Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ανδρέας Κατσανιώτης: Σοβαρές επιπτώσεις από την αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και τη μείωση του επιδόματος θέρμανσης

Ανδρέας Κατσανιώτης: Σοβαρές επιπτώσεις ...

Κατέθεσαν ερώτηση για το θέμα στον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, 18 βουλευτές της ΝΔ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για τις σοβαρές επιπτώσεις από την αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και τη μείωση αντίστοιχα του επιδόματος θέρμανσης στα νοικοκυριά της χώρας,  κατέθεσαν 18 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης, με πρώτη υπογράφουσα τη Βουλευτή Καστοριάς Μαρία Αντωνίου.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι, στη δύσκολη οικονομική συγκυρία της χώρας, το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης μπαίνει και πάλι στο στόχαστρο των δανειστών και αναμένεται νέα περαιτέρω μείωση του, κάτι που αν συμβεί θα πλήξει αφάνταστα μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας, ιδιαίτερα όσους ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, αλλά και σε  όσους διαμένουν σε ορεινές περιοχές, - όπως στην Αχαΐα ο Δήμος Καλαβρύτων -  όπου επικρατούν πολύμηνες δυσμενείς καιρικές συνθήκες, στις οποίες το ζήτημα της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης δεν είναι απλά ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων αλλά είναι ζήτημα επιβίωσης.

Υπενθυμίζεται  επίσης σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Κατσανιώτη, ότι ενώ το κονδύλι  για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης είχε φτάσει το 2014 επί Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας τα 210 εκατ. ευρώ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ το μείωσε στο μισό και τη φετινή χρονιά αναμένεται να πέσει κάτω από τα 50 εκατ. ευρώ,  με δραματική μείωση τόσο του χορηγούμενου επιδόματος, όσο και του αριθμού των δικαιούχων του στους οποίους μάλιστα τα δυο τελευταία χρόνια καταβάλλεται με μεγάλη καθυστέρηση.

Οι βουλευτές ρωτούν τον Υπουργό να απαντήσει τι ακριβώς θα ισχύσει τη φετινή χρονιά για τους δικαιούχους του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, ποιο το ποσό που θα διατεθεί και ποια θα είναι η χρονική διαδικασία καταβολής του, δεδομένου ότι βρισκόμαστε ήδη στο Νοέμβριο και εάν προτίθεται η Κυβέρνηση να αναπροσαρμόσει το «κουτσουρεμένο» επίδομα για να δώσει ανάσα σε χιλιάδες συμπολίτες μας και σε όσους κατοικούν σε ορεινές  περιοχές λόγω των ιδιαίτερα δυσμενών κλιματολογικών συνθηκών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις