Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Α1 μπάσκετ: Ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

Α1 μπάσκετ: Ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε στο ντέρμπ...

Ο "δικέφαλος" επικράτησε με 63-57 του Άρη

Στα «ασπρόμαυρα»... βάφτηκε το πρώτο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης για την Stoiximan.gr Basket League καθώς στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε του Άρη στο «PAOK Sports Arena» με 63-57. Ο Λάκι Τζόουνς αλλά και οι... παλιοί του ΠΑΟΚ έκαναν τη διαφορά δίνοντας τη δεύτερη φετινή νίκη στον «δικέφαλο». Στο 2-3 ισοβαθμούν πλέον οι δύο ομάδες.

Ο ΠΑΟΚ πήρε μία άτυπη ρεβάνς για τον αποκλεισμό του από το Κύπελλο από τους «κιτρινόμαυρους» και το έκανε εκμεταλλευόμενος πλήρως τα λάθη του αντιπάλου του (πήρε 24 πόντους από αυτά).

Από την άλλη ο Άρης κατάφερε να επιστρέψει από το -15, κράτησε τον ΠΑΟΚ για περισσότερο από επτά λεπτά δίχως σκορ μειώνοντας σε 54-53 -μέχρι να σπάσει το στείρο διάστημα ο Χρυσικόπουλος με τρίποντο-, αλλά στο φινάλε δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή του.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ με το προβάδισμα να αλλάζει χέρια αλλά καμία από τις δύο αντιπάλους να μην μπορεί να ξεφύγει.

Ακόμα και όταν ο ΠΑΟΚ προσπέρασε με 16-12 στο 8' με τρίποντο του Κόνιαρη, ο Άρης απάντησε με σερί 6-0 -με πέντε πόντους του Μπενσον- προσπερνώντας με 16-18 πριν ο Κλάσεν με 2/2 βολές διαμορφώσει το 18-18 που ήταν το σκορ του πρώτου δεκάλεπτου.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν καλύτερε επιλογές τους στην επιστροφή για το δεύτερο δεκάλεπτο και με ένα γρήγορο 5-0 προσπέρασαν με 18-23. Έμειναν όμως δίχως σκορ για περίπου τριάμισι λεπτά με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να ισοφαρίσει σε 23-23 στα μέσα της περιόδου.

Ένα νέο σερί 6-0 του Άρη τον έφερε και πάλι μπροστά στο σκορ με 29-23 αλλά και εκ νέου ο ΠΑΟΚ απάντησε και κρατώντας τους «κίτρινους» χωρίς σκορ στο τελευταίο δίλεπτο του πρώτου μέρους έφερε το παιχνίδι στα ίσια (31-31) στο φινάλε του ημιχρόνου.

Ο ΠΑΟΚ ήθελε να βάλει πιο γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι και το κατάφερε στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Μέσα σε δύο αγωνιστικά λεπτά έτρεξε ένα σερί 9-0 και στο 22' ξέφυγε για πρώτη φορά με +9 (40-31) ενώ παρά τους πόντους του Αθηναίου κατάφερε στο 25' να ανεβάσει τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (48-36).

Δύο λεπτά αργότερα, στο 27' ο Τζόουνς με εύστοχο τρίποντο την έστειλε στη μέγιστη τιμή της (+15) κάνοντας το σκορ 52-37. Ο Άρης δεν μπόρεσε να βρει απαντήσεις και το φινάλε της περιόδου βρήκε τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 54-39.

Η διαφορά των 15 πόντων αποδείχθηκε μεγαλύτερο κίνητρο για τον Άρη που αλλάζοντας το σχήμα του, κατάφερε να κρατήσει δίχως σκορ τον ΠΑΟΚ για περισσότερα από έξι αγωνιστικά λεπτά.

Στο διάστημα αυτό εκμεταλλευόμενοι τα λάθη και την αστοχία του ΠΑΟΚ, οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν ένα σερί 14-0 με τον Αθηναίου να δίνει σημαντικές λύσεις από μακρινή απόσταση, και μείωσαν στον πόντο (54-53).

Στην επόμενη επίθεση ωστόσο ο Χρυσικόπουλος ευστόχησε σε τρίποντο, βάζοντας τέλος στην αφλογιστία του ΠΑΟΚ και ταυτόχρονα αλλάζοντας την ψυχολογία των δύο ομάδων.

Ο ίδιος μάλιστα 1'49'' πριν από το τέλος έστειλε τον ΠΑΟΚ στο +5 (59-54) κλειδώνοντας -βάσει εικόνας- τη νίκη για τους γηπεδούχους.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν άστοχοι στις επόμενες επιθέσεις του και οι παίκτες του «δικεφάλου» με εύστοχες βολές έγραψαν στο 63-57 που σήμανε και τη δεύτερη φετινή νίκη του ΠΑΟΚ.

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 31-31, 54-39, 63-57

ΠΑΟΚ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Κλάσεν 5, Χρυσικόπουλος 8 (1), Κρουμπάλι, Κόνιαρης 6 (1), Τσόχλας 8, Μαργαρίτης 11, Ζάρας 3 (1),  Κατσίβελης 2, Τζόουνς 20 (2), Τρις

ΑΡΗΣ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Φλιώνης 4, Τσαϊρέλης 10 (1), Πουλιανίτης 2, Μούρτος, Αθηναίου 20 (5), Μοράντ 2, Βασιλόπουλος, Πέτγουεϊ, Γουίβερ 7 (1), Μπένσον 7, Μπελ 5 (1)

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Α1 μπάσκετ: Εντός προγράμματος ήττα για τον Κόροιβο από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports