Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στην Πάτρα τον Δεκέμβριο η συνάντηση των Ελλήνων Βυζαντινολόγων

Στην Πάτρα τον Δεκέμβριο η συνάντηση των...
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Ομιλητής και ο διδάκτωρ ιστορίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γεώργιος Σκιαδαρέσης

Με απόφαση της Ελληνικής Επιτροπής Βυζαντινών Σπουδών το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών ανέλαβε τη διοργάνωση της Β’ [Θ΄] Συνάντησης Ελλήνων Βυζαντινολόγων, η οποία θα γίνει στην Πάτρα, από τις 13-15 Δεκεμβρίου 2017.

Οι εργασίες της Συνάντησης θα γίνουν στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών (εντός της Πανεπιστημιούπολης) από το απόγευμα της Τετάρτης 13 Δεκεμβρίου έως το απόγευμα της Παρασκευής 15 Δεκεμβρίου 2017.

Αναμένεται να πάρουν μέρος Έλληνες Βυζαντινολόγοι και υποψήφιοι διδάκτορες από την Ελλάδα και το εξωτερικό , καθώς και ξένοι Βυζαντινολόγοι που εργάζονται σε ελληνικά ιδρύματα, οι οποίοι θεραπεύουν τομείς της βυζαντινολογίας, όπως ιστορία, αρχαιολογία και τέχνη, φιλολογία, δίκαιο, μουσική, πρόσληψη του Βυζαντίου κατά τους νεότερους χρόνους, κ.ά.

Οι ανακοινώσεις θα έχουν διάρκεια δεκαπέντε λεπτών και θα γίνουν κατά προτίμηση στην ελληνική γλώσσα και δευτερευόντως στην αγγλική, γαλλική και γερμανική. Εκτός των θεματικών ανακοινώσεων προβλέπονται και ανακοινώσεις ερευνητικών προγραμμάτων.

Με ξεχωριστό ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του Πατρινού Γιώργου Σκιαδαρέση, διδάκτορα ιστορίας και αρχαιολογίας του τμήματος Φιλοσοφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης.

Ο Γιώργος Σκιαδαρέσης, μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης πλέον, έχει ασχοληθεί επισταμένως με την βυζαντινή ιστορία, μελέτες του έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά, ενώ το θέμα της ομιλίας του στη Συνάντηση της Πάτρας θα είναι: «Η μετατροπή της Παλαιάς Μητρόπολης Βέροιας σε οθωμανικό τέμενος».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις