Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πώς έκλεβαν από τους τουρίστες τα πανάκριβα κινητά - Σπείρα ψάχνει η αστυνομία - Ο έλεγχος της Ασφάλειας Αγρινίου έβγαλε "λαβράκια"

Πώς έκλεβαν από  τους τουρίστες τα πανάκ...

Ο ρόλος του 21χρονου με τα 44 κινητά

Ο τυχαίος έλεγχος  του 21χρονου, στις 2 Ιουνίου, στο 68ο χλμ της Ιονίας Οδού, από αστυνομικούς της Ομάδας πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, θα έβγαζε λαβράκι. Ο νεαρός είχε συλληφθεί γιατί είχε πάνω του  (44) πολυτελή κινητά τηλέφωνα,  (11) μητρικές πλακέτες, (16) πυροτεχνήματα.

Μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου προέκυψε ότι, είχε δηλωθεί κλοπή για δώδεκα κινητά τηλέφωνα από ισάριθμους Ελληνες.

Επιπλέον, στο πλαίσιο αστυνομικής συνεργασίας με την Interpol διαπιστώθηκε ότι είχαν κλαπεί ακόμη δεκαπέντε  κινητά τηλέφωνα, τα οποία άνηκαν σε  πολίτες ξένων χωρών.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του thebest.gr τα κινητά ήταν πανάκριβα. Στην πλειονότητά τους πρόκειται για iphone 6 και 7. Σε βάρος του 21χρονου έχει σχηματιστεί δικογραφία  για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και διάπραξη κλοπών και υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Αγρινίου.

Ο 21χρονος ενδεχόμενος να μην είναι ο δράστης των κλοπών αλλά λόγω των γνώσεών του να είχε αναλάβει να ξεκλειδώσει τα κινητά ώστε να πουληθούν στη συνέχεια. Γι΄αυτό και η αστυνομία ψάχνει κι άλλα άτομα που λειτουργούν σαν σπείρα.

Οι περιοχές από τις οποίες είχαν αφαιρεθεί τα κινητά ήταν κυρίως από το Μοναστηράκι, το Θησείο και του Ψυρρή, στις οποίες κυκλοφορούν τουρίστες.

Τα θύματα των κλοπών προέρχονται από Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία, ΗΠΑ, Κορέα, Σιγκαπούρη, Αγγλία, Ιταλία κλπ.

Είδη έχουν βρεθεί οι κάτοχοι 27 κινητών και σε πολλούς ήδη τα κινητά έχουν επιστραφεί. Πιθανότατα οι δράστες έκλεβαν τα κινητά από τραπέζια, αφήνοντας κάρτες με τις οποίες ζητούσαν οικονομική βοήθεια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις