Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επικίνδυνα αυξημένος ο πληθυσμός μεταναστών στην ΑΒΕΞ - Ακαθαρσίες παντού και συμπλοκές καταγγέλουν κάτοικοι της περιοχής

Επικίνδυνα αυξημένος ο πληθυσμός μετανασ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Διαβάστε περισσότερα

Αυξάνονται και πληθύνονται καθημερινά οι μετανάστες που πλέον έχουν δημιουργήσει έναν δικό τους καταυλισμό στο πρώην εργοστάσιο της ΑΒΕΞ της Πάτρας στην Ακτή Δυμαίων. Πολλές εκατοντάδες αλλοδαπών έχουν προκαλέσει συνθήκες ασφυξίας στην περιοχή. Οι κάτοικοι της οποίας προσπαθούν να συνυπάρχουν, ωστόσο έκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για τις συνθήκες υγιεινής αλλά ακόμη και τις φυλετικές διαφορές στα γκέτο που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή και οδηγούν σχεδόν καθημερινά σε συμπλοκές.

Ζουν, τρώνε και αφοδεύουν στην περιοχή της ΑΒΕΞ και όχι μόνο. Σχεδόν κάθε εβδομάδα αναφέρεται και ένα περιστατικό συμπλοκής ομάδων διαφορετικών εθνικοτήτων, έτσι όπως έχουν χωριστεί στην παραλιακή ζώνη για να επιβιώσουν.

Εκατοντάδες οι μετανάστες που περιφέρονται κατα μήκος της οδού Ανθείας και πάνω από την Ακτή Δυμαίων. Το γκέτο της ΑΒΕΞ την οποία έχουν κάνει πλέον μόνιμο καταυλισμό, αναγκάζει τους κατοίκους της περιοχής να αποφεύγουν να κινούνται στην περιοχή τις νυχτερινές ώρες.

Έχουν βρεί κατάλυμα τόσο στο χώρο του παλαιού εργοστασίου στο Λαδόπουλο όσο και στην ΑΒΕΞ. Μόνη τους έγνοια να βρουν την ευκαιρία να τρυπώσουν σε κάποιο φορτηγό και να περάασουν στην Ιταλία. Στο μεταξύ ζουν, τρώνε και αφοδεύουν όπου βρουν στη γύρω περιοχή.

Οι καταστηματάρχες της περιοχής μιλούν για σοβαρή υποβάθμιση μιας ολόκληρης περιοχής.

Όλοι συνηγορούν πως η λύση πρέπει να είναι δραστική και πάνω από όλα πολιτική.

Μετανάστες από την Συρία , το Αφγανιστάν , το Ιραν. Zουν κάτω από πραγματικά άθλιες συνθήκες. Σε κάποιες περιπτώσεις πολίτες τους βοηθούν προσφέρο

ντας τους φαγητό φυσικά όχι σε καθημερινή βάση. Μεταξύ των μεταναστών βρίσκονται και πάρα πολλοί ανήλικοι… Στην πλειοψηφία τους δεν έχουν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα εκτός από κάποιους που διαθέτουν χαρτιά για 6μηνη παραμονή στην Ελλάδα. Το μεταναστευτικό στην Πάτρα διογκώνεται και ο κίνδυνος ατυχημάτων ελλοχεύει για τους μετανάστες που μπερδεύονται στις ρόδες των φορτηγών και τρέχουν ανάμεσα στα αυτοκίνητα… για να καταφέρουν να «δραπετεύσουν»από τη χώρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις