Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ι. Φωτήλας: Από τύχη δε θρηνήσαμε θύματα από την πτώση του ασανσέρ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ»!

Ι. Φωτήλας: Από τύχη δε θρηνήσαμε θύματα...

Κατέθεσαν ερώτηση στον Υπουργό υγείας 16 βουλευτές της ΝΔ

Στο συμβάν που έλαβε χώρα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ», της υποχώρησης του ασανσέρ για δύο ορόφους αναφέρονται με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υγείας 16 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ανάμεσα στους οποίους ο Βασίλης Οικονόμου, ο Ιάσονας Φωτήλας του νομού Αχαΐας, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Κώστας Τσιάρας.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε το σωματείο εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ, όλα τα ασανσέρ του νοσοκομείου είναι παμπάλαια και δεν συντηρούνται όπως θα έπρεπε – κάτι που είχε επισημάνει το σωματείο τα τελευταία 3 χρόνια εγγράφως και επανειλημμένες φορές στη διοίκηση, χωρίς όμως να υπάρξει κάποια ανταπόκριση.

Για το λόγο αυτό ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός εάν γνώριζε το συγκεκριμένο θέμα, εάν είχαν προβεί σε ενέργειες για την αντιμετώπιση της κατάστασης και ποιες θα είναι οι ενέργειες του από εδώ και πέρα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης προς τον Υπουργό Υγείας.

ΘΕΜΑ: Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα από την πτώση του ασανσέρ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ»!

Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 13:30 το μεσημέρι, τραγικό συμβάν έλαβε χώρα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ», κλονίζοντας τους εργαζόμενους αλλά και τους επισκέπτες του Νοσοκομείου. Το ασανσέρ του παλιού κτηρίου του νοσοκομείου υποχώρησε 2 ορόφους με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ένας τραυματιοφορέας, μία χειρίστρια μηχανημάτων και δυο συνοδοί ασθενών. Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε το σωματείο εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ, όλα τα ασανσέρ του νοσοκομείου είναι παμπάλαια και δεν συντηρούνται όπως θα έπρεπε. Χαλάνε συνεχώς και προκύπτουν μονίμως προβλήματα στην διακίνηση ασθενών. Κλείνονται μέσα συνοδοί, προσωπικό και ασθενείς. Πολλές φορές υπάρχει αδυναμία μεταφοράς ασθενών στα χειρουργεία προκειμένου να χειρουργηθούν και έχει τύχει να μείνουν μέσα και ασθενείς!!

Ήταν θέμα χρόνου λοιπόν να συμβεί κάποιο αρνητικό γεγονός και από καθαρά θέμα τύχης δεν πήρε πιο τραγικές διαστάσεις. Το σωματείο είχε επισημάνει το πρόβλημα τα τελευταία 3 χρόνια εγγράφως και επανειλημμένες φορές στη διοίκηση, χωρίς όμως να υπάρξει κάποια ανταπόκριση. Και αυτή τη φορά η διοίκηση έτρεξε να υποβαθμίσει το θέμα με ένα σωρό ανακρίβειες και δικαιολογίες χωρίς να πράξει αμέσως τα αυτονόητα και να πιέσει και αυτή από την μεριά της για λύσεις.

Τα νοσοκομεία όλης της χώρας καταρρέουν και ο Υπουργός Υγείας δείχνει να ζει σ’ ένα παράλληλο σύμπαν μη μπορώντας με τίποτα να αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης που επικρατεί. Στη Χίο έπεσε η οροφή του Νοσοκομείου, στη Θεσσαλονίκη τώρα το ασανσέρ, τι άλλο περιμένει να γίνει για να πράξει τα αυτονόητα και να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του; Η ηγεσία του Υπουργείου εξαπολύει επιθέσεις στους γιατρούς αντί να κοιτάξει να δώσει λύσεις και να αποτρέψει την κατρακύλα της δημόσιας υγείας.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1.            Γνωρίζατε για την κατάσταση που επικρατούσε στους ανελκυστήρες στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ»;

2.            Σε ποιες ενέργειες είχατε προβεί για την αντιμετώπιση της κατάστασης;

3.            Ποιες οι ενέργειές σας από εδώ και πέρα;

Οι ερωτώντες βουλευτές

1.            Βασίλης Οικονόμου

2.            Ιάσονας Φωτήλας

3.            Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης

4.            Ελευθέριος Αυγενάκης

5.            Κωνσταντίνος Τσιάρας

6.            Σάββας Αναστασιάδης

7.            Γεώργιος Βαγιωνάς

8.            Σοφία Βούλτεψη

9.            Βασίλειος Γιόγιακας

10.          Κωνσταντίνος Γκιουλέκας

11.          Άννα Καραμανλή

12.          Θεόδωρος Καράογλου

13.          Χρήστος Κέλλας

14.          Εμμανουήλ (Μάνος) Κόνσολας

15.          Χρήστος Μπουκώρος

16.          Νικόλαος Παναγιωτόπουλος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις