Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Δικαίωση ζητά η οικογένεια του 22χρονου φοιτητή Ιατρικής που έσβησε στην άσφαλτο - Τη Δευτέρα η δίκη του μεθυσμένου οδηγού που "έσπειρε" το θάνατο

Πάτρα: Δικαίωση ζητά η οικογένεια του 22...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Η ιστορία που συγκλόνισε το Πανελλήνιο

Μία ιστορία που συγκλόνισε όχι μόνο την Πάτρα αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα θα «ζωντανέψει» αύριο, Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, στο Ποινικό δικαστήριο της Πάτρας. Πρόκειται για το τροχαίο ατύχημα που έκοψε το νήμα της ζωής του 22χρονου φοιτητή Ιατρικής Νίκου Καραπάνου, πριν δύο χρόνια περίπου.

Πάτρα: Θρήνος στην κηδεία του 22χρονου φοιτητή της Ιατρικής που έπεσε θύμα τροχαίου- Ένα μεγάλο "γιατί;" στα χείλη όλων- ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο άτυχος νέος βρήκε άδικο θάνατο στις 14 Νοεμβρίου 2015, στην Ηρώων Πολυτεχνείου, όταν ένας μεθυσμένος οδηγός πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με το όχημα του.

Όπως υποστηρίζει η οικογένεια του θύματος, ουσιαστικά ο 43χρονος εμβόλισε το αυτοκίνητο του 22χρονου ο οποίος δεν είχε χρόνο να αντιδράσει.

Σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα ο άτυχος νέος είχε ο,ο2 κλάσματα του δευτερολέπτου για να το κάνει. Έστριψε το τιμόνι δεξιά, το πεζοδρόμιο όμως ήταν αρκετά ψηλό και δεν κατάφερε να το ανεβάσει πάνω σε αυτό το αυτοκίνητο.

Το αυτοκίνητο που ερχόταν καταπάνω τους πρόλαβε να δει και ο συνοδηγός του φοιτητή, ο συμφοιτητής του, ο Δημήτρης ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά αφού ο Νίκος απορρόφησε όλη την ενέργεια της σύγκρουσης. Πέθανε μέσα σε μισή ώρα από ακατάσχετη αιμοραγία που προκλήθηκε από ρήξη ζωτικών οργάνων.

Πάτρα: Ένας χρόνος από το θάνατο του Νίκου Καραπάνου-Μνημόσυνο, αιμοδοσία και αγώνας μπάσκετ αύριο στη μνήμη του

Στο σημείο υπήρχε αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος είδε το μεθυσμένο οδηγό να περνά κόκκινα φανάρια κι να αναπτύσσει υψηλή ταχύτητα εντός πόλης. Το αυτοκίνητο του έκανε μία ανεξέλεγκτη πορεία που έσπειρε το θάνατο. Ο οδηγός του αυτοκινήτου που προπορευόταν του αυτοκινήτου του 22ρονου είχε αναφέρει  χαρακτηριστικά … «Για ένα δευτερόλεπτο θα μπορούσα να είχα χάσει τη ζωή μου».

Μετά το θανατηφόρο τροχαίο που προκάλεσε, ο οδηγός δεν πέρασε τη διαδικασία του αυτοφώρου καθώς νοσηλεύτηκε ελαφρά τραυματισμένος αλλά του αφαιρέθηκε το δίπλωμα για έξι μήνες. Δεν προφυλακίστηκε για το τροχαίο καθώς από το νόμο θεωρείται πλημμέλημα. Η μέγιστη ποινή που προβλέπεται από το δικαστήριο, μετά την αυριανή δίκη, είναι τρία χρόνια με αναστολή.

Να σημειώσουμε ότι πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από το τροχαίο που κόστισε τη ζωή στον 22χρονο συνελήφθη, στις 5 Νοεμβρίου 2016, και πάλι να οδηγεί μεθυσμένος, πέρασε αυτόφωρο και καταδικάστηκε σε 10 μήνες με αναστολή.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις