Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Tο Πανεπιστήμιο Πατρών καλωσορίζει την πρωτοβουλία Startup Europe Comes to Universities

Tο Πανεπιστήμιο Πατρών καλωσορίζει την π...

Ημερίδα για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία την Δευτέρα

Το Πανεπιστήμιο Πατρών διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Δομές στήριξης της Επιχειρηματικότητας & της Καινοτομίας» που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23/10/2017 στις 18:30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Επιμελητηρίου Αχαΐας. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Η επιχειρηματικότητα ολοένα και περισσότερο αντιμετωπίζεται ως μία καθοριστική επιλογή σταδιοδρομίας για τους πρόσφατους αποφοίτους.

Η ανάπτυξη των επιχειρηματικών δεξιοτήτων θεωρείται πλέον καίριας σημασίας, όχι μόνο για να ξεκινήσει κάποιος τη δική του επιχείρηση αλλά και για να συμβάλλει στην επιτυχία μικρών εταιρειών.

Παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει, οι σημερινοί νέοι δυσκολεύονται να αποκτήσουν επιχειρηματικές δεξιότητες και εμπειρία, ενώ η εμπορευματοποίηση και η διάχυση γνώσης συχνά παραβλέπονται.

Για αυτόν τον λόγο, το Πανεπιστήμιο Πατρών καλωσορίζει την πρωτοβουλία Startup Europe Comes to Universities (SEC2U)!H πρωτοβουλία SEC2U, οργανώνεται από το Δίκτυο Startup Europe University Network (SEUN) και υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Startup Europe), και αναδεικνύει τη δέσμευση των ευρωπαϊκών Ακαδημαϊκών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων για τη δημιουργία ισχυρής κουλτούρας επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στους κόλπους της ερευνητικής κοινότητας.

Για να ενδυναμώσει τους δεσμούς μεταξύ των διαφόρων εμπλεκόμενων στα ερευνητικά επιχειρηματικά οικοσυστήματα, η SEC2U οργανώνει για δεύτερη χρονιά ταυτόχρονες εκδηλώσεις, την εβδομάδα 23 έως 29 Οκτωβρίου 2017, φέρνοντας σε επαφή επιχειρηματίες, φοιτητές, ερευνητές και εκπροσώπους τοπικών αρχών.

Στα πλαίσια αυτής της εβδομάδας εκδηλώσεων, το Πανεπιστήμιο Πατρών διοργανώνει ημερίδα με θέμα«Δομές στήριξης της Επιχειρηματικότητας & της Καινοτομίας» που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23/10/2017 στις 18:30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση έρχεται να συνδέσει την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία SEC2U με την πρωτοβουλία PATRAS IQ και είναι αφιερωμένη στη νεοφυή επιχειρηματικότητα και στην εθελοντική προσφορά, τους ουσιαστικούς συντελεστές της Έκθεσης Καινοτομίας & Μεταφοράς Τεχνογνωσίας PATRAS IQ.

Πιο αναλυτικά στη συγκεκριμένη εκδήλωση νέοι επιχειρηματίες και start-uppers θα παρουσιάσουν τα επιχειρηματικά τους εγχειρήματα, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη πλατφόρμα Open-up Entrepreneurship και να ενημερωθούν για τις ευκαιρίες ανάπτυξης των εγχειρημάτων και των επιχειρηματικών δεξιοτήτων τους στα σημερινά επιχειρηματικά οικοσύστηματα, ενώ θα υπάρχει διαθέσιμος χρόνος για δικτύωση των συμμετεχόντων.

Με την αναμενόμενη συμμετοχή συνολικά 3.000 ενδιαφερόμενων στις παράλληλες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα από όλα τα ιδρύματα του δικτύου πανευρωπαϊκά, είναι η στιγμή που τα πανεπιστήμια έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν το έργο τους για την στήριξη της επιχειρηματικότητας καθώς και τη δημιουργία δικτύων συνεργασίας μεταξύ των πανεπιστημιακών κοινοτήτων και των οικοσυστημάτων νεοφυών επιχειρήσεων.

Μέσω αυτής της ημερίδας, γίνεται ακόμα ένα βήμα προς την εξωστρέφεια και διεθνοποίηση του Ιδρύματος αλλά και της PATRAS IQ, συμμετέχοντας σε ένα δίκτυο με άλλα 30 Πανεπιστήμια υψηλού κύρους που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία SEC2U.

Μάθετε περισσότερα για το Δίκτυο SEUN εδώ και για το πρόγραμμα της εκδήλωση του Πανεπιστημίου Πατρών εδώ

SAVE THE DATE……Σας περιμένουμε όλους τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου στο Επιμελητήριο Αχαΐας!"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις