Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Πάτρα γιορτάζει την απελευθέρωση από τους Ναζί με πορεία μνήμης, ομλία και συναυλία

Η Πάτρα γιορτάζει την απελευθέρωση από τ...

Στη συναυλία θα συμμετάσχει η Ορχήστρα του Χορευτικού του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου

Η Πάτρα έχει το προνόμιο να γιορτάζει και να τιμά την ίδια ημερομηνία την απελευθέρωσή της από τους Τούρκους - 4 Οκτώβρη 1828 και από την φασιστική κατοχή των Γερμανών - 4 Οκτώβρη του 1944. Ο Δήμος της Πάτρας διοργανώνει πορεία μνήμης την παραμονή, 3 Οκτωβρίου 2017 στις 18.30 το απόγευμα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες στην πορεία θα ξεκινήσουν από την δεξαμενή στο κάστρο ακολουθώντας τα βήματα των μαχητών του ΕΛΑΣ φτάνοντας στην πλ. Γεωργίου που η Ορχήστρα του Χορευτικού του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πάτρας θα δώσει συναυλία με τραγούδια ανάλογα των γεγονότων.

Όπως αναφέρει η πρόσκληση, «σας περιμένουμε όλους την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017 στις 18.30 στην δεξαμενή του κάστρου μπροστά στο μουσείο νερού».

Την Τετάρτη θα τελεστεί Δοξολογία στην Ευαγγελίστρια και μετά θα γίνει κατάθεση στεφάνων και εκδήλωση στα Ψηλαλώνια όπου θα μιλήσει η πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη. Την Πέμπτη και την Παρασκευή 5 και 6/10 θα πραγματοποιηθούν ιστορικοί περίπατοι μαθητών σχολείων στα μέρη και σημεία όπου διαδραματίστηκαν τα γεγονότα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις