Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πάτρα: ΑΥΤΗ είναι η «χαμένη» μπάλα του χρυσού Ευρωμπάσκετ του 1987- Η απίστευτη ιστορία που την συνοδεύει

Πάτρα: ΑΥΤΗ είναι η «χαμένη» μπάλα του χ...
Χριστακόπουλος Θάνος

Την έχει ο δημοσιογράφος Μένιος Σακελλαρόπουλος

Την απίθανη ιστορία της μπάλας με την οποία ο Αργύρης Καμπούρης έβαλε τις δύο νικητήριες βολές δίνοντας την νίκη στην Ελλάδα, στον τελικό του Ευρωμπάσκετ του 1987 διηγήθηκε από το βήμα του TedX Partras ο αθλητικογράφος, Μένιος Σακελλαρόπουλος. Όπως διηγήθηκε εκείνη την μαγική για την χώρα και τον ελληνικό αθλητισμό βραδιά, ο ίδιος βρισκόταν στο γήπεδο όπου διεξαγόταν ο μεγάλος τελικός.

Ήταν ουσιαστικά μέσα στον αγωνιστικό χώρο παίρνοντας τις συνεντεύξεις από τους δύο πάγκους. Όταν το παιχνίδι έληξε όλοι έσπευσαν, θυμάται ο κ. Σακελλαρόπουλος, να τρέξουν και να πανηγυρίσουν αγκαλιά με τους πρωταγωνιστές, παίκτες και προπονητικό τιμ. Η δική του ματιά όμως ακολούθησε την μπάλα, έτσι μέσα στον χαμό που επικράτησε, εκείνος πήρε την μπάλα, την έβαλα στον σάκο του και δεν μίλησε σε κανέναν.

Αργότερα όταν τα πράγματα ηρέμησαν, κάπως μπήκε στα αποδυτήρια της Εθνικής Ομάδας, όπου μεταξύ άλλων είδε τον Παναγιώτη Φασούλα γυμνό στην αγκαλιά της Μελίνας Μερκούρη, και με το μαρκαδοράκι του πήρε τις υπογραφές των παικτών.

 

 

Στην πορεία διάβαζε δημοσιεύματα για την «χαμένη» μπάλα του τελικού, όμως έκανε τον αδιάφορο. Το τι είχε συμβεί ουσιαστικά αποκαλύφθηκε κάποια χρόνια αργότερα, όταν σε μια γιορτή στο σπίτι του, ο επίσης αθλητικογράφος Βασίλης Σκουντής, κατάλαβε ότι η μπάλα που βρισκόταν σε μια προθήκη στο σαλόνι του Μένιου ήταν εκείνη του τελικού του 1987.

Όπως εξήγησε πάντως πρόθεσή του δεν είναι να πουλήσει την μπάλα και να βγάλει χρήματα και υποσχέθηκε ότι εάν κάποια στιγμή η πολιτεία φτιάξει ένα μουσείο για το «Έπος του ‘87» ευχαρίστως θα την δωρίσει.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight