Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αθηνά Τραχήλη: "Έμπρακτο το ενδιαφέρον της Ν.Δ. για τα Καλάβρυτα"

Αθηνά Τραχήλη: "Έμπρακτο το ενδιαφέ...

Η ομιλία της στην συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Αχαΐας

Στα προβλήματα και στις ελλείψεις των Καλαβρύτων, μ’ έμφαση στις υποδομές αλλά και στις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι και αγρότες όλης της περιοχής, εστίασε κατά την ομιλία της στην συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής Αθηνά Τραχήλη. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:

"Η συνεδρίαση, ως γνωστόν, έγινε παρόντος του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Αυγενάκη και με την συμμετοχή των βουλευτών, των μελών της ΝΟΔΕ και στελεχών του κόμματος από την Αχαΐα.

Η κ. Τραχήλη στην τοποθέτηση της αναφέρθηκε αρχικά στο προβληματικό οδικό δίκτυο της περιοχής το οποίο λειτουργεί αποτρεπτικά στην αξιοποίηση των παραγωγικών και τουριστικών δυνατοτήτων της και, επιπλέον, καθημερινά επηρεάζει την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Σε ό,τι αφορά στον κτηνοτροφικό και αγροτικό τομέα υπογράμμισε ότι παραδοσιακά είναι πυλώνας στήριξης της τοπικής οικονομίας, εν τούτοις, πέραν των τοπικών ιδιαιτεροτήτων, οι παραγωγοί έρχονται αντιμέτωποι με τα μεγάλα κενά που υπάρχουν στην προστασία και ενίσχυση του εγχώριου πρωτογενούς τομέα όπως για παράδειγμα οι «ελληνοποιήσεις» κτηνοτροφικών προϊόντων, το αναχρονιστικό και χρονοβόρο σύστημα αποζημιώσεων, το υψηλό κόστος παραγωγής, η απουσία κινήτρων και επαρκούς χρηματοδότησης για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής κτηνοτροφίας και γεωργίας κ.α.

Η κ. Τραχήλη επεσήμανε, επίσης, ότι ο χειμερινός και θρησκευτικός τουρισμός μπορούν ν’ αποτελέσουν κομβικά σημεία για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και, κυρίως, για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και νέων επενδυτικών πρωτοβουλιών.

«Η συνεδρίαση της ΝΟΔΕ στα Καλάβρυτα, παρουσία του κ. Αυγενάκη, πιστοποιεί αυτό που γνωρίζουν καλά οι κάτοικοι της περιοχής. Το σταθερό ενδιαφέρον της Νέας Δημοκρατίας και την επαφή της με τα πραγματικά προβλήματα, μακριά από τις παλαιοκομματικές πρακτικές που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση», τόνισε η κ. Τραχήλη".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις