Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

To Κλαδικό Σωματείο Μετάλλου αντιδρά στην ενδεχόμενη μεταφορά πυρηνικών στον Άραξο

To Κλαδικό Σωματείο Μετάλλου αντιδρά στη...

" Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παίζει με τη φωτιά"

Η ανακοίνωση του Κλαδικού Σωματείου Μετάλλου "Η Ένωση" έχει ως εξής: Ζούμε σ’ ένα καζάνι που βράζει. Λαοί ξεριζώνονται, πατρίδες χάνονται, σύνορα ξαναχαράσσονται. Δικαιώματα κοινωνικά, εργασιακά, ασφαλιστικά, συνδικαλιστικά ξεθεμελιώνονται. Τα «μεγάλα αφεντικά» της γης ετοιμάζονται για το νέο μοίρασμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των αγορών.

Τα νέα σύνορα, οι νέες σφαίρες επιρροής, το ξαναμοίρασμα των αγορών έχουν μια κοινή απαίτηση. ΑΙΜΑ.

Το Αίμα των εργαζόμενων και των παιδιών τους.

Εμείς, που στην εκμετάλλευσή μας στηρίζονται τα κέρδη τους, είμαστε αυτοί που καλούμαστε να ματώσουμε και στην προσπάθεια εδραίωσής τους στο νέο, μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Σε αυτό το πλαίσιο, συμφωνίες όπως η εγκατάσταση πυρηνικών όπλων στον Άραξο που ήδη έχει αρχίσει να εκσυγχρονίζεται για να μπορεί να τα δεχτεί, μόνο δεινά μπορεί να φέρει στη χώρα μας και στο λαό μας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παίζει με τη φωτιά, ανοίγει τις πόρτες για ακόμη βαθύτερη, πιο επικίνδυνη για το λαό μας, εμπλοκή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών και σχεδιασμών. Η σιωπή της όλο αυτό το διάστημα αποδεικνύει και την ενοχή της.

Επιβεβαιώνεται, με τον πιο δραματικό τρόπο, πως η "δίκαιη ανάπτυξη" την οποία ευαγγελίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όχι μόνο στηρίζεται πάνω στα συντρίμμια των εργασιακών, ασφαλιστικών και λοιπών δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού, αλλά απειλεί την ασφάλεια του, βάζει σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή του λαού και της νεολαίας, εγκυμονεί κινδύνους μακροχρόνιας καταστροφής του περιβάλλοντος, με σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του.

 

Επιβεβαιώνεται, πως όλα αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα, πάνε "πακέτο" με τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και σχεδιασμούς. Οι ίδιοι που ψηφίζουν τους αντιλαϊκούς νόμους, είναι οι ίδιοι που ζητάνε και εμπλέκουν τη χώρα, το λαό της, σε επικίνδυνα παιχνίδια, για τα ζωτικά συμφέροντα του κεφαλαίου (ντόπιου και ξένου) σε μια περιοχή που ήδη "μυρίζει μπαρούτι.

 

Ήδη ελληνικά στρατεύματα επιχειρούν στο εξωτερικό. Ποιά συμφέροντα του ελληνικού λαού εξυπηρετούν;

Ήδη ΝΑΤΟϊκές βάσεις υπάρχουν στη χώρα μας. Τι κέρδισε ο λαός μας απ’ αυτό; Η λογική του «αδύναμου κράτους» που πρέπει να είναι «εξαρτημένο» από μια υπερδύναμη για να επιβιώσει, αφορά μόνο όσους εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα, συνδεδεμένα με τα συμφέροντα των ξένων επιχειρηματικών ομίλων. Περίπου το 2,4% του ΑΕΠ της Ελλαδας (που μεταφράζεται σε δισεκατομήρια ευρώ) ξοδευεται κάθε χρόνο, για εξοπλισμούς στα πλάισια του ΝΑΤΟ

 

Ο εργαζόμενος λαός, το μόνο συμφέρον που έχει, είναι να είναι ανεξάρτητος, αδέσμευτος και να μπορεί να χαράσσει τη δική του πορεία με βάση τα δικά του συμφέροντα. Το παιχνίδι χοντραίνει. Οι εξελίξεις γίνονται όλο και πιο επικίνδυνες. Να αρνηθούμε να γίνουμε το κρέας στην κρεατομηχανή τους.

 

Καλούμε τα επιχειρησιακά σωματεία του μετάλλου, τους μεταλλεργάτες και τους υπολοιπους εργαζόμενους του κλαδου στην  Αχαϊας σε επαγρύπνηση. Να απαιτήσουμε την αποχώρηση του ΝΑΤΟ από την περιοχή, να δυναμώσουμε την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, που ξεριζώνουν τους λαούς.

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΑΡΑΞΟ.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΔΕΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΕ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ  ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ, ΣΦΑΖΟΝΤΑΣ ΛΑΟΥΣ, ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΝΤΑΣ ΧΩΡΕΣ, ΚΑΤΑΠΑΤΩΝΤΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις