Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η καταγγελία διοικήτριας Νοσοκομείου, τα «δεν θα πας πουθενά» και οι… παστές σαρδέλες των συνδικαλιστών ως απάντηση από την Πάτρα

Η καταγγελία διοικήτριας Νοσοκομείου, τα...
Χριστακόπουλος Θάνος

Οι «απειλές» και η απάντηση

Απειλές κι εκφοβισμό εναντίον της από συνδικαλιστές του χώρου της υγείας καταγγέλλει η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Ζακύνθου Δέσποινα Τσαρίδου, καταγγελία η οποία αντιμετωπίστηκε με πολύ υψηλούς τόνους αλλά και δόσεις ειρωνείας από την άλλη πλευρά η οποία επικαλέστηκε μέχρι και… «παστές σαρδέλες». Η κυρία Τσαρίδου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, υποστηρίζει ότι το πρωί της Τετάρτης εισέβαλαν στο γραφείο της, και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, συνδικαλιστές από τα όργανα των εργαζομένων στα Νοσοκομεία και Γιατρών καθώς κι εκπρόσωποι εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Όπως αναφέρει, επέμεναν επιτακτικά και απειλητικά να λάβουν απαντήσεις σε διάφορα θέματα που έθεταν. Εκείνη όμως είχε λάβει κλήση για να καταθέσει, το ίδιο πρωί, στην Εισαγγελία για μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το θέμα των κλειστών χειρουργείων που είχε υποβληθεί με απόφαση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου. Ωστόσο οι συνδικαλιστές την εμπόδιζαν να φύγει και απαιτούσαν να συνεχιστεί η συνάντηση, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν θα πας πουθενά…».

Σχετικά με τον καταγγελλόμενο προπηλακισμό της η ίδια αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε:

«Παρά τις απειλές και τους εκφοβισμούς , η Διοίκηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στη διαλεύκανση των συνθηκών κάτω υπό τις οποίες , παρέμειναν  για πέντε μήνες  τα χειρουργεία του Γ.Ν.Ζακύνθου κλειστά  και να αποδοθούν ευθύνες όπου ανήκουν, κατά απαίτηση της Ζακυνθινής κοινωνίας και της Πολιτικής Ηγεσίας. Είμαστε υποχρεωμένοι τέτοιου είδους συμπεριφορές να τις οδηγήσουμε στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές προκειμένου να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.»

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της κυρίας Τσαρίδου, υπήρξε ένα «κύμα» απαντήσεων από ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ ενώ για το θέμα απάντησε, μετά από σχετική ερώτηση του thebest.gr, και ο γ.γ. της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Π. Παπανικολάου (που βρίσκεται σήμερα στην Πάτρα), εκπρόσωπος της οποίας ήταν παρούσα στο περιστατικό. Ο κ. Παπανικολάου, επιστρατεύοντας αρκετές δόσεις ειρωνείας εναντίον της καταγγέλλουσας, υποστήριξε ότι λέει ψέματα και διερωτήθηκε εάν την έδεσαν ή την βασάνισαν ή ακόμα και να της τάισαν… παστές σαρδέλες χωρίς νερό!

«Κανένας απολύτως δεν την εμπόδισε να πάει να καταθέσει. Αυτό που της ζητήθηκε είναι να κοινοποιήσει το πόρισμα της επιτροπής «Πέτρου» που το ίδιο το υπουργείο την είχε ορίσει, το οποίο πόρισμα το έχει αλλά δεν το δίνει. Αυτά είναι αστειότητες. Είναι δυνατόν να την δέσει το επιστημονικό συμβούλιο του Νοσοκομείου;

Δηλαδή λέει ότι το εκλεγμένο επιστημονικό συμβούλιο του Νοσοκομείου την έδεσε; Της έβαλε χειροπέδες; Την βασάνισε; Την τάιζε παστές σαρδέλες χωρίς νερό για να μην πάει καταθέσει στον Εισαγγελέα;

Την παρακολούθησε όλο το 24ωρο για να μην καταθέσει; Την είχε κλειδώσει κάπου όλο το 24ωρο; Την απήγαγε; Δεν νομίζω ότι χρειάζεται ιδιαίτερη δημοσιογραφική οξύτητα για να καταλάβετε ότι όλα αυτά είναι αστειότητες.», απάντησε μεταξύ άλλων ο κ. Παπανικολάου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων. Σε αυτή μεταξύ, πολλών άλλων, υπογραμμίζεται:

«Η Διοικήτρια χωρίς να σημειωθεί καμία ένταση και φασαρία αποχώρησε για να καταθέσει όπως μας είπε στην Εισαγγελία. Δεσμεύτηκε μάλιστα ότι θα δώσει το πόρισμα της Επιτροπής «Πέτρου» στην σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου.

Τα γεγονότα που ακολούθησαν μαρτυρούν την καθεστωτική αντίληψη που διακατέχει την κυβέρνηση.  Ψέματα για δήθεν προπηλακισμούς της Διοικήτριας. Μέσω του τοπικού τύπου εκβιασμοί, συκοφαντίες κατά των φορέων των Νοσοκομείων, του Σωματείου, των Ιατρών.

Ψέματα… ψέματα… και συκοφαντίες. Δηλώνουμε για άλλη μία φορά στην κυβέρνηση. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ. Θα συνεχίσουμε να αποκαλύπτουμε την κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας. Παρεμπιπτόντως για όσες αρλούμπες λένε.»

 

"Δεν φθάνουν τα χρήματα για τα Νοσοκομεία" -Ευθύνες στους νυν και τους πρώην κυβερνώντας επιρρίπτουν οι Γιατροί

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις