Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

«Tsipras as Kolokotronis»! Το έργο τέχνης που προκαλεί - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

«Tsipras as Kolokotronis»! Το έργο τέχνη...

Δια χειρός Mathew Halpin

«Θέμα συζήτησης» έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες, ένα ζωγραφικό έργο το οποίο εκτίθεται στην Αίθουσα Τέχνης AS Gallery στο Ηράκλειο της Κρήτης, στην οδό Ψαρομιλίγκων. Είναι περισσότερο από προφανής ο λόγος για τον οποίο ο συγκεκριμένος πίνακας, ακρυλικό σε καμβά για την ακρίβεια, έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται ως Θεόδωρος Κολοκοτρώνης σε μια προσωπογραφία με βαθύ συναισθηματικό φορτίο, που αναπόφευκτα προκαλεί. Τους μεν φιλότεχνους για να ανιχνεύσουν τις συμβολιστικές «δεύτερες αναγνώσεις» στο έργο του εικαστικού δημιουργού, τους δε υπόλοιπους για να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια ή την ευαρέσκειά τους ανάλογα με τις πολιτικές τους πεποιθήσεις ή ανάλογα με το πόσο εύθικτοι ή και ευάλωτοι αισθάνονται απέναντι σε τέτοιου είδους καλλιτεχνικά ερεθίσματα.

Ο πρωτότυπος τίτλος του έργου είναι «Tsipras as Kolokotronis» και ζωγράφος μια πολυσχιδής προσωπικότητα που ζει και δραστηριοποιείται στο Ηράκλειο.

Ο Mathew Halpin, ο ζωγράφος του Τσίπρα – Κολοκοτρώνη, είναι ιδιαίτερα γνωστός στους καλλιτεχνικούς κύκλους της πόλης. Αυστραλός με καταγωγή από το Σίδνεϋ, ένας αληθινός πολίτης του κόσμου που επέλεξε να εγκατασταθεί στο Ηράκλειο και να δώσει το δικό του στίγμα στα πολιτιστικά δρώμενα του Μεγάλου Κάστρου.

Ο Halpin είναι καλλιτέχνης οπτικών εφαρμογών, εικαστικός, σκηνογράφος και έχει ασχοληθεί επίσης με το θέατρο, το χοροθέατρο και τον κινηματογράφο. Έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές εκθέσεις, και στο Ηράκλειο έγινε ευρύτερα γνωστός από τη συμμετοχή του στο «Lakkos Project».

Πηγή: cretapost.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight