Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ούτε κρύο ούτε… ζέστη στο ΠΓΝ Πατρών –Το σχέδιο για να ζεσταθεί το «κοκκαλάκι» των ασθενών και να εξοικονομηθούν χρήματα

Ούτε κρύο ούτε… ζέστη στο ΠΓΝ Πατρών –Το...
Χριστακόπουλος Θάνος

Έτοιμη η μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου

Στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας μέσω χρηματοδοτούμενου προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, προσδοκά η Διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος. Στόχος της είναι να αποκατασταθούν τα υφιστάμενα προβλήματα στον φέροντα οπλισμό του κτιρίου, να αλλαχθούν όλα οι υαλοπίνακες με διπλά τζάμια, να βαφτούν και να βαφτούν οι τοίχοι καθώς και να διπλασιαστεί η δυναμικότητα της κεντρικής μονάδας εξοπλισμού.

Εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο ο Διοικητής του ΠΓΝΠ, Θόδωρο Πισιμίσης, έχει συγκροτήσει ειδική επιτροπή η οποία υπό την καθοδήγηση ενεργειακού συνεργάτη έχει ετοιμάσει μια συγκεκριμένη και κοστολογημένη πρόταση. Οι παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται σε αυτή και αγγίζουν τα 5εκ. ευρώ, όσα είναι και τα διαθέσιμα κονδύλια, κρίνονται απολύτως απαραίτητες καθώς από τότε που κατασκευάστηκε το Νοσοκομείο έχει ουσιαστικά αφεθεί στην τύχη του και τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην πορεία είναι πολλά.

Ασθενείς και συνοδοί διαμαρτύρονται για την ζέστη το καλοκαίρι και το κρύο τον χειμώνα καθώς το κεντρικό σύστημα κλιματισμού δεν μπορεί να καλύψει τις πολλές κι ιδιαίτερες ανάγκες που υπάρχουν. Στο μεταξύ οι διοικήσεις προχωρούσαν, αναγκαστικά, σε «ασπιρίνες» προσθέτοντας σε χώρους όπου υπήρχε το μεγαλύτερο πρόβλημα, μεμονωμένες μονάδες κλιματισμού, οι οποίες εκτός του ότι είναι ενεργοβόρες, δεν ενδείκνυνται για ένα τεράστιο κτίριο όπως το ΠΓΝΠ.

Πλέον με τη μελέτη που έχει γίνεται εκτιμάται ότι μπορεί να υπάρξει μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων, (οι τεχνικοί την ανεβάζουν έως και 50%, ο ίδιος ο κ. Πισιμίσης κάνει πιο συγκρατημένες εκτιμήσεις και την προσδιορίζει γύρω στο 30%) και παράλληλα μπορεί να επιτρέψει τη δημιουργία των ιδανικών συνθηκών νοσηλεία για τους ασθενείς και εργασίας για τους υπαλλήλους του νοσηλευτικού ιδρύματος.

«Έχουμε έτοιμες τις προτάσεις αλλά η Περιφέρεια δεν έχει κάνει ακόμα την προκήρυξη της δράσης. Ο Περιφερειάρχης έχει την βούληση το έχει δηλώσει και κατ’ ιδίαν και δημόσια. Δίνει σημασία στο ΠΓΝΠ, είμαστε σε πλήρη συνεργασία. Θα στείλουμε και με πρωτόκολλο την πρότασή μας. Να την δουν, είναι μια πλήρης και ολοκληρωμένη πρόταση. Ξέρουμε ότι υπάρχουν 5εκ. τα οποία πρέπει να τα απορροφήσουμε όλα. Φτάνουν δεν φτάνουν με αυτά που έχουμε προτείνει. Καλύπτουμε το ποσό και τα ζητούμε ως απολύτως απαραίτητα. Η πρότασή μας είναι πλήρης και συγκεκριμένη», σχολιάζει ο κ. Πισισμίσης .

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις