Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Hλεία: Συνεχίζεται η κατάσβεση στον Ξυρόκαμπο - ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Hλεία: Συνεχίζεται η κατάσβεση στον Ξυρό...

Από τα ξημερώματα

20.45 Σε εξέλιξη παραμένει το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς στον Ξυρό καμπο Ηλείας. Η εικόνα στο πύρινο μέτωπο κρίνεται βελτιωμένη.

 

16.16 Συνεχίζεται η κατάσβεση της φωτιάς στον Ξυρόκαμπο Ηλείας. Στο σημείο επιχειρούν εναέρια μέσα. Ένα καναντέρ ένα ελικόπτερο κι αναμένεται συνδρομή και από δύο ακόμα καναντέρ. Οι φωτιές στη Μάκιστο τον Αγραπιδόκαμπο και το Κακοτάρι έχουν οριοθετηθεί και δεν υπάρχει πια ενεργό μέτωπο.

11:10 Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ξηρόκαμπος, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, «η φωτιά καίει πυκνό πευκοδάσος και το μέτωπό της βρίσκεται σε χαράδρα».

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 32 πυροσβέστες και 15 οχήματα, καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα με πέντε άτομα.

Επίσης, από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα, τύπου «Καναντέρ».

Όσον αφορά στις άλλες τρεις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χθες στη Μάκιστο, στο Κακοτάρι και στην Πέρσαινα της Ηλείας, ο Γιώργος Γεωργιόπουλος είπε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι «η κατάσταση είναι ελέγξιμη».

 

8:40 Δεν έχει τέλος αυτό που ζει η Ηλεία. Ο πύρινος εφιάλτης παραμένει και απειλεί.

Από τα ξημερώματα έχει ξεσπάσει νέα δασική πυρκαγιά από το Βασιλάκι προς τον Ξηρόκαμπο Αρχ. Ολυμπίας.

Όπως γράφει το ilialive.gr μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες, ενώ περιμένουν με το πρώτο φως της ημέρας να μπουν στη μάχη και τα εναέρια μέσα.

Δύσκολη η κατάσταση λένε στην Πυροσβεστική. Εξαντλημένοι οι πυροσβέστες απο τις συνεχόμενες πυρκαγιές που έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν τις τελευταίες ώρες.

 

 

21.36  Δύσκολη αναμένεται η νύχτα στη Μάκιστο για την πυροσβεστική και τους κατοίκους του μαρτυρικού χωριού. Δυνάμεις απο όλη την Πελοπόννησο και τη Δυτ. Ελλάδα μεταβαίνουν στην περιοχή για να ενισχύσουν το έργο της κατάσβεσης. Επικεφαλής έχει τεθεί ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας Κώστας Κυριακόπουλος. Επί τόπου βρέθηκαν και Διοικητής νομού Ηλείας Γιάννης Πετρούτσος καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Κώστας Μητρόπουλος.

Δύσκολο το έργο και των πυροσβεστικών δυνάμεων, που μετά τις τελευταίες έξι ρίψεις που πραγματοποίησαν έστω και στο σούρουπο τα πυροσβεστικά αεροπλάνα Canadair που ευτυχώς κατάφεραν να επιχειρήσουν έστω και την τελευταία ώρα, αναφέρει το ilialive.gr Υπάρχουν πολλές μικρές διάσπαρτες εστίες σε μεγάλη έκταση γύρω από το χωριό, ενώ ο άνεμος που είχε κοπάσει και πάλι ενισχύεται...

 

 

20.25 «Είμαστε σε καλύτερη κατάσταση», ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος σχετικά με το μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή Μάκιστος, προσθέτοντας ότι «δεν θα έλεγα, πως απειλείται η κοινότητα».

Ωστόσο, όπως τόνισε, «χρειάζεται μεγάλη προσοχή, γιατί εξακολουθούν να υπάρχουν εστίες».

Επίσης, ο Γιώργος Γεωργιόπουλος είπε ότι «υπάρχει καλύτερη εικόνα και για τα άλλα δύο πύρινα μέτωπα στις περιοχές Κακοτάρι και Πέρσαινα».

Και στις τρεις φωτιές επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με περισσότερους από 60 πυροσβέστες και περίπου 30 οχήματα.

 

 

NEOTEΡΟ: Η κατάσβεση συνεχίζεται, ωστόσο σύμφωνα με το ilialive.gr tα Καναντέρ επέστρεψαν στη βάση τους, καθώς την ώρα της πτήσης χτύπησαν με κάποιο πούλι και αναγκάστηκα να επιστρέψουν για έλεγχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive δεν υπήρχαν άλλα διαθέσιμα εναέρια μέσα για να επιχειρήσουνστο μέτωπο εκτός από τα αεροσκάφη τύπου PZL.

Επίσης, για περίπου μισή ώρα πάσχιζαν κάτοικοι και πυροσβέστες στην Μάκιστο για να ανοίξουν την δεξαμενή του νερού να υδροδοτηθούν τα πυροσβεστικά οχήματα.

Εκείνος που είχε αναλάβει να την κλείσει είχε βάλει λουκέτο και το είχε χτίσει.

 

 

 

 

19.15 Τρεις φωτιές βρίσκονται σε εξέλιξη στο νομό Ηλείας και συγκεκριμένα στις περιοχές Μάκιστος, που είχε πληγεί από τις καταστροφικές φωτιές του 2007, Κακοτάρι και Πέρσαινα.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, «η φωτιά στην Μάκιστο είναι πολύ επικίνδυνη και οι φλόγες βρίσκονται κοντά στις αυλές των πρώτων σπιτιών του χωριού». Επίσης, είπε ότι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να προστατευόσουν τις περιουσίες», προσθέτοντας ότι «ευτυχώς στην περιοχή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι.»

Το δεύτερο μέτωπο της φωτιάς καίει αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Κακοτάρι στην βόρεια Ηλεία, ενώ το τρίτο μέτωπο είναι λίγα χιλιόμετρα νοτιότερα, στην Πέρσαινα.

Και στις τρεις φωτιές επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 30 πυροσβέστες και 15 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα.

 

 

ΝΕΟΤΕΡΟ Από το ίδιο σημείο όπου ξεκίνησε και η φονική πυρκαγιά του 2007 έγινε η έναρξη και της σημερινής φωτιάς σήμερα το απόγευμα στη Μάκιστο Ηλείας. Αυτό πληροφορείται το thebest.gr . Η πυροσβεστική δίνει μάχη από γη και αέρα. Η φωτιά είναι κοντά σε σπίτια. Ευτυχώς η πυροσβεστική οριοθέτησε τη φωτιά που ξέσπασε στην Πέρσαινα.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ τιά σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να είναι κοντά σε σπίτια. Επίσηςς σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gfr φωτιά εκδηλώθηκε και στην Πέρσαινα.

Νωριτερα Νέα φωτιά ξέσπασε στην Ηλεία πριν από λίγο. Πύρινο μέτωπο εκδηλώθηκε στη Μάκιστο, όπως πληροφορείται το thebest.gr Σε ένα από τα χωριά που κάηκαν άνθρωποι και περιουσίες στις μεγάλες φωτιές του Αυγούστου του 2007. Στην περιοχή επιχειρούν 4 πεζετέλ και 28 πυροσβέστες με 14 οχήματα.

Οι φλόγες έχουν μπει στο χωριό και οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν μάχη για να μην καούν σπίτια, σύμφωνα με το ilialive.gr

 

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Δεν τελειώνουν φέτος οι φωτιές στην Ηλεία. Στις 3 το μεσημέρι ξέσπασε κι άλλη φωτιά, αυτή τη φορά στο Αγραπιδοχώρι. Οι φλόγες καίνει αγροτοδασική έκταση.

Στην περιοχή επιχειρούν δύο καναντέρ, 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα 6 ατόμων.

Χθες είχε ξεσπάσει μεγάλη φωτιά στα Τσίπιανα Ηλείας, η οποία επίσης είναι σε εξέλιξη.

 

πρώτη ενημέρωση 16.15

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις