Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

/

Αίτημα από την Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Αχαΐας: Να επανεξεταστεί η φορολογία των ακινήτων

Αίτημα από την Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων...

Στο 20ο Forum Ανάπτυξης/ Money Show Πάτρας

Η βαριά φορολογία του ακινήτου βρέθηκε για μία ακόμη φορά στο επίκεντρο του  ενδιαφέροντος στη συνεδριακή εκδήλωση που οργάνωσε η Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Αχαΐας στο 20ο Forum Ανάπτυξης/ Money Show Πάτρας, με κεντρικό ομιλητή τον βουλευτή Ηλείας της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα. Αναφέρθηκε στην εξαγγελία της Κυβέρνησης ότι καταργείται ο ΕΝΦΙΑ, εκτιμώντας ότι αυτό που θα αλλάξει είναι μόνο η ονομασία του, δεδομένου ότι έχει προϋπολογιστεί το ποσό που θα εισπραχθεί.

Ο κ. Τζαβάρας  τόνισε την αναγκαιότητα  να επανεξεταστεί η φορολογία στα ακίνητα με τρόπο τέτοιο ώστε  να πάρει μπροστά η αγορά των ακινήτων και  να κινηθεί ο κατασκευαστικός τομέας. «Αν φιλοδοξούμε να βγούμε από την κρίση, πρέπει να δούμε με άλλο μάτι τη φορολόγηση της  ακινήτων» επεσήμανε ο πρώην υπουργός.

Για τις αλλαγές στη φορολογία μίλησε ο λογιστής - συγγραφέας Ορέστης Σεϊμενής και κατέθεσε την ανησυχία του σε σχέση με την εξαγγελία για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ ότι «κάτι επαχθέστερο ετοιμάζεται».

Εκτίμησε ότι «οι μεσαίες ιδιοκτησίες θα επιβαρυνθούν»

Κατά της κατάργησης των υποθηκοφυλακείων τάχθηκε ο Χρήστος Δημητριάδης, Αντιπρόεδρος Ένωσης Αμίσθων Υποθηκοφυλάκων Ελλάδας. Εξήγησε ότι θα μπορούσαν να συνυπάρξουν με τα Κτηματολογικά γραφεία με διακριτές αρμοδιότητες, όπως συμβαίνει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Είπε επίσης ότι ουσιαστικά καταργείται μια αξιόπιστη δομή για να αντικατασταθεί από μια νέα, η οποία είναι ουσιαστικά ιδιωτική, αλλά στην παρούσα φάση διατηρεί την  πλειοψηφία το Δημόσιο. «Τι θα γίνει  αύριο όμως μπορεί να ανήκει σε ιδιώτη. Θα υπάρχει ανεξάρτητος λειτουργός που θα ελέγχει την εγκυρότητα της πράξης ;» αναρωτήθηκε.

Κάλεσμα στους ιδιοκτήτες ακινήτων να εξασφαλίσουν κτηματολογικό φύλλο και να ελέγξουν τις εγγραφές των ακινήτων στο Κτηματολόγιο μέχρι 30 Μαρτίου 2018, απεύθυνε ο Νίκος Παπάκος, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Πάτρας, προειδοποιώντας ότι μετά την εκπνοή της προθεσμίας δεν θα γίνονται διορθώσεις λαθών και ακίνητα αγνώστου ιδιοκτήτη θα περιέλθουν στο ελληνικό δημόσιο.

«Η μόνη λύση για να το ξαναπάρεις πίσω είναι να το αγοράσεις ξανά χωρίς  φόρο, αλλά με σύμβαση» ανέφερε. Εκτίμησε ότι με βάση τα στοιχεία του Κτηματολογίου σήμερα στα παλαιά όρια του Δήμου Πατρέων υπάρχουν  5.200 ιδιοκτησίες  αγνώστου ιδιοκτήτη.

Για τους δασικές χάρτες μίλησε ο Παναγιώτης Τσακανίκας, Δικηγόρος Πατρών – μέλος επιτροπής δασικών αντιρρήσεων. Όπως ανέφερε σε όλη τη χώρα έχουν υποβληθεί 110.411 αντιρρήσεις, εκ των οποίων οι, 17.111 υποβλήθηκαν ατελώς.

Αντιστοίχως στο νομό Αχαΐας υποβλήθηκαν 11,891 αντιρρήσεις, που θα πρέπει να εξεταστούν εντός τεσσάρων μηνών από τις τέσσερις  Επιτροπές που έχουν ορισθεί στο νομό. Ο ίδιος θεώρησε ασφυκτικά τα περιθώρια, διατήρησε ουσιαστικές επιφυλάξεις σε σχέση με την ορθότητα των αποφάσεων, κρίνοντας ότι για την επεξεργασία τέτοιου όγκου αντιρρήσεων απαιτείται περίπου ένας χρόνος.

Την εκδήλωση άνοιξε η Κυριακή Αθανασιάδη, πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Αχαΐας, ενώ τις εργασίες συντόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς ο οποίος μεταξύ άλλων, μίλησε για «αντεπίθεση του Κράτους απέναντι στην ιδιωτική περιουσία» κα με αφορμή την ανάρτηση των δασικών χαρτών  υποστήριξε πώς «γίνεται κατανομή της χώρας μεταξύ αρχαιολόγων και δασολόγων»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr