Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τα αδεσποτάκια του Δασυλλίου και η παράγκα των ζωόφιλων (που ευτυχώς υπάρχουν)- ΦΩΤΟ

Πάτρα: Τα αδεσποτάκια του Δασυλλίου και ...

Αρκετά τα σκυλιά αλλά και το ενδιαφέρον των συμπολιτών

Εδώ και πάνω από ενάμιση χρόνο, από τότε δηλαδή που οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έκλεισαν την μέριμνα ζώων στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, το πρόβλημα με τα αδέσποτα στην πόλη έχει εμφανώς επιδεινωθεί. Έκτοτε υπήρξαν αρκετές προσπάθειες από το Δήμο να βρεθεί μια λύση, μέχρι σήμερα όμως το θέμα παραμένει σε εκκρεμότητα.

Μια από τις περιοχές που έχουν βρει «καταφύγιο» αρκετά αδέσποτα της Πάτρας είναι και το Δασύλλιο. Ο πληθυσμός τους αυξομειώνεται καθώς άλλα πεθαίνουν άλλα εγκαταλείπονται από τους ιδιοκτήτες τους και πάει λέγοντας.

Κατά διαστήματα, όπως καταδεικνύει το ρεπορτάζ του thebest.gr το πρόβλημα είναι μεγάλο με αποτέλεσμα αρκετοί συμπολίτες που περπατούν μέσα στο Δασύλλιο, κυρίως από την πάνω πλευρά προς τα παλιά στούντιο της ΕΡΑ, να έχουν δεχθεί επιθέσεις της αγέλης.

 

 

Τα πράγματα θα ήταν σίγουρα πολύ χειρότερα εάν μια ομάδα Πατρινών εθελοντών δεν είχε την ανησυχία, έστως και της υποτυπώδους, φροντίδας αυτών των ζώων. Έτσι έχουν «αξιοποιήσει» μια παράγκα που υπάρχει μέσα στο Δασύλλιο προκειμένου να βάζουν εκεί φαγητό και νερό για τα αδέσποτα.

Με αυτό τον τρόπο τις περισσότερες μέρες, τα σκυλιά δεν είναι πεινασμένα, καθώς μπορούν να βρουν ένα μπολ γεμάτο σκυλοτροφή για να χορτάσουν και νερό για να ξεδιψάσουν.

Ωστόσο αυτού του τύπου οι πρωτοβουλίες δεν λύνουν το πρόβλημα…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις