Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κ. Μαλαμής για Re-culture: Η δημοτική αρχή της Πάτρας ότι θεωρεί "ελιτίστικο" έχει αποφασίσει να το τελειώσει

Κ. Μαλαμής για Re-culture: Η δημοτική αρ...

Έντονες αντιδράσεις από τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης

Για έναν ακόμα πολιτιστικό θεσμό της Πάτρας, που οδηγείται σε αδιέξοδο από την παράταξη Πελετίδη κάνουν λόγο τα μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, μετά την άρνηση παραχώρησης των αναγκαίων χώρων για την πραγματοποίηση του Διεθνούς Εικαστικού Φεστιβάλ Re-culture για το 2018, με απόφαση του προέδρου Βασίλη Θωμόπουλου.

Οι εκπρόσωποι των πέντε παρατάξεων στο διοικητικό συμβούλιο εξαπολύουν δριμεία επίθεση, όχι μόνο στην δημοτική αρχή, αλλά και στον πρόεδρο του πολιτιστικού οργανισμού Βασίλη Θωμόπουλο, διότι, όπως σημειώνουν στην κοινή τους ανακοίνωση, «με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, την απόφαση του προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού κ. Βασίλη Θωμόπουλου, με την οποία αρνείται την παραχώρηση των αναγκαίων χώρων για την πραγματοποίηση του Διεθνούς Εικαστικού Φεστιβάλ Re-culture για το 2018, δρομολογώντας έτσι πρακτικά τις εξελίξεις για τη ματαίωσή του.

Να σημειωθεί ότι για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, η απόφαση πάρθηκε προσωπικά από τον κ. πρόεδρο, ερήμην του ΔΣ και χωρίς να έχει προηγηθεί στοιχειώδης έστω ενημέρωση του σώματος».

Το μέλος του Δ.Σ. του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Πατρέων Κώστα Μαλαμή μίλησε για το θέμα «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» τονίζοντας ότι «η πλειοψηφία της δημοτικής αρχής ότι ξεφεύγει από τα πλαίσια, δεν το καταλαβαίνει ή το θεωρεί «ελιτίστικο», έχει αποφασίσει πρακτικά να το τελειώσει, να μην έχει καμία σχέση μαζί του».

Μάλιστα αυτό, που πρόσθεσε είναι ότι η «Αγωνιστική Συσπείρωση» μπορεί να έχει την δική της άποψη για τα πράγματα, «έχει αφετηρία το Κομμουνιστικό Κόμμα, δικαίωμά της, σεβαστό, από εκεί και μετά ο δήμαρχος , είναι δήμαρχος όλης της Πάτρας , και θα πρέπει με μεγαλύτερη προσοχή να κοιτάζουμε τους πολιτιστικούς θεσμούς της πόλης, έστω κι αν δεν συμφωνούμε μαζί τους».

Το Διεθνές Εικαστικό Φεστιβάλ Re-culture πραγματοποιείται στην Πάτρα κάθε δύο χρόνια και αποτελεί έναν καταξιωμένο πλέον θεσμό για την πόλη. Για την διοργάνωση λοιπόν του εικαστικού φεστιβάλ για το 2018, οι υπεύθυνοι έκαναν αίτημα τον περασμένο Μάιο, ώστε οι εκδηλώσεις να φιλοξενηθούν σε χώρους, που ανήκουν στον δήμο, (παλαιότερα είχε παραχωρηθεί η αγορά Αργύρη και το Σκαγιοπούλειο), όμως ο πρόεδρος Βασίλης Θωμόπουλος αρνήθηκε να τους παραχωρήσει, με την αιτιολογία, ότι εκεί θα φιλοξενηθούν άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και δεν διαθέτει χρήματα, όπως καταγγέλλουν τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ.

«Το αίτημα, που απευθυνόταν προς τον πρόεδρο και τα μέλη της διοικούσας επιτροπής, δεν έφτασε ποτέ στο διοικητικό συμβούλιο, δεν συζητήθηκε ποτέ και απλώς ο πρόεδρος με μια λιτή επιστολή, ανακοίνωσε στους διοργανωτές ότι δεν θα έχουν καμία βοήθεια από τον πολιτιστικό οργανισμό» εξήγησε ο κ. Μαλαμής.

Αυτό, που επισημαίνεται από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης είναι ότι η Πάτρα δεν έχει περιθώριο να χάνει θεσμούς πολιτισμού, «ο δήμος καλώς ή κακώς έχει αυτή την στιγμή τις υποδομές και τους χώρους και χρειάζεται η σύμπραξη για να γίνει… Δεν καταργείς ένα φεστιβάλ έτσι με μια απόφαση προέδρου».

Για το συγκεκριμένο θέμα, ύστερα από αίτημα των παρατάξεων πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ, όπου εκεί ο κ. Θωμόπουλος, ανέφερε, ότι δεν υπάρχουν οι χώροι και έχουν προβλεφθεί για άλλες χρήσεις, με τον κ. Μαλαμή να τονίζει ότι «για τόσο σοβαρά θέματα έχει κλείσει για το τέλος 2018 τους χώρους και το διοικητικό συμβούλιο δεν έχει ιδέα». Στο τέλος, ο πρόεδρος του πολιτιστικού οργανισμού άφησε ένα ανοικτό παραθυράκι, μήπως το εξετάσουν εκ νέου το συγκεκριμένο αίτημα.

Πάντως οι υπεύθυνοι του Διεθνούς Εικαστικού Φεστιβάλ Re-culture δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια και ήδη αναζητούν εναλλακτικές λύσεις για να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ στο τέλος του 2018, με πολλούς ιδιώτες να έχουν προσφερθεί να τους παραχωρήσουν χώρους για να φιλοξενηθούν οι εικαστικές εκθέσεις, κ.α.

 

Δήμος Πατρέων για Re-culture: Δεν υπήρξε πρόθεση αποκλεισμού, φιλότιμη αλλά μάταιη η προσπάθεια της αντιπολίτευσης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις