Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σε χειρουργείο υποβλήθηκε ο Πακιστανός που μαχαιρώθηκε από Αφγανό στην ΑΒΕΞ - Γιατί πλακώνονται μετανάστες μεταξύ τους

Πάτρα: Σε χειρουργείο υποβλήθηκε ο Πακισ...

Τον τραυμάτισε στο μηρό

Μία ακόμα συμπλοκή μεταξύ μεταναστών στην παραλιακή της Πάτρας σημειώθηκε χθες το πρωί, λίγο πριν τις 10, στην ΑΒΕΞ, στη συμβολή των οδών Ανθείας και Σουνίου. 24χρονος από το Αφγανιστάν συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ για τον τραυματισμό 23χρονου Πακιστανού.

Ο δράστης τραυμάτισε με αιχμηρό αντικείμενο στον μηρό, τον Πακιστανό.

Αρχικά το θύμα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών Άγιος Ανδρέας και στη συνέχεια λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του μεταφέρθηκε στο ΠΓΝΠ όπου και χειρουργήθηκε.

Το τελευταίο διάστημα τα πνεύματα οξύνονται στην παραλιακή της Πάτρας.

Πρόσφατα είχε σημειωθεί σύρραξη μεταξύ ομάδων Αφγανών. Από τις συμπλοκές τραυματίστηκαν τρία άτομα.

Ο λόγος των επεισοδίων σύμφωνα με πληροφορίες είχε να κάνει με το ποιος θα προωθείτο να επιχειρήσει να μπει στο λιμάνι και να επιβιβαστεί λαθραία σε φορτηγό, ώστε να περάσει στην Ιταλία.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

 

Συνελήφθη χθες (5-10-2017) το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αφγανιστάν σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοχρησία.

Ειδικότερα, ο δράστης χθες το πρωί, στην Πάτρα, διαπληκτίστηκε με έναν 23χρονο υπήκοο Πακιστάν και τον τραυμάτισε με μαχαίρι στον αριστερό μηρό.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών που περιπολούσαν στην περιοχή, εντοπίζοντας και συλλαμβάνοντας τον δράστη, ενώ ο τραυματίας μεταφέρθηκε σε νοσοκομεία της Πάτρας, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Η προανάκριση διενεργείται από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών  σε συνεργασία με το Γ΄ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών.

 

Γιατί γίνονται οι συμπλοκές

Όπως γίνεται γνωστό ανάμεσα στους μετανάστες υπάρχουν φατρίες και καθοδηγητές  και το ποιός θα κοιμηθεί πού αλλά και ποιος θα προωθηθεί στα κάγκελα ώστε να μπει στο λιμάνι και να επχιειρήσει να περάσει στην Ιταλία πολλές φορές προκαλούν εντάσεις και διαμάχες. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr η αιτία για τα πρόσφατα επεισόδια μεταξύ Αφγανών, τον Σεπτέμβριο,ήταν ο έλεγχος της διακίνησης των μεταναστών. Στον συλληφθέντα που ήρθε σχετικά πρόσφατα στην Πάτρα αποδόθηκε προκλητική συμπεριφορά και το ζήτημα είχε να κάνει με το ποιοι θα επιχειρούσαν να διαφύγουν στην Ιταλία μέσω του λιμανιού της Πάτρας.

Ως γνωστόν οι μετανάστες που έχουν βρει κατάλυμα σε παλιά εργοστάσια της παραλιακής απέναντι από το νέο λιμάνι εφορμούν καθημερινά στον λιμένα προκειμένου να επιβιβαστούν λαθραία σε ένα φορτηγό. Ωστόσο λίγοι καταφέρνουν να περάσουν.

Πολλοί μετανάστες φτάνουν με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ στην Πάτρα και πολλές φορές με ταξί στην περιοχή της ΑΒΕΞ. Σε κάποιες περιπτώσεις έχουν λάβει οδηγίες από ομοεθνείς τους , με το αζημίωτο για να κατευθυνθούν στην παραλιακή και βρίσκουν πρόχειρο κατάλυμα στα εγκαταλελειμμένα εργοστάσια. Μετά τους οργανώνουν σε ομάδες και τους δείχνουν τον τρόπο να εφορμούν και πώς να κρύβονται στα ημιαξόνια κλπ. Παρακολουθούν τους παλιότερους και μετά επιχειρούν κι εκείνοι.

 

Πρόσφατα σε ρεπορτάζ της η Καθημερινή αναφέρθηκε στον Ουασίμ Σαχίντ που προσπαθεί να διαφύγει στην Ιταλία "όμως δεν είναι έτοιμος ακόμη. Ακολουθεί τους πιο έμπειρους σε κάθε τους βήμα για να μάθει. "Παρακολουθώ την τεχνική και θα δοκιμάσω αργότερα" λέει. Ο 32χρονος Πακιστανός πέρασε στην Ελλάδα μέσω του Έβρου πριν από τρεις μήνες. Προσπάθησε να φτάσει από τη βαλκανική οδό στη Σερβία, αλλά βρήκε τα σύνορα ερμητικά κλειστά. Ώσπου πρόσφατα βρέθηκε στην Πάτρα για να δοκιμάσει την τύχη του. "Μου είπαν ότι έπειτα από τρεις ή τέσσερις απόπειρες θα μπω σε κάποιο πλοίο που ταξιδεύει για Ιταλία", λέει. 'Έχω μπερδευτεί όμως, δεν φαίνεται εύκολο". Στο ίδιο ρεπορτάζ γινόταν αναφορά και στο θέμα των καθοδηγητών. "Μεταξύ των πιο παλιών βρίσκονται και οι αποκαλούμενοι agents (πράκτορες). Υποστηρίζουν ότι είχαν κατορθώσει κάποτε να περάσουν στην Ιταλία και έναντι χρημάτων αναλαμβάνουν να ανοίξουν για άλλους τις πόρτες των κοντέινερ ή να υποδείξουν κρυψώνες ή να καθοδηγήσουν τους πιο άπειρους. Σύμφωνα με μαρτυρίες μεταναστών ζητούν την αμοιβή τους μπροστά και δεν την επιστρέφουν σε περίπτωση αποτυχίας. Τους λένε όμως ότι θα συνεχίσουν να τους βοηθούν για όσο χρειαστεί. Οι περισσότεροι πάντως επιχειρούν το πέρασμα χωρίς καθοδηγητές".

 

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11.10 ΠΜ

 


 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις