Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα μηνύματα των μαθητών του 7ου Γυμνασίου Πατρών για την ημέρα σχολικού αθλητισμού

Τα μηνύματα των μαθητών του 7ου Γυμνασίο...

Δείτε ΦΩΤΟ

Με ιδιαίτερα εφευρετικούς τρόπους, οι μαθητές του 7ου Γυμνασίου Πατρών στην έδρα του σχολείου τους στην πλατεία Βουδ αλλά και κατά την αθλητική τους εξόρμηση, αποτύπωσαν και εξήγγειλαν τα αθλητικά τους μηνύματα, στο πλαίσιο της 4ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού που πραγματοποιείται αυτό το διάστημα σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

«Όχι στη Βία» τόνισαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου, τοποθετώντας ευφάνταστα τις σχολικές τους τσάντες στο προαύλιό τους, σχηματίζοντας με αυτές την παραπάνω φράση, το παραπάνω μήνυμα.

Ουσιαστικός και επίκαιρος ο ρόλος του μηνύματος, αφού οι μαθητές και οι μαθήτριες δηλώνουν πως με εφόδιο τη γνώση μπορούν να καταπολεμήσουν τη βία στους αθλητικούς χώρους και στη ζωή γενικότερα, αλλά και πως μέσω της εκπαίδευσης και σε συνεργασία με τους καθηγητές τους, μπορούν να γνωστοποιήσουν στην κοινωνία την αξία της φιλίας, της συνεργασίας, της ομαδικότητας αλλά και των αρνητικών αποτελεσμάτων που προέρχονται από τη βία.

«Όχι στη Βία», «αθλούμαι και χαράΖω το μέλλον», «ναι στον αθλητισμό και στη δημιουργικότητα», «πάσα στη φιλία», «κόκκινη κάρτα στο ρατσισμό», είπαν επίσης οι μαθητές μαζί με τον καθηγητή τους Φυσικής Αγωγής κ. Δημήτρη Ψαράκη, την καθηγήτρια Εικαστικών κ. Δήμητρα Παπαθεοδώρου και όλο το Σύλλογο καθηγητών του Σχολείου κατά την επίσκεψή τους και στους αθλητικούς χώρους της Νίκης Προαστίου Πατρών, για την ανάδειξη της αξίας της άθλησης, του ευ αγωνίζεσθαι, της συμμετοχής. Μηνύματα σύγχρονα, δυναμικά, τόσο για τις σχολικές ηλικίες όσο και για τους ενήλικες. Μηνύματα βιωματικά για τις σύγχρονες κοινωνίες μας!!!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις