Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τέλος στο "λάδωμα" και το φακελάκι για απόκτηση διπλώματος οδήγησης - Μέσω live streaming η εξέταση των υποψηφίων - ΒΙΝΤΕΟ

Τέλος στο "λάδωμα" και το φακε...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest.gr δάσκαλος σχολής οδηγών

Τέλος στο "λάδωμα" για απόκτηση διπλώματος οδήγησης προσπαθεί να βάλει το  Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Το κοινό μυστικό με τα φακελάκια σε εξεταστές και δασκάλους οδήγησης θα αντιμετωπιστεί με μικτές επιτροπές εξεταστών, που μέσω τηλεδιάσκεψης θα δίνουν εντολές και θα αξιολογούν τον υποψήφιο οδηγό.

Με βασικό στόχο να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα «λαδώματος» κατά την διάρκεια των εξετάσεων οδήγησης το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ετοιμάζει σημαντικές αλλαγές στις διαδικασίες απόκτησης διπλώματος οδήγησης στο πολυνομοσχέδιο για τις μεταφορές που ετοιμάζεται να καταθέσει εντός τους μήνα στη Βουλή.

Με τις νέες ρυθμίσεις ο υποψήφιος οδηγός αλλά και ο δάσκαλος οδήγησης δεν θα έχουν καμία επαφή με τους εξεταστές. Κατά την διάρκεια των εξετάσεων για τα πρακτικά καθώς στο αυτοκίνητο θα βρίσκονται μόνο ο υποψήφιος οδηγός και ο δάσκαλός του.

Τα οχήματα που θα γίνεται η εξέταση θα έχουν κάμερες και ακουστικά μέσω των οποίων οι εξεταστές θα παρακολουθούν απομακρυσμένα και θα δίνουν εντολές στον υποψήφιο από ειδικό χώρο οπου θα βρίσκονται.

Σύμφωνα με τον πατρινό δάσκαλο σχολής οδηγών Σπύρο Βερύκιο, ο οποίος διατηρεί πολλά χρόνια τη σχολή του, το φαινόμενο του λαδώματος "έπαιζε" και "παίζει" πολύ!

Οι αλλαγές ξεκινούν από τα μαθήματα και αυτό γιατί οι σχολές οδήγησης θα πρέπει να εγκαταστήσουν στους χώρους τους ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα μέσω του οποίου θα ελέγχεται η διαδικασία παρακολούθησης των θεωρητικών μαθημάτων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις