Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πρώτη δικαίωση για την Πατρινή Μηχανικό Ουρανία Πάλμου που έμπλεξε σε δικαστική περιπέτεια για μια… αφίσα

Πρώτη δικαίωση για την Πατρινή Μηχανικό ...

Απομένει η αγωγή σε βάρος της από τον πρόεδρο του ΤΕΕ

Η Πατρινή Μηχανικός και μέλος της παράταξης «Ενωτική Αριστερή Κίνηση Μηχανικών» Δυτικής Ελλάδος Ουρανία Πάλμου, είχε μπλέξει σε μια απίστευτη δικαστική περιπέτεια, μετά την προσφυγή εις βάρος της στην δικαιοσύνη από τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Βασίλη Μπαρδάκη, που την είχε μηνύσει για μια αφίσα, που έφερε την υπογραφή της, και τον πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό, που της είχε κάνει αγωγή ζητώντας της 200.000 ευρώ. Πώς άρχισαν όλα;

Στις τελευταίες εκλογές του συλλόγου των μηχανικών, αναρτήθηκε μια αφίσα της παράταξης, που είναι μέλος η κ. Πάλμου, η οποία αναδημοσίευε πρακτικά δυο δημοσιεύματα, το ένα της εφημερίδας των Συντακτών, όπου σε αυτό αναφερόταν η απευθείας ανάθεση από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης μελέτης, η οποία αφορούσε Προσεισμικό έλεγχο κτιρίων σχολείων της Βόρειας Ελλάδας, και είχε «βαφτιστεί» από την τότε διοίκηση της κρατικής εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» στην Προγραμματική Σύμβαση με το ΑΠΘ ως ερευνητικό έργο και το άλλο της εφημερίδας του «Έθνους».

Βασιζόμενοι σε αυτή την αφίσα ο πρόεδρος του ΤΕΕ της έκανε αγωγή ζητώντας της 200.000 ευρώ, ενώ ο πρόεδρος των Μηχανικών μήνυση για την υπογραφή της στην επίμαχη αφίσα.

Μέσα στην εβδομάδα όμως ήρθε η πρώτη δικαίωση για την κυρία Πάλμου. Η απόφαση του δικαστηρίου, για την μήνυση του κ. Μπαρδάκη, ήταν ομόφωνα αθωωτική για την Πατρινή Μηχανικό, αφού έκρινε ότι η κριτική της  ήταν στο πλαίσιο της νομιμότητας.

«Η απόφαση αυτή είναι πολύ θετική για εμάς και για όλους τους συναδέλφους», σημειώνει η ίδια, συμπληρώνοντας ότι «υπογράψαμε την αφίσα και δεν την αφήσαμε ανώνυμη, καθώς θεωρήσαμε ότι επειδή είχε προσωπική αναφορά σε ανθρώπους, έπρεπε να έχει μια υπογραφή κάποιου από την παράταξη για να μην καλυφθούμε πίσω από την ανωνυμία του κύκλου της παράταξής μας, και για αυτό υπογράφηκε προσωπικά η αφίσα», σημειώνει.

Όπως εξηγεί η κ. Πάλμου, οι δύο συνάδελφοι της, ο Βασίλης Μπαρδάκης και ο Γιώργος Στασινός, δεν προέβησαν σε καμία μήνυση προς τις εφημερίδες και τους συντάκτες των συγκεκριμένων άρθρων, αλλά θεώρησαν σωστό να κάνουν μήνυση στην υπογράφουσα της αφίσας.

«Θεωρείται ότι η εφημερίδα έχει μια δύναμη. Όταν υπάρχει ένα πανελλαδικό δημοσίευμα και φιγουράρει το όνομά σου σαλόνι, είτε στην εφημερίδα του «Έθνους» ή των «Συντακτών» , και δεν διαψεύδεις ποτέ το δημοσίευμα, δεν βγαίνεις να στραφείς ποτέ ενάντια της εφημερίδας , δεν βγαίνεις καν στους συναδέλφους σου να πεις ότι δεν είναι αλήθεια, παρά στρέφεσαι ενάντια στον συνάδελφο, που έχει αναρτήσει μια αφίσα ενημερώνοντας έναν κόσμο, που πάει να ψηφίσει , για το τι γίνεται πίσω από την πλάτη μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για την δικαστική της περιπέτεια η ίδια ανέφερε ότι ήταν μια μάχη, που έδωσε όχι μόνο η παράταξή της, αλλά και όλοι οι συνάδελφοί της, που στάθηκαν όλο αυτό το διάστημα στο πλευρό της. «Αφορά την ισονομία, να έχουμε ίσα δικαιώματα να συμμετέχουμε σε μελέτες, να μην στήνονται δουλειές για να τις πάρουν κάποιοι ημέτεροι, ζητάμε ακόμα μεγαλύτερη διαφάνεια σε όλη την βαθμίδα του επαγγέλματός μας, από την απλή οικοδομική άδεια μέχρι την ανάθεση μελετών και έργων για τα οποία πρέπει να μπουν κανόνες για όλους τους συναδέλφους» υπογράμμισε.

Τώρα περιμένει την απόφαση του δικαστηρίου για την αγωγή των 200.000 ευρώ, που της έκανε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός. «Θέλουμε να ελπίζουμε το καλύτερο. Το θέμα είναι ότι οι συνδικαλιστικές διαφορές δεν θα πρέπει να λύνονται στις δικαστικές αίθουσες. Κάποτε όσο και αν δεν μας αρέσει , όσο μας φαίνεται δύσκολο, πρέπει όλοι , όσοι αποφασίζουμε να εκτεθούμε στα κοινά, όλοι όσοι λέμε ότι υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των συναδέλφων μας, των μηχανικών, να είμαστε ανοικτοί σε οποιαδήποτε κρίση, κριτική και έλεγχο» κατέληξε η κ. Πάλμου μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7,».

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις