Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τι θα γίνει αν δεν γκρεμίσεις το ετοιμόρροπο ακίνητό σου - Δεκάδες υπό κατάρρευση κτίρια στην Πάτρα - Τι κάνει ο Δήμος

Τι θα γίνει αν δεν γκρεμίσεις το ετοιμόρ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Η νομοθεσία προβλέπει παρέμβασή του

Δεκάδες είναι τα κτίρια που κινδυνεύουν να καταρρεύσουν και να καταλήξουν στα κεφάλια μας στον Δήμο της Πάτρας και αυτά υπολογίζονται κατά προσέγγιση σε τουλάχιστον 80. Ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς αναφέρει στο thebest.gr ότι τέτοια ακίνητα είναι διάσπαρτα στη Γερμανού, στην Αγία Τριάδα, στα Καντριάνικα και σε πολλές άλλες γειτονιές, καλύπτοντας σχεδόν όλη την πόλη. Αν σε αυτά προστεθούν κτίσματα που χρειάζονται επισκευές, για να μην καταλήγουν σοβάδες κ.α. στο οδόστρωμα και στη χειρότερη περίπτωση πάνω σε κάποιον περαστικό, τότε ο αριθμός ανεβαίνει κατά πολύ.

Ο κ. Κορδάς επισημαίνει την ανάγκη οι ιδιοκτήτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν είτε σε κατεδάφιση, εφόσον απαιτείται, είτε σε επισκευή των ζημιών, γιατί σε περίπτωση τραυματισμού συμπολίτη θα βρεθούν αντιμέτωποι με ποινικές ευθύνες.

Ωστόσο ο νόμος για την προστασία της δημόσιας ασφάλειας προβλέπει την παρέμβαση του Δήμου και τον υποχρεώνει να προχωρήσει σε επισκευές ή κατεδαφίσεις και στη συνέχεια να ζητήσει τα χρήματα από τους ιδιοκτήτες (εξαιρούνται τα διατηρητέα).

Ο Χρήστος Κορδάς εξηγεί ότι ο Δήμος έχει εγγράψει στον προϋπολογισμό του κονδύλι 300.000 ευρώ για τη μελέτη, την εργολαβία κλπ και έχει εκκινήσει τις σχετικές διαδικασίες, ωστόσο εξηγεί ότι μια τέτοια διαδικασία δεν συμφέρει τους ιδιοκτήτες και είναι προτιμότερο να τα κατεδαφίσουν ή να τα επισκευάσουν μόνοι τους, ούτως ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα ή χειρότερα περιστατικά και να μην βρεθούν αντιμέτωποι με το νόμο, ενώ επισημαίνει ότι δεν μπορεί ο Δήμος να χρεώνεται με αυτές τις δαπάνες.

 

Tο γκρέμισμα έφερε στο φως κάτι από την αρχαιότητα – Βρήκαν στοά που οδηγεί στη Ρωμαϊκή αγορά - Ξεκίνησε η κατεδάφιση δύο διατηρητέων της άνω πόλης, στην Πάτρα - ΦΩΤΟ

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις