Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Mare Nostrum» του Αρχαιολογικού Μουσείου - ΦΩΤΟ

Πάτρα: Ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγ...

Με μεγάλη συμμετοχή μαθητών

Ολοκληρώθηκαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και οι δράσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών στο πλαίσιο του εορτασμού της δράσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Περιβάλλον και Πολιτισμός». Οι δράσεις με θεματική τον «αέρα» πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τα δύο Τμήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας  και  τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών.

Η ανακοίνωση:

«Με μεγάλη επιτυχία και ενθουσιασμό από μικρούς και μεγάλους ολοκληρώθηκαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Η συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας και το ενδιαφέρον του κοινού της πόλης να γνωρίσει την πόλη-λιμάνι, τις θαλάσσιες μεταφορές, τη ναυσιπλοΐα και το Λυχνομαντείο της ρωμαϊκής Πάτρας ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Για το λόγο αυτό θα συνεχιστεί για την εκπαιδευτική κοινότητα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών με τίτλο Mare Nostrum για όλο το διάστημα 2017 μέχρι και το καλοκαίρι του 2018.

Τα σχολεία που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό Mare Nostrum  :

Αρσάκειο Δημοτικό Πάτρας

Ε τάξη 25 μαθητές

Δημοτικό Καστριτσίου

Ε΄ τάξη 22 μαθητές

Δημοτικό Σχολείου Σαραβαλίου

Ε’ τάξη 24 μαθητές

47ο Δημοτικό Πατρών

30 μαθητές

6o Λύκειο Πάτρας

Α΄ Λυκείου 36 μαθητές

1ο Γυμνάσιο Παραλίας

Α΄ Γυμνασίου 58 μαθητές

ΚΟΜΑΙΘΩ

25 άτομα

Συνολικά 215  μαθητές

Οι δράσεις έκλεισαν με την ανοικτή εκδήλωση για το κοινό της πόλης στο Μουσείο το απόγευμα της Κυριακής 22 Οκτωβρίου όπου το κοινό γνώρισε την πόλη-λιμάνι μέσα από τους χάρτες του Μουσείου από τον ζωγράφο Θανάση Θεμελή, τις θαλάσσιες μεταφορές και το εμπόριο από τον αρχαιολόγο Κωσταντίνο Φίλη και το Λυχνομαντείο της ρωμαϊκής Πάτρας από τη συντηρήτρια έργων τέχνης Αλεξάνδρα Κωτσάκη με τη πολύτιμη συμμετοχή της Υπεύθυνης του Τμήματος  μουσείων και αρχαιολογικών χώρων Ν. Αχαΐας αρχαιολόγου  κας Γεωργίας Αλεξοπούλου ενώ παράλληλα  πραγματοποιήθηκε ξενάγηση για ειδικές ομάδες από τη μουσειολόγο Γεωργία Μανωλοπούλου.

Εν συνεχεία ακολούθησε η ενημέρωση σχετικά με το δίκτυο συνεργασίας με το Αρχαιολογικό Μουσείο  από τις Υπεύθυνες των Τμημάτων Περιβαλλοντικής Α/θμιας & Δ/μιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας και Πηνελόπη  Σακοβέλη και Ιωάννα Παπαϊωάννου  και από των Γεώργιο Βλάχο εκ μέρους του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου.

Η ομιλία του καθηγητή κ. Θανάση Αργυρίου με θέμα «Οι άνεμοι στην περιοχή της Πάτρας», στο γεμάτο κόσμο αμφιθέατρο του Μουσείου ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Μετά το τέλος της ομιλίας, ο κ. Κώστας Σταμάτης μέλος του πληρώματος του σκάφους Filinta του Ομίλου παρουσίασε ένα υπέροχο βίντεο από το ταξίδι τους στη Νότια Ιταλία.

Τέλος η εκδήλωση έκλεισε με την αγωνιστική ομάδα laser με τους Αχιλλέα Αργυρίου, Στέλλα Αθηναίου Αθηνάδη, Δημήτρη Βλάχο, Λάμπρο Γεωργόπουλο, Αριστοτέλη Κουλουμπή Καλογερόπουλο και Γιάννο Σιώκο, όπου παρουσίασαν το σκάφος τους σε παιδιά και κοινό. Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή που οι μικροί αθλητές του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου παρουσίασαν το σκάφος τους σε ομάδα παιδιών του  ΚΟΜΑΙΘΩ  του Δήμου Πατρών που συμμετείχαν στην εκδήλωση.»

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Πάτρα θα φιλοξενήσει, άλλη μία μεγάλη διοργάνωση το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοϊας Laser 4.7

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις