοπωλείο. Επίσης η Γωνιά του Βιβλίου διατηρεί κι ένα παράρτημα στην οδό Μανωλιάσης, στην γειτονιά της Αγ. Σοφίας.

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε μεγάλη θλίψη και συγκίνηση καθώς ήταν ένας από τους παλιούς Πατρινούς εμπόρους, ένας ευγενής άνθρωπος και καλός οικογενειάρχης. Στην κηδεία του στο ναό της Ευαγγελίστριας παρέστη πλήθος κόσμου για να συλλυπηθεί τους οικείους του, την αγαπημένη του σύζυγο Ειρήνη, τα τρία του παιδιά και τα τέσσερα του εγγόνια. Η τελευταία του επιθυμία ήταν να ταφεί στην ιδιαίτερη του πατρίδα στην Αρκαδία, στο ιστορικό και ορεινό χωριό Παλούμπα, απ’ όπου καταγόταν και ο αγωνιστής της Ελληνικής Επανάστασης Δημήτριος Πλαπούτας.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις