Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Κώστας Πελετίδης για τους Παράκτιους Μεσογειακούς του 2019 – Αναχωρεί απόψε για την Ταραγόνα

Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Κώστας Πελετίδ...
Βγενόπουλος Φάνης

"Είμαστε αισιόδοξοι, ελπίζουμε βάσιμα ότι θα έχουμε επιτυχία στο στόχο μας"

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την ανάληψη των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019 από την Πάτρα, εμφανίστηκε ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης στο δημαρχείο. Ο δήμαρχος, επικεφαλής της αποστολής της Πάτρας, αναχωρεί αργά το βράδυ της Τρίτης για την Ταραγόνα της Καταλονίας, όπου την Παρασκευή τα μέλη της Διεθνούς Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων θα αποφασίσουν για τη διοργανώτρια πόλη.

Να σημειωθεί ότι ήδη δυο μέλη της Επιτροπής Διεκδίκησης, οι Νάσος Νασόπουλος και Θεοδωρής Μενεγής βρίσκονται στην Ταραγόσα, ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής Τάκης Πετρόπουλος αναχωρεί το βράδυ με την αντιπροσωπεία του Δήμου Πατρέων για την ισπανική πόλη.

Αποσύρθηκαν από τη διεκδίκηση των Παράκτιων Μεσογειακών του 2019 η Αλεξάνδρεια και η Μασσαλία– «Αγκάθια» στην υποψηφιότητα της Πάτρας

Είμαστε αισιόδοξοι, ελπίζουμε βάσιμα ότι θα έχουμε επιτυχία στο στόχο μας, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Πελετίδης στη συνέντευξη Τύπου, χαρακτηρίζοντας την πρόταση της Πάτρας για την ανάληψη των αγώνων ως σοβαρή.

Ωστόσο, ο δήμαρχος άφησε ανοικτό να μην επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα για την Πάτρα στην Ταραγόνα, καθώς όπως είπε  μπορεί να υπάρξουν άλλοι λόγοι (σ.σ. από τα μέλη της ΔΕΜΑ που κάνουν την επιλογή). Πάντως  όπως επεσήμανε ο δήμαρχος, η Πάτρα διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά (ευρύ θαλάσσιο μέτωπο, μορφολογία ακτογραμμής, ανέμους, κλίμα, ιστορική παράδοση και σύγχρονη δυναμική στο Ναυταθλητισμό κ.ο.κ.), για τη διοργάνωση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων.

«Η ανάληψη των αγώνων, μας δίνει τη δυνατότητα, πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά, να έχουμε ανάπτυξη των παράκτιου αθλητισμού, προς όφελος της νεολαίας μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Κώστας Πελετίδης αναφέρθηκε και στη συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με το υφυπουργείο Αθλητισμού, το οποίο άλλωστε πρότεινε στη ΔΕΜΑ την Πάτρα για τη διεκδίκηση των Αγώνων. Όπως είπε ο δήμαρχος, από πλευρές του υπουργείου υπάρχουν μια σειρά δεσμεύσεων, τόσο για τη χρηματοδότηση των αγώνων, όσο και την παραχώρηση των εγκαταστάσεων στο Δήμο μετά τη διοργάνωση. Δεσμεύσεις οι οποίες μένει να φανούν στην πράξη. Μάλιστα, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο Κώστας Πελετίδης, ανέφερε ότι «πάντα έχουμε μια ανησυχία (σ.σ. για το εάν θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης), καθώς στην πράξη έχει αποδειχθεί ότι τα λόγια με τα έργα δεν συμφωνούν».

Η φιλοσοφία των Αγώνων

Ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης αναφερόμενους στη διεκδίκηση της ανάληψης των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019, τόνισε τα εξής:

«Η πόλη μας με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30/8/2017 διεκδικεί την ανάληψη της διοργάνωσης των δεύτερων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθούν το 2019.

Ελπίζουμε βάσιμα στην επιτυχία του στόχου μας γιατί η πόλη μας η γενέτειρα του μεγάλου ποιητή Κωστή Παλαμά που έγραψε τον εμπνευσμένο επίσημο ύμνο των Ολυμπιακών Αγώνων, η γενέτειρα των Ολυμπιονικών Ιωάννη Μητρόπουλου, Νικόλαου Ανδριακόπουλου, Αντώνιου Πεπανού, Στέφανου Χριστόπουλου, Αριστόβουλου Πετμεζά και Δημήτρη Τόφαλου, μπορεί να διοργανώσει και να αναβαθμίσει τους αγώνες ως ένα μεγάλο αθλητικό αλλά και κοινωνικό και πολιτιστικό γεγονός.

Το περιεχόμενο αυτής της διοργάνωσης αφορά σε παράκτια αθλήματα που εμφανίζουν το συγκριτικό πλεονέκτημα της άθλησης στο φυσικό περιβάλλον και απαιτούν ελαφρές και χαμηλού κόστους κατασκευές.

Ως Δήμος διεκδικούμε την ανάληψη των αγώνων γιατί το συνολικό κόστος της διοργάνωσης, θα καλυφθεί πλήρως από το αρμόδιο Υπουργείο όπως εγγράφως δεσμεύεται η κυβέρνηση.

Η διοργάνωση των αγώνων συνεπάγεται και τη δημιουργία αντίστοιχων αθλητικών εγκαταστάσεων.  Οι υποδομές θα παραμείνουν μετά τους αγώνες στην πόλη μας και θα αποδοθούν για ελεύθερη και δωρεάν χρήση στην νεολαία και τους αθλητικούς φορείς της περιοχής. Όσον αφορά το κόστος της λειτουργίας, της συντήρησης αλλά και για το απαραίτητο προσωπικό, ισχύει η γενική θέση που έχουμε διατυπώσει, αυτά να καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό και το αρμόδιο υπουργείο, με μόνιμο προσωπικό.

Στις σημερινές συνθήκες που η αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε. του κεφαλαίου και των αστικών κυβερνήσεων, κλιμακώνεται και ο λαός δοκιμάζεται από τις συνεχείς αξιολογήσεις και τα μνημόνια, ενώ τα ναρκωτικά και οι άλλες εξαρτήσεις πλασάρονται ως λύση στα αδιέξοδα της νεολαίας, η άσκηση στο φυσικό περιβάλλον σαν υγιής και δημιουργική διέξοδος αποκτά ιδιαίτερη αξία.

Θέλουμε αυτή η νέα διεθνής αθλητική διοργάνωση να ενώσει τους λαούς της Μεσογείου.

Να ενισχύσει την φιλία και την ειρήνη σε μια περιοχή που εξελίσσονται πολεμικές συγκρούσεις και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που προκαλούν δυστυχία και προσφυγιά.

Θέλουμε να προβληθούν τα ιδανικά και οι αξίες του αθλητισμού, του πολιτισμού, της ειρήνης, γιατί δυστυχώς αυτές οι αξίες έχουν υποχωρήσει διεθνώς και στην χώρα μας και κυριαρχεί η εμπορευματοποίηση και το κέρδος.

Η βιομηχανία του θεάματος έχει μετατρέψει τους αθλητές σε «αναλώσιμους» συνδέοντας την διάκριση με το κέρδος βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία τους, ακόμη και την ίδια τους τη ζωή.

Η Δημοτική Αρχή στον αντίποδα της εμπορευματοποίησης, «των ευκαιριών», και των κερδών των λίγων, στηρίζει το δικαίωμα του λαού και της νεολαίας να αξιοποιεί τον ελεύθερο χρόνο για σωματική άσκηση και άθληση για όλους. Στηρίζει την δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση τους αθλητικούς χώρους.

Αγωνίζεται να κατασκευαστούν και να λειτουργήσουν δημόσιες αθλητικές υποδομές, με κρατική χρηματοδότηση με μόνιμο επιστημονικό κι εργατικό δυναμικό.

Να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες άθλησης στα σχολεία και στις γειτονιές».

Στη συνέντευξη παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Ανδρέας Αθανασόπουλος, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Παμπελοποννησιακού Σταδίου και της Επιτροπής Διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων, Τάκης Πετρόπουλος και ο Εκπρόσωπος Τύπου της Δημοτικής Αρχής, Ανδρέας Αντωνόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις