Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ποδοσφαιρικό τουρνουά στη μνήμη του Τάκη Γκίκα από τους φίλους του σήμερα το απόγευμα

Πάτρα: Ποδοσφαιρικό τουρνουά στη μνήμη τ...

Στο γήπεδο "Σπυρόπουλου" στη ΒΙΠΕ

Ήταν Πέμπτη 30 Ιουλίου του 2015, όταν ο οδοντίατρος Τάκης Γκίκας πολύ γνωστός και αγαπητός στην Πάτρα, έφευγε πρόωρα από τη ζωή, προκαλώντας μεγάλη θλίψη και συγκίνηση στην τοπική κοινωνία.  Οι φίλοι του, θέλοντας να τιμήσουν τη μνήμη του, διοργανώνουν τουρνουά ποδοσφαίρου, στο γήπεδο όπου ο Τάκης Γκίκας έπαιζε ποδόσφαιρο επί 35 χρόνια.

Την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 στις 4 απόγευμα στο γήπεδο «Σπυρόπουλου» στη ΒΙΠΕ Πατρών διοργανώνεται τουρνουά ποδοσφαίρου στη μνήμη του Τάκη Γκίκα. Στο τουρνουά θα λάβουν μέρος οι ομάδες «Παλαίμαχοι Πάτρας», «Οδοντίατροι και Φίλοι Τάκη Γκίκα» και η ομάδα «Σπυρόπουλου».

Τους αγώνες θα παρακολουθήσει και η οικογένεια του Τάκη Γκίκα, η οποία θα τιμηθεί από τους διοργανωτές, ενώ η νικήτρια ομάδα του τουρνουά θα λάβει αναμνηστικό κύπελλο.

Ήταν γνωστή η αγάπη του Τάκη Γκίκα για το ποδόσφαιρο. Ξεκίνησε να παίζει μπάλα σε ηλικία 17 ετών, το 1967, στον Άρη Πατρών στη θέση έξω αριστερά, καθότι αριστερόποδαρος. Συμπαίκτες του Άρη Πατρών ο Καούρης, Μαυρής, Τριάντης, Ιωαννίδης, Σαράντης, Τσανταρλιώτης, Παπάς, Θεοδωρόπουλος και άλλοι.

Όταν το 1977 άνοιξε το οδοντιατρείο του σταμάτησε το ποδόσφαιρο, ωστόσο δεν εγκατέλειψε την  μπάλα. Έτσι κάθε Τετάρτη και Σάββατο για 35 χρόνια έπαιζε με τους φίλους του στο γήπεδο «Σπυρόπουλου».

Στη φωτογραφία της ομάδας των οδοντιάτρων του 1985 διακρίνονται από αριστερά: Όρθιοι Κλαυδιανός, Κουβέλης, Βαγενάς, Γρηγόρης, Δενδρινός. Καθιστοί: Κούτρας, Βασιλόπουλος, Γκίκας, Ορφανός κτλ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις